Kuşu Nasıl Sarmadan CıkaraBilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan neceozkan2525
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan razi
Meslek
pazarcılık
İlgi Alanı
Kediler
saatlik Bir oyun kuşum Var kuşu 3 4 hafta havalar bozuk diye ucuramadım Kuş Şuan Sarmada Nasıl Düzelte Bilirim

Ve kuşu Ucurmadıgım İçimmi Girdi sarmaya ? Cevaplarınızı Bekliyorum ..

uçurmadıgınız için kuş sarmaya girmiştir, kuşu açmak için bir çok yol var kuyruklarını makaslaya bilirsiniz kuşu sürekli zorlayarak sökme şansınızda vardır.

kuyrukları makasalamk tamamen yanlıstır hiç bir faydası olmas kuşun kuyruklarını bantlayarak kolayca kurtulabılırsın bu sorundan defalarca tecrubem sabittir selamlar!

Kuyruk makaslamaya ben tamamen karşı değilim. Bu yöntemi benimsemeyenler olabilir , her kuşta da işe yaramayabilir, kuşun durumunu görmeden teşhis koymak ve çözüm yolları önermek çok doğru değil.
Kuş yerden kalkamayacak kadar sertteyse ona bir çözüm yok, karışta takla atan kuşlar var mesela, yerden kalkamıyor takladan, bunlar için yapılabilecek birşey yok.
Ama kuş yerden kalkıp taklasını atıp veya ardısıra taklalar atıp yere düşüyorsa , makaslama çözüm olabilir, ama makası vuracağınız yeri iyi belirlemek gerekir, makaslı tüylerdeki orta damar kuş taklayı vurdukça ensesine ve kafasına vurup kuşun canını yakacaktır ve kuş zamanla bu refleksini azaltıp normale dönecektir.

Ben bir çok kuşu bu yöntemle eski esnekliğine kavuşturdum. Ancak düzenli uçurulmazsa düzelen kuş tekrar eski haline dönecektir.

Selamlar

Merhaba,

kuşunuz eğer yeni başlayan kuşsa yani yavruysa tüydende yapabilir kuşunuz tüyde deyilse yanına yüksek uçan bir kuşunuzla uçura bilirsiniz kuyruğunuda paket lastiği takarsınız sorununuz çözülür eğer hale sıra taklaları devam ederse kuşun biraz dinlendir kuş boşalma yapar.

Saygılarımla,

Ramazan ABA

YUKARDA ANLATILANLARDAN SONRA YİNE KALDIRAMAZSAN BASLARDAN 2SER TANE BIRAK ORTA KUYRUKLARINI ÇEK BİR KAÇ KEZ KOVALAMAYLA UCACAKDIR SANIRIM

tolga abi bence fazla zorlancağını zannetmiyorum sonradan sarmaya giren kuşlar bi şekilde acılıyor

ama yavruyu oyunzerinde (deli takla) döneminde kapatıp aylarca uçmayan yavruları açmak zor oluyor
bence seni fazla zorlamayaktır kuşun şimdiden kolay gelsin
saygılar

kuyruklarını cekmedim kuş yavaş yavak düzeliıyor kuşu zorluyorum saolun abiler :)

Geri