Kuşu Yemleme Tekniği Dogrumu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeni_cocuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

yeni_cocuk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre bostancı
Meslek
Temizlik Elemanı
İlgi Alanı
Belirtilmemiş
Selamlar öncelikle abilerim kardeşlerim,
dün kuşlara yem almaya gittim bi abiyle karşılaştım biraz sohbet ettik bana bir tafsiyede bulundu acaba dogruluk payı varmı diye merak edip sizlere sormayı uygun gördüm sizde cevaplamak isterseniz tabi.
kuşu besliyeceğim zaman öncelikle (besliyeceğim) biryere toprak dökmem gerekliymiş o toprağın içine acı (pul) biber atıp üzerinede iyotlu tuz gezdirecekmişim. O zaman kuşlar hem daha dinç olur hemde kolay kolay hastalığa yakalanmazlarmış. Birde sizin görüşlerinizi alalım ona göre bende bu tavsiyeye uyup uymayacağıma bir karar vereyim... şimdiden ilginize teşekkür ederim.

walla ben ilk defa duyuyorum
istersen satılan hazır vitaminli kumlar var
hem içinde daha cok vitaminli madde var
hemde daha kullanışlı olur kuşların için

kuşlarıma herzaman hazır taşlar var onlardan alıp veriyorum ve kuşlarım dinç ve haraketli oluyor hastalıklara yakalanmadılar uzun süredir

Güvercinlerde görülen hastalık ve zehirlenmelere karşı kümeste kırmızı kil bulundurmak çok yararlıdır. Tuz zaten bütün canlıların temel ihtiyacıdır. Bunu da kümesimizde bulundurmakta fayda var. Ama isotu bilemem. Biz onu çiğ köfte de kullanıyoruz.. :haha:

kusların topragına tuz atılar ama tuzu cok fazla atarsanız kuysların isal olur
cok az bir sekilde vermek gercekten faydalıdır

teşekkür ederim abiler kardeşler en azından fikir sahibiyim şimdi

evet arkadaşlar kuşlara isot ve butür hafif acılı biber çeşitleri ver mek dogruu tabii bunu kış aylarında vermek lazım kuşları sıcak ve daha canlı dinç tutuyor tavsiye ederim :heyo:

olum kumun içine bul biber koyulurmu kus yerse cok acı fln gelir kusun hli gider halsiz kalır.bence hazır vitaminli kum al

pul biberi kenevirle beraber kış aylarında haftada birkere veririm az olmak kaydıyla tabi ve kuşlara iyi geliyor yaşlılardan gördügümüz birşeydi devam ettiriyoruz. Hazır taşlar yerine eger deniz olan bir yerde yaşıyorsan deniz kumu ve midye kabugunu kırıp verirsen çok daha iyi kuşlar için

Geri