KUşu yeni Aldım Yumurtasıyla beraber oturmuyor yardım..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alican_1994
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alican çekmez
Meslek
Kot (SilVeR)
İlgi Alanı
Kediler
mrb kuscular.ogr ailesi başlıkda belirttigim gibi 1 cift mavi mardin aldım mezattan yumurtaya oturuyodu orda cift ve yumurtayı aldım eve qetirdim balkona koydum kümese samanın üstüne kuşlar oturmuyor yumurtaya yumurta hala sıcak lütfen yardımcı olurmusun nasıl bi şey yapmam lazımkı yumurtasına otursun geriye acil cevap..

Hiçbirşey yapmana gerek yok, başka yerden aldığın için kendi evinde yumurtaya oturmazlar, eğer yumurtaların çıkmasını istiyorsan başka yumurtası olan kuşlara sür veya kısır kuşa.

ne yaparsan yap oturmazlar..

Öncelikle selamlar kuşların yeri değiştiğinden dolayı yerlerini benimsemezler ve yumurtaya yatırman da mümkün değildir... 1-1,5 ay kadar bekleyip bidahakine artık hayırlı olsun bu arada kuşların

Bir yumurta varsa yatmazlar.İkinciyi yumurtladıktan sonra yatarlar.Şayet 2 yumurtada varsa ve yatmadılarsa yumurtaları bakıcısı olan arkadaşına ver veya at.10-15 gün sonra bi daha yumurtlarlar.

kardeş simdi dün 2 gün oldu kuşları alalı yumurta attım öbürünü bu akşam geldim simdi işten yeni yumurtlamış 1 tane ama :( normalde 2 tane olması lazım deyilmidi lütfen yardımcı olunnnnn

Selamlar Alican,

Senin konu başlıklarına ve konularına yakında güvercin dünyasının traji komikler adı altında site içinde bir bölüm açacağım. Olaylar ve hadiseler vardır, üzerinde uzun yıllar munazara edilir yazılır, çizilir hatta sonuçları emsal teşkil edecek neticelere varılır. Senin bu konun ne yazık ki tarışılamayacak, yorumlanamayacak kadar esas temel kavramlara gebe konudur. Güvercinler tek eşli oldukları gerçeği nasıl değişmez bir kural ise yumurtladığı yuvadan başka bir yuvada yumurtalarına yatmayacakları da su götürmez bir gerçektir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abi simdi geldim ya bi tane daha yumurtlamış nasıl iş anlamadım simdi balkonu görmüştün sen daha önce

bide abi sürekli kendini şişiriyolar böyle soguktanmı acaba

abi bak bunlar
i663588_fotograf-0005.jpg

Selamlar Alican,

Yumurtlamalarına neden şasırdığına anlam veremedim. Eşler ve senin yeri beğenmişler yumurtlamışlar yada aldığım yerde yumurtalamak üzereydi yumurtası çıktı çıkacaktı, zorunlulukdan da yumurtamıştır. Önemli olan üzerine yatıp yatmaması, bunu gözlemle birde ne yap ne et yumurtanın kayıp yuvarlanmaması için güvercinin altına oval ve birazda derin bir yuvarlak yada ne bileyim dikdörtgende olur bir şeyler bul ve koy, en pratiği hiç değilse plasik yogurt kaplarından bir yuvalık yaparmısın. Şişip durmaları içinde bir çok neden var, soğukda önemli nedenlerden biri sen güvercinlerinin sağlıklarını şu etkenleri gözlemleyerek kontrol etmelisin. Güvercin yem yiyor mu? su içiyor mu? 24 saat düşünüyor mu? birde dışkısının rengi ve kıvamı, beyaz-kahve rengi ve katı mı? yeşil ve sulu ise rahatsızda olabilir. Yemlerine devamlı kırık prinç karıştır mesala 4 kilo buğday içine bir paket kırık prinç koy ve devamlı yemlerini böyle ver. Prinç güvercinin sulu dışkı yapmasını "yediklerinden kaynaklanıyor ise sulu dışkı" engelleyecektir. Birde haftada bir kere mikser veya ona benzer bir mutfak aleti ile muzlu su yap sularına karıştır içsinler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

abi yem yiyolar su iciyolar bügün yeni 1 tane daha mardin aldım ama Ugur warmış gözünde onu nasıl gecirebilirim yeni getirdigim bogazundan gııııg gıııg harıltı yapıyo bide abi dışkısı yeşilimsi cıvık yardım pLs

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri