Kuşum Ayağının üstüne basamıyor...:S

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yusuf-taklacı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Yusuf Toprakcıer
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Ayağının ÜĞstüne basamıyor:S

Selamun Aleyküm Abi ve Kardeşlerim Dişi miskim bugün kümesime gittiğimde ayağının üstüne basamıyordu napmam gerekiyor lütfen yardımlarını beklıyorm hıc basamıyor üstüne yere sankı yumurta bakıyormus gıbı yatıyor yardım edın luttfen :S:S:S+

Re: Ayağının ÜĞstüne basamıyor:S

kusura bkmayın yanlıs yere acmısım farkında deıldım :S

SeLamun Aleyküm Abi ve Kardeşlerim Bugün güvercinimi saldm kümese geri geldi sağlamdı ama 1 saatliğine işim çıktı aşşağıya indiğimde ayağının üstüne basamıyordu napmam gerekiyor incildi yada kırıldı sanırım tecrübelisiniz yardımcı olun lütfennn :S :(

Re: Ayağının ÜĞstüne basamıyor:S

Birader: Gözlem yap ayağı bir yere sıkışmış gibi değilse eğer salmonella kaynaklı bir hastalık.. Bir aralar benimde başıma geldi.. Eklem tipi salmonella.. İşin kötü kısmık kolay kolay geçmiyor: kuşu öldürmüyor ama süründürüyor.. Yani bir gün bakıyorsun 1 ayağını topallıyor diğer gün bakıyorsun hiçbirşeyi yok: sonraki gün bakıyorsun 2 ayağınıda basamıyor.. Salmonella ilaçlarıyla tedavi ediliyor.. Ben bir ilaç buldum 3-4 gün ard arda verince geçiriyordu ama ismini şu an tam hatırlayamıyorum.. Floraxin, emrofloroksin gibisinden bir ismi vardı..

Konuyu bölüm yöneticisi doğru yere taşıyacaktır..

.........SİNAN ÖZTEKİN........

Teşekkür ederım ısmını tam arz edersenizsevinirim

YUSUF TOPRAKCIER

Yusuf-taklacı' Alıntı:
Teşekkür ederım ısmını tam arz edersenizsevinirim

YUSUF TOPRAKCIER

Eklem tipi salmonella..

.........SİNAN ÖZTEKİN.........

bana yardım edin kuşum ayağına basamıyor öyle sorular yazacağınıza bir çözüm üretin

Ya kuşum sağ ayağına basamıyordu topallıyordu şimdi biraz düzeldi sol ayağına hep yük veriyodu ama şimdide sol ayağında morluk var geçermi ne olur neyi var lütfen cevap verin daha kuşum çok küçük yavru lütfen cevap verin

rume' Alıntı:
Ya kuşum sağ ayağına basamıyordu topallıyordu şimdi biraz düzeldi sol ayağına hep yük veriyodu ama şimdide sol ayağında morluk var geçermi ne olur neyi var lütfen cevap verin daha kuşum çok küçük yavru lütfen cevap verin

kardesım hafıf toparladıysa muhtemelen kusun ayagını sıkıstırmıstır bır yere bu kus kanatsızmı kanatsız kuslarda cok gorulur bu durum tunege kalkamk ıcın yakasalardan tımarnırken yada zıplamaya calısırken ıncıtebılıyorlar eger kanatsızssa hayvanınız tunege rahat cıkabılıcegı bır rampa koyun!
ayaktakı aksama ıcın ılk gun 12 satte bır olmak uzre sorakı ıkı gunde 24 saate bır olmak uzre 4 tane dekort yutturun hıc bısıyıcıgı kalmıcaktır ( dekort Eczanelerde satılır ve çok ucuzdur 2ile 5 lıra arasında deişir fiyatı!)

Ayrıca kuşum muhabbet kuşu haberin olsun alıyim o ilaçtan bi sorun olmaz dimi bide her bir verdiinde 4 tane dimi saol

rume' Alıntı:
Ayrıca kuşum muhabbet kuşu haberin olsun alıyim o ilaçtan bi sorun olmaz dimi bide her bir verdiinde 4 tane dimi saol
Acaba kirbit cöpüykle bir baston yapsan bir süre sonra belki düzelir alisir garibim

Geri