kuşum birdaha kaçar mı ? önemli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhabalar . kuşçuluğa yeni başladım 2 çift kuşum var saya ve mısıri . bu sabah kuşlarımı yemledikten sonra kendileri kümeslerne girdiler. erkek sayaya baktığımda kafasını suya çıkarıp duruyordu sürekli kanatlarını falan sokuyordu . herhalde yıkanmak istiyor diye dışarı geniş bi tasa su koydum ve elimle dışarı çıkardım . sonrasında kuşum suya girdi ve girer girmez kanadındaki bandı düştü. ( bu arada eşi yumurtada yatıyordu ) . bende bandın düştüğünü farkettim ve kuşu kümese doğru götürmeye çalışırken arkadan köpeğim geldi ve kuş ürküp havalandı . baktım ki terastaki ufak kulübenin çatısına kümesi görmediği yere gitti . dişisini 5-6 dakka elimde salladım falan tepki vermedi . bende okula geç kaldığım için dişiyi kümese kapattım o arada baktım kuş kuş yavaş yavaş çatıdan yürüyerek indi sonra çamaşır iplerine kondu kapıyı açtım ve kümese girdi . sizce kuşun kanadını tekrar bantlamalı mıyım yoksa böyle bırakmalımıyım ? kuş farklı bir sürü görüp kaçar mı ? . kuş geleli 1 hafta oldu 2 yumurtası var ve sertliğiyle kümesin hakimi . görüşleriniz benim için önemli yeni başladım yardım alabilcek kmsem yok .

sen uçurma o kaçmaz ama uçurursan kaçabilir :))) ama sen 1 ay sonra felan ucur , bırak kendisi kalksıın

Saygılar Besim Aslan

Kuşculuk Sabır İşidir.

erkeklerin eli ayagi acik eger zamanin yoksa kuslari salma.kuslar icin iyilik yapmak istiyorsan zamanin olunca yap.
1...2...saatlik icin kus macerana hemen baslama.
az once kuslari avucla yemledim aksam olmadan dolu yemek yok.
suda sadece kümes icinde öyle aksama kadar catiya konuyum sonra yem su alirim yok.
kuslarin cogalinca diger kuslara karismasi hizli olur.
eger damarli kusun yoksa.bir süre muhabbet kusu gibi besle.

Benmde 4 cift var ve 1gun once ben yerde besliyorum karsi catimdada besleyen var erkek miskim ve disi beyazm ona gitti geri aldm szce geri ona gderler mi es degller 1 ay ucurmicam bunlari?

Eger taniyorsan karsi catida cekeni bir süre sen ucurunca o ucurmasin,sonucta 4 kus.
zamanlamayi ayarlamisin ama ilerde nasilsa ucacak.
ne kadar zamanlama gerekir ben bilmem sadece hislere bagli bir sey.
erkekler uctugu sürece simdilik sorun cikmadi bende.
disiler baska erkege gider diye korkup geliyorlar.
inanin söyle bir baktimda yaridan cogu disi yani bildigin harem,yavruda var yeni tuylenmis kanatlanmis
sanirim bende 1 erkege 3 bayan dúsüyor ilerde zorlama olmaz kendiliginde ciflesiyorlar.
oyle bayan nazini cektirmem erkeklere cani istemezse baska disiye gecebilir.
bazen cift olan kuslara kuma yapsammi diyorum güvercin töresi varmi bilmedigimden arastirmadayim

sen sadece bol zaman ayira bildigin zamanlarda kuslari cikar yoksa bir kac saatde ucuruyum sonra kümese kor giderim dersen üzülür gecikir, islerinden ve okulundan geri kalirsin.
biz okumadik sen oku ilerde daha iyileri olur acele etme
her seyi hemen olsun isteme zamana birak.
cok para verdiysen bir süre yavrular icin tut sonra yavrularla beraber sende alisirsin

ya okul son senem o sorun değil yinede saol :) ama demek istedigim o adam yaşli karşı komşum ama 45 50 güvercini var o terasta besliyo güvercinleri istedigi zaman çıkıp giriyo ama uçurmasada terasında oluyo.. ben 1 ay yerden kaldırmasam ne olur kanatlarını çektim ilk 5den sonraki 4ertane iki kanadindanda yükselemesin diye.. zten eş tutsa 2 erkek 1 dişiyi kapadim küçük bi kümese yok çiftleşmiyolar 2 gündür :D

dayim eskilerden 45/50 kusda yani sana firsat vermiyebilir.
kac ay olur alistirman onu bilemem ama kus bu kipirdama ile kalkar sonra yükseldikce digerlerini görür düser pesine.
bir yorum okumustum sanirim gerceklesiyor
cok kus boku tuyü yutmaliyiz

bendekiler alisiyor.ilk gün ve 2 günlerde kacma ve damlara konma olmustu.
sükür bu sorunum kalmadi.kuslarla vakit gecirdikce ögreniyor insan.
bir kusum var disi diye salmak istemiyorum ama inan kanadi bantli 3 metreye cikiyor.
3 bahce duvari asip yuvaya geldi.
kuslarimi hep yere inen ve dolanan kuslarla bir saliyorum.
birde yanlarinda olmuyorum bahce 50 adimda bitmez yer cok erkek kuslari kafeslerle evin bahce girisne götürüp saliyorum
kümesle evin arasi cok o yüzden mesafe koyup izliyorum.
dam macerasi baslarsa disileri öne aliyor(gösteriyorum) buda damda asilmalarini engelliyor.
kusculukda 2. haftayi doldurdum.eskiden bakma anlama ve yakalama maceram vardi....,...

sonuc olarak iyi bir analiz yapmak.
anca yeri net bir sekilde görerek ve kuslari taniyarak yapilir.
ama pratik bir iki islem uygulamak icin bilgi alirsin.
bu sebebten dolayi alacagin cevaplarda ne yazikki sende uymaya bilir.
zamanin oldukca alistir
zamanla tüh bant cözüldü dersin birde baktin kus 3 saatde dolanip asagi inmis.
iyi takip edersen forumu bir cok kisiden duyarsin.
iyi derler kótü cikar yavrular hic anaya babaya cekmez.
iste bu alanda ucuz kusculuk bir zanaat'dir yani kötü dersin iyisinden iyi ucar iner.buda seni sevindirir
saygilar

MADEM KUŞUN KAÇIYOR YAPACAK 2 ŞEY VAR BENİM BİLDİĞİM
1-KUŞU DİĞER KUŞLARINLA BİRLİKTE UÇUR .. TABİİ KARŞIDAKİ ABİNİN SALMADIĞI ZAMAN :)

2-KUŞUNU TEK UÇUR .. UÇURUCAĞIN ZAMAN 3-5 TANE KUŞUN KANATLARINI BANTLA SAL YERE YEM AT YESİNLER ( TABİİ KARINI AÇ OLMASI LAZIM ) ODA ONLARI GÖRÜP İNER

BİZ BÖLE GÖRDÜK İŞE YARADIĞINI GÖRDÜK

ilk 4 uzundan sonraki 5 tanesini çektim kanatlarini kısalarını 1 aya kdar alısırlar yerde ben brakmştm yeniden basladim yani alısık yok suan hepsi yeni kuş kümesim vardi eskidende besledim 2 3 sene ama terasta besliyodu orayaı kapatınca bahçede besliyorum kömürlükte yuvam var :) yeride zor görüyolar işte kalknca

Cok iyi yapmissin istersen kuyrularida kes tam olsun.
bak kiprikleri vardir disilerin onuda yol kölgelik olmayinca ucunca önünü göremez
omzunda gezdir :asla:
Bir düsün dogduktan sonra ucmayi taklayi oynamayi ögreniyor.
satiliyor ve
Sonrada kanat cekilmis bir halde beklemeyi dolanmayi tavuklamayi ögretiyorsun

Bu kus ilerde bu aciyi hatirladikca zorlanir,kesme bantla ilerde ac ve elinden ucmasini dene atma yere.

Kuslarim zamanla ayagimin arasindan geciyor yakalamada zorlaliyor yem yiyor elde durup sonra atliyor.
Yani bu 4 günde olan bir sey bu benimle kusun arasindadir.

ne alaka kuyruk kesmekle kanat çekmenin ben ilk 5 telekten sonrasini çektim 4er tane iki kanattan bi sorun olmaz yine kalkabiliyolar istediklere yere tavuk gibi olmadilar yani :)

Sakın kendin kaldırma ve tüm kuşlarının kanadını çöz zaten onlar bir iki gün uçmaz.Sonrasında 1 hafta sonra kendin hafif kaldır ve ürkütme zaten onlar yine 1 hafta falan uçmazlar.Çünkü;çevreyi tanırlar.Yaklaşık 1 ya da 1.5 ay sonra sen kaldırırsın eğer böyle yaparsan kesinlikle kaçmazlar.Kuşculuk gerçekten sabır ister.Selamlar Batuhan Kökdemir...

oyle ypcam aynen batuhan.. zaten yerde besliyorm etrafi braz kapali ev fln var bahcede besliyorm ondan sabir istiyo braz>)

Umarım herşey istedeğin gibi olur...iyi şanslar

Geri