Kuşum çatıdan inemiyor yardım !!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan keremc2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

keremc2

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sefa kerem
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar bi tane erkek taklaci mavim var uçuşu bittikten sonra karşıdaki çatıya konuyor. Ve bizim çatıya doğru uçmak istiyor tam kanatlanıcak korkuyor sanki saatlerce inmeye çalışıyor. karşı çatıyla bina boyu aynı neden böyle ?

böyle olaylarda 3 tane neden vardır abi.. kuşu daha yeni almışsan , kuş genç ve tecrübesiz ise ve son olarak oturduğun yerde rüzgar var ise olur.Aynı olay bende de oldu abi benim 1 çift ,6 aylık limonilerim vardı ilk hafta uçtu ve hava rüzgarlı olduğu için yan binanın çatısına kondu 1 saat bekledim sonra rüzgar dinince geri geldiler abi ama sonra alıştılar ve hep yuvanın önüne inmeye başladı.. Alışmazsa karşı binaya siyah poşetler asmayı dene... (: (:

1 Kuş fazla tok ve uçmak istemediği halde hayvanı uçması için zorluyorsun
2 Kuş yatık ve uçamıyor
3 Kuşları çok kovalıyorsun ve hayvan kendi çatısına inmeye korkuyor ve kendini güvenli biryere atıyor.
4 Hepsi :)
Diğer kuşlarıda oraya alıştırmasın dikkat et birkez alıştılarmı birdaha kurtulamazsın.

Yok abi bunlardan hiç biri değil. Kuş çok aç yani çok inmek istiyor ama inemiyor korkuyor. Çok fazla da kovalamıyorum yani.
Tam inecek.. kanatlarını bir kaç çırpuıyor tam zıplayacak hazırlanıyor ama kalkış yapıp gelemiyor.

Kanatlarına bir bak bakalım belki yeni gelen teleği falan vardır kanat sesi çoksa canı yanıyorda olabilir. Öncedende böylemiydi uçan bir kuşmu ve oyunlu bir kuşmu sarmaya (deli taklaya) giren kuşlarda böyle davranışlar oluyor genelde.

Geri