Kuşum durduk yere topallıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan veli33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

veli33

Üye
Siteyi ziyaret et
selamün aleyküm;

benim bir tane miski taklacım var rahat iki aydır kanadı yok şuan da yeni geliyor hafiten uçabiliyor kanatları filiz ama güvercin birden bire topallamaya başladı aldım elime baktım ayaklarına ne ur var nede bir ezilme sizce hangi sebeblerden topallar güvercin yalnız iyice kontrol ettim ur veya ezilme yok.

Merhaba Veli ,

Gecen gunlerde benimde basima geldi , kumesin en hiper aktif kusu birden topallamaya baslamisti.
Birkac gun(2-3) sonra kendiliginden duzeldi.

Umarim senin kusunda biran once duzelir.

bu bazen oluyor ve genelde hayvanın hiç bir eklem yerinde bir şey yokken oluyor ama parmakların birleştiği ayak altkısmında hafiften genelde şiş olur eğer buda yoksa yaşar bey kardeşimin dediği sebep yani soğuktan oluyor ayni zaman da bir deyumurtlamadan dolayıda olanı var ama onda iki ayagına birden basamıyor genelde bunlardan hiç biri yoksa kendiliğinden rahat geçmesi için hayvanı rahat edeçeği bir yere ayır en fazla 3 haftada geçmeli eger geçmezse kuşta kesinlikle ayakta bir şey var demekti bu kalça cıkığı olan noktaya kadar kontrol edilmeli demektir. ozamanda bir şey bulamazsan ben bu kadar biliyorum :=) beklemekten başka yap diyeceğim bir şey yok.

Harici yaralanmalar , yumurta sonrası topallama , üşüme, belirgin ur, vs görülen arazlar dışında birde içten ağrı yapan , ur çıkmasından önce belli bir dönem devam eden tapallamalar olur, kuşun kanadında da aynı sorun olur ve bir süre sonra eklem şişerek ur toplar . Kapalı bakılan kuşlarda daha sık olur, uçurulan ve ortamı rahat kuşlarda pek olmaz .selamlar.ŞEREF

Kapı çarpılmış bu kuşun ayakları araya sıkışmış olabilir, veya kendisi bir yere sıkıştırmış olabilir. Her şey mümkün..

:slm: benımde oldu bazıları geçtı gecmeyenlerde var hatta bırı çolak gıbı oldu ayağının ust kısmını yere basarak yruyor ve gececek gıbı deyıl burda da bı care bulamadım :slm:

benim bir kuşta aynı problem var, 2 aydır geçmedi kuş hareketsizleşti bacağına baktığımda kemikte şişlik var ancak eklemde değil eklemden yukarıda düz kemikte sert bi şişlik var. ur olabilirmi tedavisi için ne yapabilirim?

Geri