kuşum elimde yem olmadığı sürece elimden kaçıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kubrakarasu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kübra karasu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
merabalar ben 2 hafta önce bir muhabet kuşu aldım 40 günlük dediler alırken ama sadece elimde yem varken elime geliyor onun dışında hep benden kaçıyor asla sevdirmiyor kendini daha önce de bir kuşum vardı o sürekli üstümdeydi sürekli onu seviyim istiyordu acaba nasıl bana alışır yem olmadan da kendi kendine elime omzuma gelsin sevdirsin istiyorum

Ekli dosyalar

• 2013-04-09 10.16.39.webp
    2013-04-09 10.16.39.webp
    613.8 KB · Görüntüleme: 1,681
KUŞ UNUZ HENÜZ GENÇ VE SİZİ TANIMAYA ÇALIŞIYOR..TEDİRGİNLİĞİ BU YÜZDEN ..GÜVENİNİ KAZANMAYA GAYRET EDİN ..DOSTLUK ZAMANLA KUVVETLENECEKTİR..

size tavsiyem kuşla direk temas değilde bi sopa yardımıyla temasa geçin ilk önce kafesteyken sopayı gövdesine hafifçe iktirin üstüne çıkacaktır bunu günde 5-6 kere tekrarlarsanız kuşu saldığınızdada yapın ilk önce pek gelmeyecek ama sonra dışardada sopaya çıkacak biraz zaman alır dışarda sopaya çıktığında sopayı yavaş hareketlerle kafanıza omzunuza yanaştırın kuşu omzunuza bırakmaya çalışın hemen gelmicek kaçacaktır daha sonra onada alışıp sopayı yaklaştırdığınız an kendi atlayacaktır ilerleyen zamandada üstünüzden ayrılmayacak 1 ayda eğitmiştim yavru muhabbet kuşumu İyi Günler.. :)

muhabbet kuşlarını alırken yavru alırsan o sana zamanla alışıyor şu anda bendede var 1 tane eylül ayında aldım ilk geldiğinde çok sakindi kafesinin kapağını açıyodum çıkmıyodu zamanla alışınca kafesin içinde durmak bilmiyor ayriyetten hayvanı sürekli evin içinde sal kuşlar meraklı hayvanlardır zamanla seni merak edip yanına gelecektir tek yapman gereken ani haraketler yapma

sadece yem değil, marul maydonoz vs. gibi yapraklı sebzelerden elinde tut, ve yemliğine 1-2 gün çok az yem koy,acıkıp yem bulamayınca yemek için sana saldırır, böylelikle hem seni ezberler, hem de senden çekinmemeye başlar :))

yardımcı olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim önerilerinizi deneyeceğim

Geri