Kuşum Hasta :)

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

leeyukeen

Üye
Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
313
Tepkime puanı
0
Yaş
40
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
s.a öncelikle yanlış anlamayın kuşum hasda gerçekten gozunde arpacık mı nedır bırsey cıkmıs sızden yardım beklıyorum ama kesın cozum ıstıyorum ıllakı bırınızı basına gelmıstır resım koyuyorum bır bakın lütfen kuşun bendeki manevi deyeri buyuk
 

Ekli dosyalar

  • 22032009588.webp
    22032009588.webp
    109 KB · Görüntüleme: 1,854
Bakteri kökenli bir enfeksiyon bu ,, gözün iç kısmında topak ur şeklinde sertlik oluşmuş muhtemelen akıntı da vardır '' Genta '' isimli bir göz damlası var,, bulabilir iseniz kullanın , gözü ılık su ile yıkayıp kurukayın sonra genta dan birkaç damla gözün içine damlatın, az güzkapağını oynatsın kuş , damlanın gözün içine nüfüz etmesini sağlayın . Bu işlemi günde birkaç defa tekrarlayın ..
Sakın gözü yıkarken sabunlu su kullanmayın gözü zedeler . İşbitiminde elinizi bol sabunlu su ile temizce yıkayın size de bulaşmasın ..
Bu damla oldukça iyidir çok daha ileri safhadaki göz iltihabı olan kuşlarımda faydalı oldu . İstifade ede bileceğinizi düşünüyorum .. selamlar . ŞEREF
 
YAŞAR KARDEŞ ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN SANA TAVSİYEM SADECE GÖZ ETRAFINDA OLMAYA BİLİR BU İLTAHAPLANMA GAGASINI AÇARAK BOĞAZINA DOĞRUDA BAK İLTAHAP VARMI. BOĞAZINDA YOKSA SADECE TEK GÖZDE VARSA EKTEKİ HASTALIĞIN TANIMINI VE BELİRTİLERİNİ OKU BENZİYOR OLABİLİR.
ONE EYE COLD ( TEK GÖZ SOĞUK ALGINLIĞI )

Chlamydia Psittaci mikrobun gözlere yayılması durumunda ilk belirtiler gözde yaşarma ve akıntıdır. Daha sonra kuşun gözünün etrafı tam yuvarlak bir halka şeklinde hafif şişer ve kızarır. Su toplamış gibi bir görünümü vardır. Genellikle tek gözde ortaya çıkar. Bu nedenle hastalığa İngilizce “One Eye Cold” denilmektedir. Tedavi edilmediği taktire bu kızarıklık gözün etrafına doğru yayılır ve genişler. Gözdeki yaşarma ve akıntı mikropludur ve mikrobun etrafa bulaşmasına yol açar. Güvercinlerde gözlerde belirti veren diğer bir hastalık olan Coryza ile karıştırılmamalıdır. Bazı durumlarda gözdeki enfeksiyon körlük ile sonuçlanabilir.

BULAŞMA ŞEKLİ
Kuşların mikrop taşıyan göz akıntıları salmalarımızın içinde bulaşmaya neden olurlar. Mikrop salma içindeki güvercin tozu dediğimiz beyaz toza bulaşarak taşınır. Solunum yolu ile diğer kuşlara geçer. Hasta kuşlarla aynı banyo suyunda yıkanan diğer kuşlar hastalığı kapabilirler.
Bu hastalığın önemli bir özelliği insana da bulaşmasıdır. Eğer güvercininizden mikrop kapmak istemiyorsanız dikkat etmeniz ve hasta kuşlarınızı süratle tedavi etmeniz gerekmektedir. Güvercin tozunun solunması yolu ile mikrop insana geçebilmektedir. Hastalık mikrobu güvercin tarafından bırakıldıktan sonra 48 saat kadar salma içinde aktif konumdadır. Bu süre içinde mikrop alınırsa mikrobu alan insanın hassaslığına bağlı olarak 5 – 14 gün arasında hastalığın ilk belirtileri görülmeye başlar. İnsandaki belirtiler gribe benzer. Ateş, baş ağrısı, göğüs ağrısı, yorgunluk, kuru öksürük ve bazı vakalarda mide bulantısı ve kusma görülür.

HASTALIĞIN TEŞHİSİ
Hastalığın kesin teşhisi kan tahlili ile yapılabilir. Ölü kuşlar üzerinde yapılacak otopside karaciğerde yapılacak inceleme ile belirlenebilir.

HASTALIĞIN TEDAVİSİ VE KULLANILABİLECEK İLAÇLAR
Bakteri nedenli bir hastalık olduğundan antibiyotiklerle tedavi edilebilmektedir. Antibiyotik uygulaması oldukça olumlu sonuçlanmaktadır. Çeşitli antibiyotikler bu amaçla kullanılabilir. Yurt dışında bu hastalık için üretilmiş olan güvercin ilaçlarında yaygın olarak Chlortetracyline ve Doxycyline etken maddeli ilaçlar kullanılmaktadır. Ayrıca kuşların multivitamin takviyesine gereksinimleri vardır. Tedavi sırasında kuşların kalsiyum kaynaklarından ( grit taşları, gaga taşları vb) uzak tutulması gerekmektedir. Çünkü kalsiyum Chlortetracyline’nin ve Doxycyline’nin etkisini azaltmaktadır. Yumurtlama dönemlerinde olan kuşlarda bu ilaçlar kullanılmamalıdır.
AYRICA ETKİLİ OLAN BİR İLAÇTA İNSANLARIN KULLANDIĞI GZÖ MELHEMİ teramicyn DE KULLANA BİLİRSİN BU KREM TÜM HAYVANLARDA DA KULLANILABİLİR.
 
leeyukeen' Alıntı:
ınsan ıcınmı bu ılac kuslar ıcınmı

İnsanlar için. Kuşlar içinde kullanabilirsin. bir sıkıntı olmaz. Şeref beyin anlattıklarını uygularsanız en yakın zamanda düzelecektir. Ama harfiyen uygulayın.
 
selam
önce türkür gözüne kusun gözü kapanmasin sona visine diye göz damlasi eczaneden al bide devamisin sari biriaz iri bir ilac toz gibi ez sona gözüne kassigin ucuyla dök tozu yani iyilesir bak bir kac güne
 
arkadaşların dedıgı gıbı genta 20ml gram göz damlası al bu ılac ınsanlar ıcındır de herhangı bı eczaneden alabılırsın artı bu kuşu dıger kuşların arasına sakın koyma ayır bu kuşu bulaşıcı olursa cok kaybın olur başıma geldı tekrar dıyom dıger kuşlarından ayır artı çok geçmış olsun ha bıde eger goz kapanıyorsa tulben yada kuşun kanatlarıyla dıkkatlı bı şekılde temızle her gun saygılar
 
kullandım gentayı ama hec bır faydası olmadı ?????*
 
Geri
Üst