kuşum kaçtı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tunahan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

tunahan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tunahan akgün
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
2 hafta önce 1 çift beyaz taktak aldım 3 gün bantlı saldım kuşları sonra bıraktım neyse 1.5 hafta sürekli saldım kuşları 2 gün önce taktakların erkeği ve yaklaşık 3 aydır bende olan çakmaklı erkeğim kaçtı 2 kere atmaca saldırdı acaba o yüzdenmi ürktü kuşlar?

bir sorum daha olacak karabaşımın kanatlarını çekeyimmi kanatları çok pislenmiş size sormadan yapmayayım dedim

3 aydır beslediğin kuşun kaçması çok ilginç geldi bana 2 haftadır beslediğin kuşun kaçması normal. Kanatları pislenen kuşun kanatları çekilmez tüy döktüğü zaman yenilenir ayrıca arada kuşlarına banyo yaptır gerçi bu zamnlarda yaptırmasan iyi olur havalar soğuk.

kardeş yırtıcıdan ürkmüş olsaydı hava karardığında sende olurdu.3 aylık kuşta kaçar 1 yıllık kuşta.senin yapman gereken kacan bizden değil demek vede yeni bir çift kuş edinmek.ayrıca kuşların kanatlarını yolmak onlara eziyet olur.hiçbir canlıda eziyet gördüğü yerde durmaz.bunu unutma.kuşlarına banyo yaptır veya ılık suyla kanatlarını kendin silmeyi dene.sağlıklı kümesler dilerim......

birol kardeş sana katılıyorum 1yıllık kuşların kaçtığı bile oluyor mesele geçen yaz 1.çift fındık cinsi kuş gelmişti benim kuşlarımın arasına karınlarını doyurdum saldım akşama yine geldiler 1kere gittiler sabahtan yine geldiler 2kez sattım hep geri geldiler rüzgar götürüyodu ertesi gün burdalardı çok sadıklardı kümeslerine allah herkese böyle kuşlar nasip etsin!!!

kuşun ürktüğünden dolayı gelmıyordur kısa zamanda dönmesi lazım, ve kanatları kirlenen kuşunu al kanatlarını yıka saç kurutmayla kurut çekme yazıktır. uçurduğun kuş sa tabi, kuşların kanatlarını çektiğinde kuşlara faydasından cok zararı var bilesin.

ahh o kacan kuslar daha yeni basladım 3 tane fire var biri daha ilk salmam da gitti gelmedi manisa candırı mıydı neydi adı sonra iki tane de istanbul bangosu aldım bir haftalıkken diğer kuslar alısık onlarla ucarlar diye saldım gitti ertesi sabah geldi karsı catıya bi tanesi cagırdım cagırdım gelmedi girmedi kafese her neyse bu kacan kuslar nerye gidio biri tutmuyosa yaklasık 2000 nüfuslu bir köyde yasıyorum köyde kus besleyen 3-4 kişi var hiç birine gitmemiş nereye gidiyo olabilirler?

büyük ihtimalle atmaca,şahin,doğan,kerkenez biri tutuyodur yada bilki yozlarla(yabanilerle)uçuyodur

*unutmayı sordum bursanın hangi ilçesinden???

ben mi? mustafakemalpaşa sen?

emreceylan86' Alıntı:
ahh o kacan kuslar daha yeni basladım 3 tane fire var biri daha ilk salmam da gitti gelmedi manisa candırı mıydı neydi adı sonra iki tane de istanbul bangosu aldım bir haftalıkken diğer kuslar alısık onlarla ucarlar diye saldım gitti ertesi sabah geldi karsı catıya bi tanesi cagırdım cagırdım gelmedi girmedi kafese her neyse bu kacan kuslar nerye gidio biri tutmuyosa yaklasık 2000 nüfuslu bir köyde yasıyorum köyde kus besleyen 3-4 kişi var hiç birine gitmemiş nereye gidiyo olabilirler?

yeni başladım demişsin bilmemen normal ama yaşayarak öğreneceksin..senin kuşun fitillenmiş(başkası yakalayıp ya satmış ya da saklamıştır.)o güvercin besleyen 3-4 kişiden birindedir...

ben osmangazi kemalpaşanın ordan çok geçiodum zamanında hasanağa giderken ama bir türlü nasip olmadı gitmek:)

bizim orda kuş besleyen biri daha var ona gitmiş olabilirler neyse satmadıysa kuşları gelirler zaten sattıysada sağlık olsun.aygan abinin dediği gibi kaçan bizden değildir :)

karabaşlar damızlık kanatları pisti dedim bende çekeyim ama neyse vazgeçtim madem zararı var havalar ısınsın banyo koyarız verdiğiniz bilgiler için sağolun.

Geri