kuşum nasıl?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siverekli hoca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet akkoyun
Meslek
öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşllar bu kuş hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• DSC04732.webp
    DSC04732.webp
    191.3 KB · Görüntüleme: 2,075
arkadaşlar bu kuş saf bir arap ırkı olabilir mi acaba? fahiş paraya satın aldım. hoşuma gitti. ama kalitesinden emin olmak istiyorum.

Sağlıklı bir erkeğe benziyor .. Sanırım Malatya ırkı galiba .. selamlarŞEREF

abicim. yorumun için teşekkür. ama neresini malatya ırkına benzettin anlamış değilim. biraz açıklarsan sevinirim. tşkkr.

Paçalar baya uzun, birde makaslanmış gibi görünüyor.. Malatya ırkı olabilir.

2

Ekli dosyalar

• DSC04715.webp
    DSC04715.webp
    225.5 KB · Görüntüleme: 2,092
bu arada benim bildiğim malatya ırkında tam siyah kuş olmaz.

Hocam arap diye bir ırkmı var?

arap derken saf kan siyahtan bahsediyorum. bizim burada arap da deniyor.

Neyse ben fikrimi söledim doğru olmayabilir tabi..

teşekkür ederim kardeş yorumun için.

yok kuş mardin zifir arap malatyayla fln alaksı yok sadece biraz paçaları bol okadar kardeşim inşallah fahiş dediğin para çok uçuk deildir.çünkü oyunuda görmek lazım ama bizim burda bu kuşların en fazla ederi 30 tl tabi sölediğim gibi uçusuda görmek lazım.saygılar

kardeş valla 330 lira para verdim bu kuşa. bizim burda oyun kuşu ayrı kategoride kostüm kuşu ayrı kategoride kabul edilir. kostüm kuşu daha çok para eder. açıkçası bu kuşun oyununu felan bilmiyorum.

abi çok para vermişin ama tabi şanlıurfa piyasasıyla istanbul piyasası bir değil.ama yinede çok para neyse abi almışsın bi kere güle güle besle sağlıklı sıhhatli yavrularını alırsın inşallah

kuşun bol paça arap.güle güle besle.

büyük ihtimal istanbulda siverek denilen ırk ya da tür.kuş güzel bence.boylu bacaklı iri bir kuş.tek hata gagasının siyah olması diye düşünüyorum.

Masa kuşu fiyat normal.. insanın gözüne zevkıne hitap ettımı böyle kuşlarda fiyat konuşmaz..Tek şey vardır..''BU KUŞ BENİM OLMALI '' düşüncesi :) ..

Belkide Urfa şehrimizde o kuşlar o fiyatlardadır.. Hayırlı olsun hocam..

hayırlı uğurlu olsun, bende paçalarından dolayı malatyaya benzettim, ama boylu poslu kuş.

siverekli hoca' Alıntı:
abicim. yorumun için teşekkür. ama neresini malatya ırkına benzettin anlamış değilim. biraz açıklarsan sevinirim. tşkkr.

Selam
Benim istanbuldaki evimin terasında komşum 60-65 yaşlarında urfalı Emin amca Viran şehirde çocukluğundan beri ve hala bu cins kuşlardan besler.Sizin resmini koyduğunuz paça teşkilatı Urfanın paçalı kuşlarına benziyor ama benim onda gördüğüm kuşların paçaları gibi değil.Şeref beyin dediği gibi bu kuşun paça teşkilatı malatya kuşlarından kırılmış gibi duruyor.
Urfanın eski kuşlarının paça teşkilatı arkada ala gibi duran kuşun yana doğru biraz daha kalın ve gür olması gerek diye düşünüyorum.
Biz resimden bakarak yorum yapıyoruz ne kadar sağlıklı olur bilemeyiz.Size kuşu uçurup gösterdiyseler beğendiyseniz mesele yok.Urfalılar bu işi iyi bilirler...Gülegüle besleyin.

DERVİŞ' Alıntı:
büyük ihtimal istanbulda siverek denilen ırk ya da tür.kuş güzel bence.boylu bacaklı iri bir kuş.tek hata gagasının siyah olması diye düşünüyorum.
kardeş güzel yorumun için teşekkürler. bu kuşu yavruluğundan beridir tanıyorum. ama şimdi benim oldu. gagası başta böyle gri değildi. beyaz idi. sanırım bazı arkadaşlarımın da dediği gibi güneşte kaldığı için gagası esmerleşmiş olmalı.

sen sevdiysen en güzeli odur :tamam:

Paçaları makaslı gibi geldi bana.Malatya kırmasına benziyor.Ben kostümcü olmadığım için kostümüne bir yorum yapmıyorum ancak oyun kuşu gözüyle bakarsak Ankarada 10-30lira arası bir değer biçilir.

EnisTürk' Alıntı:
Paçaları makaslı gibi geldi bana.Malatya kırmasına benziyor.Ben kostümcü olmadığım için kostümüne bir yorum yapmıyorum ancak oyun kuşu gözüyle bakarsak Ankarada 10-30lira arası bir değer biçilir.

kardeş yorumun için çok teşekkürler. ama belirtmeliyim ki bu bir malatya kuşu değil. bizim burada en kral malatya kuşları 15 liradan kuruş fazla etmez.

abi kuş güzel ama keşke oyununu görüp öyle para verseydin banada çok geldi 330 tl yani 330 tlye izmirde ne kuşlar alırım ben ama kuş güzel ona lafım yok fiyatı pahalı

hayrını gör kardeşim. arap siverektir. siveregin masa kuşudur. siveregin oyun kuşları farklıdır. paçaları hafiften tırnagı geçer gögüslüdür. sesli şamatalıdır. 2. serimdeki kula siveregin oyun kuşlarındandır. orjinalleri çok nadir bulunur.

Ben farklı bir yorumda bulunacağım bir şebab besleyen biri olarak arap şebab' a benziyor ama gaga beni biraz şüpheye düşürdü yakından görmem lazım. Orjinalinin resmi de budur.

b96n8z.png

Geri