kusum neden ucmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tahsin40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 705

tahsin40

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tahsin
Meslek
erbis
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar ben bundan 1 ay once kulbuldum ve besliyorum bu iste yeniyim 1 aydir kus ucmuyor neden acaba ilk haftalarda kanadi bantliydi ama simdi acik odada elimde birakinca bile takla atiyor kanat sesi cok guy´zel gelinki kus havalanip ucmuyor elimle yavasca birakiyorum belki havalanir diye ama assagi iniyor bir turlu ucuramadim yardim nasil ucururum kusumu

Kuşun eğer takla ata ata uçmuyorsa demek ki senin bulduğun kuş damızlık kuş.Yani sahibi uçurmayıp yavru almak istemiş.Bu yüzden zamanla kuş uçamaz hale gelmiş.Damızlık kuşlar genellikle ya yavru bakması için yada damarı sağlam olduğu için damızlığa çekilir.İyi kuşu kimse pek uçurmaz eğer altından gelen yavru yoksa.Bu yüzden altın gibi saklanır.

Yada kuşun kanadında sorun var.Kanadında sorun olsa zaten pek takla atmazdı.Sende kuşun kanadı arzalı nasıl uçsun derdın.Demek ki damızlığa çekilmiş.Kaybolduğuna göre temiz bir şeye benziyordur.İmkanın varsa bir resim ekle

serseme düşmüştür sürekli takla atıyor ve yere iniyorsa, arkadaşın da söylediği gibi damızlık olarak kullanılmış olma olasılığı çok yüksek.

kuşun bir hastalığı yoksa arkadaşların dediği gibi hiç uçurulmamış kuşlar bir zaman sonra uçamazlar. Sürekli kapalı durduğundan uçma özelliğini büyük ölçüde kaybetmiş olabilir.Uçurmaya kalkarsanız yere düşürüp kediye kaptırabilirsiniz. uçurmak istiyorsanız başka kuş alıp uçurun.

Geri