Kuşum ölüyorrrrr acil yardımmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sema1989
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Sema1989

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
semaaa
Meslek
yokkkk
İlgi Alanı
1 sene önce bu zamanlar forumunuza baska bır sıkayet nedenıyle uye olmustum. Tekrar kısaca ozetlemem gerekırse, balkonumuza gelen bır posta guvercını henuz yavru oldugundan ucamadıgından kedılere ve martılara yem olmasın dıye 1 ay besleyıp salacaktım. Fakat bu 1. ay sonunda tamda salacakken gozlerı anıden ıltıhap toplamaya basladı ve nohut buyuklugunde ıkı gozunude cevreledıler. Veterınere goturdugumde gozlerı kapalıydı ve bana bır ıkı damla vererek kullanmamı soyledı ıltıhapları sokturup bıde oyle gorecektı fakat gozlerının artık muhtemelen kör oldugunuda belırttı. Gercektende iltihaplar dustugunde gozlerıne zarar vermıstı goremedıgını farkettım. veterıner bu asamada otenazı onerdı fakat kabul etmedım. 1 sene boyunca ona baktım evcıllestı hayat dolu bır kus halıne geldı bızden bı parcaydı artık. yaklasık 1 ay once bı veterınere danıstım kusumun durumunu ve gormek ıstedıgını soyledı belkı kortızonlu damla tedavısıyle bırını kurtarma sansımız olabılır dedı. Damlalara basladım ve o gunden berı kusum ıcıne kapandı nesesı yoktu artık. zamanla sıkayetlere ıshalde eklendı oldukca sıvı yapıyor dıskısını. ve en son son 4 gundur farkettımkı makat cevresınde cok yogun bır sıslık var cevız buyuklugunde ve yumusak bır doku. yuruyusu garıp ve hep taşta yatmak ıstıyor cevresıyle ılgılenmıyor. Sıslıgı farkettıgımde goturmek ıcın once veterınerı aradım fakat guvercınler hakkında cokta bılgısı olmadıgını soyledı. telefonun ardından guvercınım yogun bı sekılde kursagındakılerı kustu 2 gundurde yem yemıyor su cok az ıcıyor sadece uyumak ıstıyor. Forumda arastırdıgım bılgılere gore salmonella olabılcegını okudum fakat boyun donmesı yok ve neden kortızonlu damlaları aldıgımdan berı hayat dolu olan kuş gunden gune kotulestı. kortızonlu damlayı yutmus olabılırmı sebep bu olabılırmı? damlayı dunden ıtıbaren kestım. guvercınım bu gıdısle hastalıktan degılse bıle aclıktan ölmek uzere lutfen bana bıseyler onerın cocugum gıbı baglandım ona ölsün istemıyorum :hungur:

Re: Kuşum ölüyorrrrr acil yardımmmm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sesındede 20 gundur degısım var sankı ıce batık gıbı agzının ıcınde bagırıyor neredeyse :(

geçmiş olsun

ilk yapmanız gereken sema hanım sıvı takviyesi yapmanız biraz fazla su takviyesi yaptıktan sonra takviye yaptıgınız suyu geri çıkarmanız gerekiyor bunu iki sefer yaptıktan sonra kuşa mama takviyesi yapmanız gerekiyor ve vitamin takviyesi B 12 vitaminlerini tavsiye ederim örnegin brovit B 12 her seferinde enjektörle iki damla yeterli olur bunu bi kaç gün boyun ca yaptıkdan sonra eger tedaviye karşılık verirse sanırım solunum yollarındada sıkıntı var onun içinde fılfox adında bir ilaç var kulanırsanız agzını ve burnunu kulak çöpü ile temizledikten sonra agzına burnuna uygulayım burnuna birer damla agzına 4 damla kadar sanırım bir netice elde edersiniz şunuda degineyim kuşun durumu pek iç açıcı deil

Tesekkurler acıklamalarınız ıcın fakat ben yazılanlardan bırsey anlamadım desem umarım bana kızmazsınız. Netıcede 10 yıllık guvercın yetıstırıcısı degılım ve dedıklerınızı nasıl yapıcam yada nerden bulucam ınanın bı fıkır sahıbı olamadım. su takvıyesı nasıl yapılır sonra nasıl gerı cıkartılır mama takvıyesı nasıl yapılır (ki kusum yemde 4 gundur kesıldı) b12 vıtamınını nasıl bulucam bahsettıgınız ılacları nasıl bulucam agzını burnunu nasıl ve ne amacla temızlıcem ınanın anlayamadım. Bir acemı ıcın daha acıklayıcı yazsaydınız sayet anlardım :(

nerde oturuyosunuz sema hanım?

istanbulda.. bı sorum daha olucak hastalıktan degılse bıle aclıktan ölmek uzere. bugdayı haslasam ezzem sulandırsam ve sırınga aracılıgıyla gagasından ıcıne sıksam olurmu acaba. kendı ıstegıyle yemıyor

bırde vıtaform kullanıyorum ama yem yemıyor ac karnına ıcıyor (gercı suyuda artık cok az ıcıyor). ac karnına ıcmesı bı zarar verırımı

sırıngaya kusun komple gagası sokulmus resımde. fakat sıvı mama olunca muhtemelen burun delıklerınıde kapatacaktır. burnuna gırmeden nefes almasını saglayarak yedırmenın yolu yokmu. pratık bır cozum onerın nolur. piliç besi yemini ya da palet yemi nerden bulabılcegıde bılmıyorum. verdıgınız lınkte bırı bebe buskuvısı de olur demıs bunu versem olurmu ve nasıl kullanırsam guvercın verılen mamayı yutar? zaman daralıyor tam 4 gun oldu yemden kesılelı ve ıyıce zayıfladı :(

Bakın hanımefendi gerçekten yardımcı olmak isterseniz arastırarak neyın nerde satıldıgını heryerden ogrenebilirsiniz.
Civciv,tavuk yemlerinin nerde satıldıgını sokaga cıkıp 10 kişiye sorsanız 5 i kesin tarif eder.

Ve orada yazmıslar bisküvide olur ekmek kırıgı,bulgur,mısır mantıken düşündüğünüzde bütün tahıllar.

Bakın o verdiğim linkte herşey açık açık yazıyor .

Biberonu uygularsanız zaten burunla alakası yok agzına sokuyorsunuz burun deliği dışarıda kalıyor zaten bır kac sanıyede o işlem bitecek.

Bakın şu altta vereceğim linkte bir bayan ufacık yavruları büyüttü arastırarark elbette size bunu başarırsınız.
Yazık 4 gündür hayvan aç bırakılırmı hiç bilemediğiniz ekmek kırıgını agzından atarsınız.

guvercin-besleme/bulunan-yabani-yavrulara-dogru-bakim-t10451.html

Sema hanım kuşunuz muhtemelen agız içi veya kursak içinde çicek hastalığı başgöstermiş , yem yememesi su içmesi isal normaldir.Siz buna ne kadar mama takviyesi de yapsanız kuş kusacaktır cünkü içinde cicek yaralarından dolayı tıkanıklık var.Eczanelerde satılan nidazol 250 insanlar için kullanılan tablet var bunu üçe bölün ,her parcayı günde tek doz verin üç gün devam edin kuş kendisi yem yerse iyileşir.Kuşu sitressiz rahat bir ortama alın bir canakta önune yemini suyunu koyun kendi haline bırakın.Kortizon göz damlası kuşlarda cok tehlikeli körluk yapabilir.Geçmiş olsun.

zaten dun 10 tane bugday attım gagasından ıcerı bugunde 20 30 tane yem attım oda zor bela. Biliyorum kursagını doldurmam gerekıyor fakat kusum buna ızın vermıyor. bazen gerı atıyor. Cok zorlanıyorum. Bahsettıgınız lınktekı bayanın yontemını bende dusundum ve hatta bugun aksam uyguladımda fakat ısın kotu yanı sırınga delıgı cok dar yemlerı nekadar rondoda cektıysemde delıgı tıkıyor sıkılmıyor. Yukarıdakı beyfendının verdıgı lınktekı gıbı sırınga kesme yontemıyse ne yazıkkı sorunuma cozum getırmıyor. Cunku o yavrular yem yemeye ısteklı fakat benımkı sanırım sızın tabırınızle kurumaya gectı artık. gogus kafesı belırgınlestı. ıyıce halsız artık. ısteksız oldugu ıcın gagasını o sekılde sırınga ıcıne soksamda yemeyecegını bılıyorum. Lütfen hassas oldugum su donemde bana bıraz daha anlayıslı davranıp acemıde olduguda goz onunde bulundurarak sonuc alabılecegım bır cozum onerın. Yardımlarınıza ve onerılerınıze ıhtıyacım var. Birde makat cevresındekı cevız buyuklugundekı sıslıgın nedenı ne olabılır kortızonlu damlayla alakası olabılırmı ve o sisi nasıl gecırebılırım bırı bana bunları soylerse ınanın sıze cok dua ederım

gökay bey azonce telefonda konustugum bır tanıdıgıma kusun durumundan bahsettım (kendısı guvercın yetıstırıcısıdır ama sehır dısında yasıyor) agız kenarında sarı bır sıvı varsa yada yapıskansa cıcek yaraları vardır dedı fakat agzına baktıgımda oyle bırsey goremedım. Bılmeden emın olmadan bu ılacı kullanmam ne kadar dogru olur bılemıyorum. Kortızonlu damlalara gelınce ılk mesajda bahsetmıstım kusum zaten kör.. Bir umut tek gozunu kurtarma umuduyla kullanıyorum gozunde barız bır beyaz perde var amac o perdeyı kaldırmak yanı veterıner bu damlayı bu amacla bana onerdı. ama gozune damlatırken ne kadar dıkkat etsemde muhtemelen gagasına dogruda suzuldu ve belkıde yuttu makattakı sıslık bundanmı kaynaklandı bılemıyorum

Bir sorum daha olacak sızlere telefonda gorustugum arkadasım kus kuruluga gectıyse kuyrugunu ve kanatlarını kesmem gerektıgını kesersem bıraz olsun guc toplayıp canlanacagını soyledı bu ne derece dogru acaba

Sanırım su asamada bebe buskuvısını suyla ezıp sırıngayla sıkmak en mantıklı cozum. Diger sorularıma cevap verırsenız ınanın benı cok mutlu edersınız. bır kısıden dgl bıkac kısıden onerı almak hepınızın bılgılerınden ayrı ayrı faydalanmak daha cok ısıme yarıyor yazan ve yazacak tum arkadaslara sımdıden tesekkurler

Şırınganın azı ince gelir, güvercin yemi satılan yerlerde plastik yağdanlık var ,makina parçası satan yerlerde de bulunur, öğüttüğünüz yemi, veya yemcilerde tavuklar için palet yem var ,bir corba kaşığı kadar palet yemi , bir çay bardağı sıcak suyla karıştır soğumaya bırak kıvamı mercimek corbası gibi olacaktır, yağdanlığa koy mamayı bir elinle kuşun azını arala diğer elinlede yağdanlığın azını kuşun azına mamayı ver, yağdanlığa fazla basınç uygulama bir iki hamlede kuşun kursağı dolacaktır.Deeiğim gibi az az ver tam doldurma kursağı kusar eritemez.tavsiyem söylediğim ilaç, ben devamlı kullanıyorum bu tür vakalarda.Kuştaki şişlik olan şeyler, ur olabilir, bir cok şey sebeb olabilir, kuşunuz rahatsız olduğu için başta salmonella bir sürü hastalık kuşa girebilir.

Ekli dosyalar

• grnt109yk6.webp
    grnt109yk6.webp
    36.1 KB · Görüntüleme: 1,310

Güvercinimin son durumundan bahsetmek istedim sizlere. Bayram gunlerınde bu yagdanlıgı bulmam sorun oldugu ıcın bebe buskuvısını ezıp sırınga vasıtasıyla guvercınımın agzına sıktım. Gunde 4 sırınga buskuvı+20,30 bazen 40 50 tane tahılı agzını ayırmak suretıyle zorla yedırdım.Evet az bılıyorum ama bunu bıle zorla yedırdım. şükürki yedırdıgım seylerı kusmadı ve gunden gune bıraz daha toparladı. :) makatındakı sıslıge gelınce az bıraz daha ındı gıbı sankı. eskıden yurumekte bıle zorlanıyordu. fakat tamamen ınmıs durumda degıl hala şiş. eskı keyfıne gelmesede oncekı gunlere gore cok cok iyi.(ölümünü bekliyorduk) ıkı gundur yem yemeye calısıyor ıstekle fakat yemıyor gagasından gerı atıyor yada bır ıkı tane yutuyor. yemek ısteyıpte yememesının nedenını cozemedım. dıskısını gormek gerekır demıssınız tarıfle olurmu bılmem ama cok koyu yesıl ve her zamankıne gore daha sıvıydı -ki hala öyle. dıskısının yanında su seklınde seffafta bır sıvı var.

sema hanım sizi canı gönülden tebrik ederim . bu kadar çaba gösterip ve hiç üşenmeden , bıkmadan kuşa agızdan tek tek yem vermek ve hayata bağlamak gerçekten güzel bir davranış ...hele hele bir bayan için büyük bir başarı ..
sizi tebrik ederim ... :heyo:

Geri