Sema1989
Üye
- Ad Soyad
- semaaa
- Meslek
- yokkkk
- İlgi Alanı
1 sene önce bu zamanlar forumunuza baska bır sıkayet nedenıyle uye olmustum. Tekrar kısaca ozetlemem gerekırse, balkonumuza gelen bır posta guvercını henuz yavru oldugundan ucamadıgından kedılere ve martılara yem olmasın dıye 1 ay besleyıp salacaktım. Fakat bu 1. ay sonunda tamda salacakken gozlerı anıden ıltıhap toplamaya basladı ve nohut buyuklugunde ıkı gozunude cevreledıler. Veterınere goturdugumde gozlerı kapalıydı ve bana bır ıkı damla vererek kullanmamı soyledı ıltıhapları sokturup bıde oyle gorecektı fakat gozlerının artık muhtemelen kör oldugunuda belırttı. Gercektende iltihaplar dustugunde gozlerıne zarar vermıstı goremedıgını farkettım. veterıner bu asamada otenazı onerdı fakat kabul etmedım. 1 sene boyunca ona baktım evcıllestı hayat dolu bır kus halıne geldı bızden bı parcaydı artık. yaklasık 1 ay once bı veterınere danıstım kusumun durumunu ve gormek ıstedıgını soyledı belkı kortızonlu damla tedavısıyle bırını kurtarma sansımız olabılır dedı. Damlalara basladım ve o gunden berı kusum ıcıne kapandı nesesı yoktu artık. zamanla sıkayetlere ıshalde eklendı oldukca sıvı yapıyor dıskısını. ve en son son 4 gundur farkettımkı makat cevresınde cok yogun bır sıslık var cevız buyuklugunde ve yumusak bır doku. yuruyusu garıp ve hep taşta yatmak ıstıyor cevresıyle ılgılenmıyor. Sıslıgı farkettıgımde goturmek ıcın once veterınerı aradım fakat guvercınler hakkında cokta bılgısı olmadıgını soyledı. telefonun ardından guvercınım yogun bı sekılde kursagındakılerı kustu 2 gundurde yem yemıyor su cok az ıcıyor sadece uyumak ıstıyor. Forumda arastırdıgım bılgılere gore salmonella olabılcegını okudum fakat boyun donmesı yok ve neden kortızonlu damlaları aldıgımdan berı hayat dolu olan kuş gunden gune kotulestı. kortızonlu damlayı yutmus olabılırmı sebep bu olabılırmı? damlayı dunden ıtıbaren kestım. guvercınım bu gıdısle hastalıktan degılse bıle aclıktan ölmek uzere lutfen bana bıseyler onerın cocugum gıbı baglandım ona ölsün istemıyorum :hungur: