kuşum sebepsizce yumurtaya yatmıyor ! ! !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhabalar abiler kardeşler . kümesimde 5 güvercin var 2 saya, 2 mısıri, 1 de taklacı . mısıri kuşlarımı alalı yaklaşık 3 hafta oldu . 2 gündür çalıştığım için kümesi göremedim ve kuşları salamadım kardeşim kümese yem koymuş orda beslemiş . 3. gün yani demin saldığımda baktımki mısırinin yuvasında 1 tane yumurta var . ama erkekte dişide gayet rahat dolaşıyorlar kümese girmek istemiyorlar . bi şekilde girdiler sonra baktım yumurtaya yatmıyor ikiside . arkadaşım 1 tane daha yumurtlar öyle yatar dedi ama sayalar 1 yumurta varkende yattılar 2. yi yaptıklarındada yatmaya devam ettiler . sorun nedir lütfen yumurtalar önemli ilk kuşlarım..

Arkadaşın doğru demiş, ikincide yatarlar. Merak edecek bir durum yok. Genelde ikinciyi yaptıktan sonra yatarlar ama ilk yumurtaya yaptıktan sonra yatanlarda olabiliyor, bu durumda yavrulardan biri 1 gün önce yumurtadan çıkıyor ve diğer yavrudan daha büyük oluyor,yuvada üstünlük sağlıyor , ufak yavru tam manasıyla beslenemeyip zayıf kalabiliyor veya ölebiliyor. Aslında ilk yumurtaya yatmaması bu açıdan daha isabetli olur.

peki ufak yavrununh ölmemesi için ne yapmalıyım . elle beslesem birşey olur mu anne ve babasından gelen tepki ne olur ?

Geri