Kuşum sürünüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ender93
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 561

Ender93

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ender mahmutoğlu
Meslek
Muhasebeci
İlgi Alanı
Balıklar
Merhaba
Bizim bir güvercinimiz var 2,5 senedir biz bakıyoruz.Kuşu başka birinden almıştık aldığımız zaman uçamıyor fakat yürüyordu.kanatlarında ve ayaklarında yağ tümörleri vardı fakat onları birkaç gün önce ben söküp çıkardım(şu anda yaraları iyileşti)fakat hala bikaç tümörü var.Bir haftadır kuş yürüyememeye başladı resmen sürürünerek gidiyor.Bir sürü veterinere götürdük fakat hiçbiri güvercinden anlamıyor.Zamanında salmo-stop verdik kuşa fakat hiçbir işe yaramadı.2 haftada bir vitamin veriyoruz kuşa.Kendi elimizle besliyoruz yürüyrmediği için.Şu anda dekort veriyoruz ama işe yarar mı bilmiyorum.Aranızda bu tür güvercin hastalıklarından anlayan vardır mutlaka.Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim kuşun iyileşmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım.Sorunuz olursa yanıtlarım.Şimdiden teşekkürler.

Güzel kardeşim cefakâr kardeşim hayvanlara yardım eden insanları duydukça gurur duyuyorum mutlu oluyorum.

2.5 sene önce aldığın kuşun uçamamasıda önemli tabi bı kuş neden uçamaz ki onlar uçmak için var olan hayvanlar bu demek oluyor ki kuşunuz 2,5 sene öncede hastaydı ve bu zamanla daha da ileri gidip kuşu artık yürüyemez hale getirdi . Yanlış bilgi vermek istemiyorum çünkü başıma daha önce böyle bir olay gelmedi vücudunda çıkan urlar iç hastalıklarının olduğunu gösterir muhtemelen kuşunda iç parazit var . Yürüyemez olması bana salmonella hastalığı nükse etmiş gibi de geliyor . Dediğim gibi kaç senedir kuş besliyorum başıma böyle bir olay gelmedi VİTAMİNSİZLİKten de kaynaklanan bir sorun olabilir . Bunların hepsi sadece bir ihtimal.

Bana kalırsa kuşun oldukça yaşlı ve artık yaşının verildiği belirtiler baş göstermiş olabilir bunun çaresi yoktur sadece vitamin takviyesi yaparak ömrünü biraz daha uzatabilirsiniz. Eğer yem ihtiyacını karşılıyorsanız ailenize biraz daha arkadaşlık edecektir inşallah iyi olur aklıma birşey gelmiyor çünkü.

Geri