Kuşum topallıyor ??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Selamun Aleyküm arkadaşlar konuya gireyim hemen ben 2 günlüne köye gittim geldim. Şuan akşam ama ışık yardımıyla kuşların yanına çıktım yemlerini sularını tazeledim sonra fark ettim erkek çakmaklım topallıyor sizce geçermi kendiliğinden birşeyler yapmam gerekmi videosunu çektim fakat atmayı beceremedim :D yorumlarınızı bekliyorum saygılar burak..

Canım kardeşim herhangi biryere ayağını sıkıştırmış biryere vurmuş olabilir 2-3 gün gözlemle eğer ğeçmez ise salmonella başlangıçı olabilir salmomella tablet bulabilir isen ilk gün ağzını açıp gagayı kırmadan 2 adet at diğer dünlerde 1 adet atarak 4 günlük tedavi uygulayabilirsin selamlar.

Geçmiş olsun , eğer mekanik yaralanma değilse ki kuşların kümes içinde mekanik yaralanma ihtimali zayıftır , salmonellaya yakalanmış olabilir.

Öncelikle acil b12 ve e vitamini desteği ile başlanıp ardından garantili olsun diyerek salmonella tedavisine başlayın derim , hastalıktan topallama başladıysa vakit kaybetmemek gerekir , arkadaşımızın dediği gibi eğer imkan varsa salmo tab:

http://www.pantex.net/pigeons/datasheet ... la-tab.pdf

İçeriğinde kinolon grubu antibiyotiklerinden norfloksasin var , dozajı güvercinler için düşürülmüş , eğer bu ilacın insanlarda muadili Noroxin isimli ilaçtır. Fakat noroxin artık üretilmiyor onun yerine kullanılan Cipro ilacını bir tableti 4 e bölerek günde 1 tane kullanırsanız fayda görülebilir diye düşünüyorum.

Ben bu tedavi yöntemini denemedim , ilk beslemeye başladığım zamanlar ayağı topallayan iki kuşum oldu , tedavi yöntemlerini bilmiyordum sadece tetrasiklin verdim başarılı olmadı , titrebaş olup öldüler , sonrasında da başka salmonella hastalığı yaşamadım.

Aşırı bir topallama yok yürürken hafif belli oluyor o topalladığı ayanı kaldırıyor havaya dişisi 2.3 güne yumurtlıcak yumurtlama dönemind ediyemi acaba :S:S

Senin kuşunun topallamasıyla Sitemizden Haberler ve Duyurular forumunun ne alakası var. Neden aynı şeyleri defalarca yazdırıyorsunuz anlamıyorum. Daha öncede uyardık bu foruma bu tür başlıklar açmayın diye. -kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri