Kuşum uçamıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bozaksala
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Bozaksala

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hasan Hüseyin
Meslek
Turizm
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1ay önce aldığım bir kuşun kanatlarını geçenlerde açtım.Uçsun kanatları açılsın diye kovaladığım ama yerden kalkarken olduğu yerde 3 karış havalanıp yamuk yumuk takla atarak yere çakıldı.Normal bir takla değil sanki kuş olduğu yerde dönüyor.Bunu genelde sallabaşlar yapar diye biliyordum ama kuş gayet sağlıklı fikri olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Ne olduğunu bilmiyorumda ufak bi sakatlanma olabilir..

Geçmiş olsun umarım eski performansına geri kavuşur ..

Kuşun kanadında yel (Kanat tutukluğu) olabilir veyahutta uzun süre bantlı kaldıysa kanadı hayvan ilk uçmaya çalıştığında zorlanmış olabilir..Biraz daha üstüne gidin zamanla düzelirse öyledir değilse kanadında yel vardır muhtemelen.

Hayvanın kanadı tutulmuş olabilir. Kanatları çözük gezsin bi kaç gün daha sonra tekrar uçurmaya çalışın .

kuşun bence yuvarlağa girmiş olabilir

Kuşumun ırkı taklacı bikaç gün kovaladım çatıdan çatıya uçuyordu.Şimdi ise kovalıyorum yerden 2 karış kalkamadan takla atar gibi bişeyler yapıp kafa üstü yere çarpıyor arasırada takla atıcam diye kendi ekseni etrafında dönüyor.apartman çatısında beslediğim için fazla zorlamakta istemiyorum aşağı düşerse kediler kapar

konu degisti bak simdi
yani güvercinin uctu ama simdi ucmak istemiyor yada daiesel görüntü yapiyor.

yorumcu üyeler bir cevap yazsin belki düsünceleri degisir.

Sallabaş veya sık taklaya girmiş olabilir.

eve bikaç kez çatıdan çatıya uçtu hatta karşı çatıdan 1 gün sonra geri geldi. yerde kanatlarını cırparken bile pat diyen kafa üstü dönüyor ama sanki istem dışı yapıyor her defasında kafasını çok kötü vuruyor

Kuyrugunu makasla kisalt yada tamamen çek kuyrugunu

kuşunuzun hiçbirşeyi yok sakın bişey yapmayın kendi açınızdan düşünün 1 ay boyunca sizin kollarınızı arkadan bağlasalar ve bi anda açıp iş yapmaya zorlasalar eminim sizde yapamazsınız o yüzden bırakın hayvan önce kendine gelsin kanatları açıkken rahat hareket edebilmeyi hatırlasın bi

Geri