Şebab_mersin
Üye
- Ad Soyad
- Sadettin
- Meslek
- Öğretmen
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Teşekkür ederim ahmet bey verdiğiniz bilgiler için. Kaç gün bu tedaviye devam etmeliyim. Ayrıca erkek kuşumda ishal Yok dışkısı katı onunda bu Sudan içmesi zararlı olur muCanım kardeşim evet kuşlarında ishal var Sulfamazetin veya Nuframisin hangisini bulabilirsen 1-2 lt suya 1 çay kaşığı koy iyice karıştır ve kuşların içmesini sağla yemlerine kırık pirinç taneleri veya sularına pirinç suyu ilave edebilirsin veteriner ilaçları satılan yerler de, pet shoplar veya kuş derneklerinden dediğim ilaçları bulabilirsin selamlarımla.
Merhabalar ahmet bey dediğiniz ilaçları bir kaç petshopa sordum bulamadım onun yerine bana Avidiare önerdiler. Onlar olmayınca mecbur aldım. Buna da çok iyi dediler. 1 litre içme suyuna 5 ölçek koyun dediler. İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederimCanım kardeşim diğer kuşunun dışkısı gibi katı ve hafif kahverengi ve beyaz rengi alana kadar devam selamlarımla.
İyi akşamlar ahmet abi avidiare işe yaramadı. Bende kuşu bugün veterinere götürdüm sizin söylediğiniz ilacı sordum yoktu. Bana baytiril %5 verdi. Orda kuşun ağzına 0.3 cc küçük enjektörle koydu. BiraZda leflör koydu. 1 hafta aynı şekilde kullanmamı söyledi.kuş için bu oran fazla değil mi ? Eve geldim bu ilaca baktım kısırlık yapıyormuş. Ve 14 gün içinde yumurtlama olursa yavrular kör yada sakat doğabiliyormuş. Hatta sordum suya karıştırayım Yok dedi böyle direk daha iyi etki eder. Ve şuan çok sinirliyim sırf para kazanmak uğruna bunların hayatını tehlikeye atıyor. bişeyden anladığı Yok. Ki ben dedim kuşlar sürekli çiftleşiyor yumurta yapabilirler. Ve kuşum kabarık durgun iştahsız değil. Hareketli sağlıklı gibi yalnızca ishal duru mu vardı. Abi sen bu işi onlardan bile iyi biliyorsun senden ricam bana bir yol göster. Bu ilacı farklı şekilde mi kullanayım dozajı düşürerek. Bahsedilen şekilde kuşlara zararı olacak mı. Yoksa yarın götürüp suratına mı atayım? Bir de ağzının payını vereyim. İnan'ın çok sinirlendim. Kusura bakmayın. Abi bu arada kullandığı enjektör insülin enjektörü. Küçük bişey. Verdiği ölçüye baktım çay kaşığının yarısına yakınCanım kardeşim diğer kuşunun dışkısı gibi katı ve hafif kahverengi ve beyaz rengi alana kadar devam selamlarımla.
Merhaba ahmet abi nasılsın iyimisin. Kuşun ishal sürecini biliyorsun konuşmuştuk. Şuan ki duru mu böyle resimde ki gibi... düzelme var mı yoksa düşünceni almak istedim. Veterinere gösterdim bugün resmî. Düzelme var antibiyotiği 10 güne tamamla. Reflörüde ver dedi. Ben sizin görüşünüzü almak istedim çünkü veterinerler kuşlardan çok anlamıyor. Konuşmanın başında ilk halinin resmî var. Saygılarımla abiCanım kardeşimsana tüm samimiyetimle söylüyorum keşke İstanbulda olsanda 3-4 gün içinde kuşunu iyileştirip kuşunu eline verebilsem bilmem kargo şirketleri ufak şişe ve paketleri alıyormu yarın soracağım ve E-Postana tel numaramı gönderiyorum bana çağrı at ben seni ararım selamlarımla.
Teşekkür ederim abi sağolasınCanım kardeşim koyulaşma gözle görülür düzeyde cibil gibi yuvarlak ve kahverengi beyaz olana kadar devam selamlar.
--- Mesaj güncellendi ---Teşekkür ederim abi sağolasın
Merhaba Kürşat. Bende kuşçuluğa yeni başladım. Bu siteden bir çok şey öğrenmeye başladım. Sağolsun büyük abilerimiz bizlere yol gösterip yardımcı oluyorlar. İshal olduğu kesinde içinde boya maddesi gibi renkler var. Ciddi bir hastalık da olabilir. 1. Resim kanlı ishal dedikleri şey mi acaba. Deneyimli abiler fikirlerini belirtirler geçmiş olsun--- Mesaj güncellendi ---
Peki bu resimdeki ishal mi