kuşum yere yumurtladı ...!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 54sefa54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

54sefa54

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa küçük
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
selamlar benim bir cift kuşum yumurtlayacaklardı sahah bakmaya gittiğimde kuş yere bi yere yumurtlamış ama kendi yapotıkları foluk vardı saman taşıyolardı yuva yapmışlardı ama gelde yere yumurtla sen + kümeste 3 kuş var... NEDEN BÖLE YAPMIŞTIR LÜTFEWN YARDIM NAPABİLİRİM ?

Selamlar,

Bunun bir çok nedeni olabilir, dışı genç ,dişidir bu yüzden acemice davranır. Erkek yumurtaya kovalamıştıır çok sıkıstırınca oda bulduğu yere yumurtlamıştır. Bu yumurtayı alın madem yuva yaptılar kendilerine oraya koyun bakalım yatacak mı, yada ikinci yumurtayı yumurtayı koyduğunuz yuvasına mı yapacak.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Bunun bir çok nedeni olabilir, dışı genç ,dişidir bu yüzden acemice davranır. Erkek yumurtaya kovalamıştıır çok sıkıstırınca oda bulduğu yere yumurtlamıştır. Bu yumurtayı alın madem yuva yaptılar kendilerine oraya koyun bakalım yatacak mı, yada ikinci yumurtayı yumurtayı koyduğunuz yuvasına mı yapacak.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
yerden yumurtayı aldım kendi foluklarına koydum daha 2. yumurtayı yumurtlamadı bakalım nolacak yatacakmı... :S

Selamlar,

Güvercin hobisi özverili bir ilgi alanı olmasından sanırım vazgeçilmez oluyor. Zahmet ister güvercin beslemek, sabır ister, gözlemleme gerektirir, onlarla bütünleşmek, onların huylarını anlamayı gerektirir. Kuş uçurmak ile olmaz oynatmakla da, ne yapabileceğini önceden kestirebilmek gerekir. Sabah sıcak yatağınızdan kalmayı buz gibi sabah ayazına çıkıp onlarla ilgilenmeyi gerektirir. Gecenin bir yarısı aniden bastıran bir sağanak yağmurdan etkilenmemeleri için ıslanma pahasına dışarı çıkıp onları yağmurdan korumayı gerektirir. Tatile çıkmamayı göze almayı gerektirir. Çevre faktörüne kulak tıkamayı gerektirir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykut abiye son derece katılıyorum bilgilerin için sağol aykut abi

Aykut abi dün bütün gün izmir e yağmur yağdı.Yagmurun altında ve rüzgarda kümesin üstüne naylonla kapattm.başkası görse bu deli herhalde der ama ne yapcan yeterki içeri su girmesin başkasının ne dediği hiç umrunda değil sende bunu en iyi şekilde dile getirmişsin .

Daha önce kuş beslerken kuşum yem yerken dışarıya yumurtladı önümde şaşırmıştım ölüyor zannettim kanatlarını salıyor hafif titreme yapıyor aldım yumurtayı folluğa koydum üstüne yattı.

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Güvercin hobisi özverili bir ilgi alanı olmasından sanırım vazgeçilmez oluyor. Zahmet ister güvercin beslemek, sabır ister, gözlemleme gerektirir, onlarla bütünleşmek, onların huylarını anlamayı gerektirir. Kuş uçurmak ile olmaz oynatmakla da, ne yapabileceğini önceden kestirebilmek gerekir. Sabah sıcak yatağınızdan kalmayı buz gibi sabah ayazına çıkıp onlarla ilgilenmeyi gerektirir. Gecenin bir yarısı aniden bastıran bir sağanak yağmurdan etkilenmemeleri için ıslanma pahasına dışarı çıkıp onları yağmurdan korumayı gerektirir. Tatile çıkmamayı göze almayı gerektirir. Çevre faktörüne kulak tıkamayı gerektirir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
aykut abi yumurtayı folluğuna koydum oturuyo yumurtaya saol abi (:

Selamlar,

Gözünüz aydın, hayırlı olsun inşallah yavrularınıda görürsün.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Benimde bir çift yere yumurtladı olduğu gibi bıraktım yere süpürge çöpü attım.Yumurtladığı yere yuva yapmışlar yatıyolar bence ellemesen daha iyi olur.Onlar ne yapcağını bilir.

Geri