kuşum yumurtaya neden yatmıo.. yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan jmkery
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

jmkery

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
semih yıldız
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
büyüklerin kuşum perşembe 1. cuma sabahı 2. olmak üzere 2 yumurta yaptı.. cuma sabah baktığımda anne yumurtanın üstündeydi.
okula gidip geldikten sonra (yani 4 5 sularında geldim) baktığımda erkek yatıodu.. ben çok sevindim..(çünkü ilk yavrularımı alacaktım :S) ama nedense akşam baktığımda hiç biri yatmıodu.. bugun sabah baktım gene hiçbiri yatmıo ..
bunun nedeni nedir sizce anlatırsanız sevinirim.. bu kuş geçen yaz 1 tane yumurta verdi üstüne yatmadı şimdide yatmıo :S

jmkery' Alıntı:
büyüklerin kuşum perşembe 1. cuma sabahı 2. olmak üzere 2 yumurta yaptı.. cuma sabah baktığımda anne yumurtanın üstündeydi.
okula gidip geldikten sonra (yani 4 5 sularında geldim) baktığımda erkek yatıodu.. ben çok sevindim..(çünkü ilk yavrularımı alacaktım :S) ama nedense akşam baktığımda hiç biri yatmıodu.. bugun sabah baktım gene hiçbiri yatmıo ..
bunun nedeni nedir sizce anlatırsanız sevinirim.. bu kuş geçen yaz 1 tane yumurta verdi üstüne yatmadı şimdide yatmıo :S
SEMİH çok rahatsızlık veriyorsundur hallerine bırak onlar yumurtalarını senden daha çok düşünürler hevesli ve meraklısın haklı olarak ama pek rahatsız etme yemini suyunu ver uçuyorlarsa uçur gerisini onlar kendileri hallederler

kolay gelsın

evet ilk defa bole bişey başıma gelio geçen sene oldu ama hiç mi hiç bakmadılar .. gaLiba çok heyecan yapıorum.. inş ilk yavrularımı onlardan alırım..

Kalktıklarında çaktırmadan yumurtaya hafif dokun sıcak mı diye.Sıcaksa sorun yok sen geldiğinde kalkıyolardır.

teşşekkür ederm sorun benden kaynaklanıomuş kuşlar 2 saatte bir yer değiştiriolar..
merakımdan çok kurcalıodum :S .. inş ilk yavrularımı alıp fotolarını paylaşacağim..

Hayvanlar yumurtladıktan sonra diğer arkadaşların dediği gibi karışma onlar zaten içgüdüsel olarak yumurtayada yatarlar çıkan yavruya elinden geldiği kadar bakarlar.İnsanlar nasılki huzursuz oldugu yerde 1 dakika bile kalmak istemiyorsa hayvanlarda aynı şekilde tepki veriri.Kendilerini huzursuz hissettiğinde o hayvandan istenilen verimi alamazsın....

yardımlarınız için teşekkür ederim abilerim..

abilerim yumurtamın biri çıktı en kısa süre içinde fotoğrafını koyacağım ..benim için en önemli süreç başladı nasıl beslemeliyim ne yapmalıyım bilmiyorum bilgilerinize ihtiyacım var .. şimdiden teşekkür ederm herkeze
saygıLar...

Semih hayırlı olsun yavru çıkmış,
Anne-babanın yemine suyuna dikkat et,yavruya ilk zamanlarda kesinlikle müdahale etme.
Taş ihtiyaçları olacaktır anne-babanın. O yüzden bahçede besliyorsan biraz dışarıya sal taş-toprak yesinler.
Şayet terasta besliyorsan benim gibi mineral taşını önlerinden eksik etme.
İnşallah sağlıklı bir şekilde büyütürler.

teşekkür ederim abi mutlka taş koyacağım önlerine ...

1tan yumurtladı 3gün sonra 2ciyi yumurtladı am onun ustune yatmıyor diger yumurtanın yanına koydum sizce ne yapıyım söyleyin

Geri