Kusum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
A

Anonymous

Misafir
Sizce nasıl Yeni tuttum ? cinsi nedir? :slm:

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0032.webp
    Fotoğraf0032.webp
    279.1 KB · Görüntüleme: 529
  • Fotoğraf0033.webp
    Fotoğraf0033.webp
    263.9 KB · Görüntüleme: 547
bence çorum mardini var onlrdan olabilir ama bi tavsiyem var yumurta kasalarından yuvalıklar yap kartondan yuvalık bence sakıncalı tezeği emmez ve yerle bir olduğundan hastalık yapar ishal gibi iyi akşamlar

Ben renk olarak sabuni cins olarak kırma diyebilirim bakıcı olarak kullanılabileceği yönünde düşünüyorum.

HEMEN O KARTONLARI KALDIRMALISIN .. !!! YERİNE TAHTA KASALAR VAR ONLARDAN AL YADA KENDİN YAP !!!

Çorum mardini çorum çıplağı böyle geçer illere göre yöreye göre değişir isimler ama genelde bunlar söylenir buda öyle hayırlı olsun.Kuşlarını fazla eline alma kuşlarının tüyleri çok dağanık ve o folluk yaptığın kartonları sök at çöpe pazardan limon kasası al güzelce diz daha sağlıklı ve güzel durur tekrardan hayırlı olsun...

bizim buralarda da açık gır derler buna cinsi kırmaya benziyor

Şahsen ben o kuşu kümesime sokmam, dost acı söyler kusura bakma.

Hakan Abiye katılıyorum aynen kümesime sokmam bende

alger' Alıntı:

Abi kusura bakmayında siz artık ticarete dökmüşsünüz galiba işi. Ben olsam beslerim hiç bir kuşumu birbirinden ayırmam değerli değersiz.. Sonuçta bir can.

r1_primo' Alıntı:
alger' Alıntı:

Abi kusura bakmayında siz artık ticarete dökmüşsünüz galiba işi. Ben olsam beslerim hiç bir kuşumu birbirinden ayırmam değerli değersiz.. Sonuçta bir can.

Beni bilen bilir kuş ticareti olayına asla girmem. Kuş benim yavrum olsa bende çıkartmam ama bu kuş benim balkona inse aynı yabanilere yaptığım gibi kovalarım. Benim demek istediğim budur.

r1_primo' Alıntı:
alger' Alıntı:

Ben hakan ı dışardanda tanırım dediğin gibi işin ticaretini yapan biri hiç değil yanlış anlamıssın yorumunu. Beslediği kuşlar ı bence görmelisin bir tanesi forumda mevcut olması lazım

Yeni beslemeye başladağın için fena değil tabi fena değil derken uçuşunu görmeden kimse hiç bir şey diyemez.Kümesime sokmam diyen arkadaşlar abilerimiz olmuş kusura bakmayında çorum mardinlerinin nasıl oynadıklarını gördünüzmü hiç ? Maksadım tartışmak değil fakat yazdığın kümesime sokmam gibi yorumlar karşınızdaki insanları rencide eder.Ki burda konu açan arkadaşımız kuşçuluğa yeni başlıyan bizlerden ve büyüklerimizden bilgilerinden faydalanmak için konu açmış sormuş ricada bulunmuş bunda ne varmışta kümesine sokmazmışınız ? Soruyorum o kümesine sokmıyan arkadaşlara siz neyle kuş beslemeye başladınız 2 minare giden 20 taklalı giden tabanlı vs vs kuşlarlamı başladınız.Bırakın bu işi kümesine sokmaz elinize almam laflarını.Önce bi geçmişinizi gözden geçirin kuşçuluğa ilk adım atışınızı sonra bu tarz konu açanları eleştirin.Emin olun sizin kuş diye beslediğinizide burda birçok arkadaşımız yada büyüklerimiz üstatlarımız kümesinize sokmaz sizin deyiminizle.Ama hemen hemen her konuyu okurum forumda 50 yaşında yada daha büyük abilerimiz var ve hepimizden kat kat daha bilgili oldukları halde kimse bukadar aşalayacı yorum yazmamıştır...

Not ; Konunun amacı yeni kuşçuluğa başlıyan Laz_61 Kadir kardeşimiz ricada bulunmuş yakaladığı kuşun cinsini öğrenmek istemiş.Bilen yazsın bilmeyen bilgi alsın boşuna büyüklük yapıp yeni yetişicek arkadaşlarımızın ümitlerini kırmayın...Burası forum portalı amacı ney bilgi almak bilgi vermek ama kimseyi küçük görmek değil...Kadir kardeşim kuşun hayırlı olsun inşallah zamanla daha iyilerini yaparsın yeterki kuş sevdasını kalbinde yaşa...

alger' Alıntı:
r1_primo' Alıntı:
alger' Alıntı:

Beni bilen bilir kuş ticareti olayına asla girmem. Kuş benim yavrum olsa bende çıkartmam ama bu kuş benim balkona inse aynı yabanilere yaptığım gibi kovalarım. Benim demek istediğim budur.

Bu arada bu yorumunuda yorumlamadan geçemicem dost acı söyler demişsin ya arkadaşa evet dost acı söyler haklısın bende bi dost kardeş tavsiyesi verim Hakan abi.Kuşçuluk nedir yada genel olarak bakarsak hayvan sevgisi nedir ? Eğer senin yavrun olsaydı beslerdin ama başkasının yavrusu diye yabani diye kovalarsan kusura bakma o kuşçuluk hayvan sevgisi değildir.Ben çatıma gelen kumruyada yem veririm yabanilerede ayrım yapmam.Senin bu söylediğini şöyle farz alırsak sokakta önünde birini bıçakladılar ne yaparsın ? Akraban değil arkadaşın değil hiç tanımıyorsun sırtını dönüp gidermisin ? Senin bu söylediğin söz bu tarz sözlere gelir.Sizlerden ricam böyle yeni hevesle kuşçulağa başlıyan arkadaşlarımıza kardeşlerimize yada büyüklerimize tavsiyelerde bulunmanız söyle yap böyle yap örnekler vermeniz kümesime sokmam yabani gibi kovalarım benim yavrum değil gibi sözlerle değil...

S.a arkadaslar
konu bence farklı bir yere gidiyor o yuzden konu dağılmasın ve ortam gerilmesin. Bence tartısma bölumüne devam edebilirşz tartışmaya açık bir yorum.
Ben kuş konusunda bilgi konusunda bilgim yok denecek kadar az ( kumusde 9yavru var 5 i 3-4 aylıktan büyük dişi mi erkekmi seçemiyorum hala). Arkadas sormus nasıl diye bendeki kuşlar kimine göre kuruş etmiyecek kuşlar özellikle taklacı besleyenler için bana sorsan fiyat biçemiyorum para ile satmam hediye ederim farklı kuşla takas ederim ama para söz konusu degil. Bunu söylememdeki amaç herkezin kuşu kendine iyidir. Ben benimkilerden koysam nasıl diye bir tanesini biliyorum ki bir çok farklı yorum gelecek . Bi arkadas surekli soyler malatyali kendisi herkezin kuşu kendine eyi diye.
ben ilk kuşculuk tecubemde bol paça malatya erkegi ile dişi beyaz çorumcoplağıydı baslamam oyle. Bana göre malatyadaki en iyi kuş onlardı..
hakan biraz sert bir ustup ile yorum yapmış olabilir ama biraz konu sahibi arkadas tecrube edindikten sonra eger o tarz kuslar cins olarak yanlış anlaşılmasın sakın iyi kötü anlamında değil cins olarak kusları hakkındda bir fikir sahibi olacaktır. O zaman hakan a belkide hak verecektir. Hakanın yorumu belki arkadaş için erken bir yorum ama ilerisi için duşünürsek doğru bir yorum bence. Amac daha iyi olması ise bir konuda iyiside kotüsünüde bilmeli duymalı ki kendini geliştirebilsin. Eleştiri mutlaka olacaktır milletin eyiside bitmez derim. İsterseniz tartışma bölümünde başlık açıp konuyu degerlendirebiliriz önceden acılmış bir konu varda onuda surdürebiliriz..

alger' Alıntı:
r1_primo' Alıntı:
alger' Alıntı:

Anladım abi. Ne bileyim bazı kuşcularda görüyorum sırf beş para etmez diye kuşu tekmeleyenler bile var.. Ancak arkadaşında ilk kuşu oldugu için beslemeye değer diye düşünüyorum. Bu kadar tepkiyede neden oldugum için özür dilerim.

Rahatsızlığımdan ötürü bugün foruma girememiştim kusura bakmayın. Ben yabanileri şu an burada hangi usta ne derse desin çok açık konuşuyorum kovalarım. Dikkat ettiysende usta olarak bildiğimiz yaşça büyük abilerimiz cevap yazmamış sebebi de şu onlarında çoğu kovalar çünkü yabaniler bizim kuşlarımız ile karışmamalıdır. Buradaki amaç da şudur yabani güvercinlerin at sineği kuş biti gibi hastalık taşıyabilen canlılar ile dolu olmasıdır. Benim bu koskoca sene yavru alamadığımı kaç tane kuş kaybettiğimi bilmediğine veriyorum söylediklerini. Ayrıca senin o söylediğin caniler gibi yabani kuşları sapanla falan vuran bir insan değilim. Özgür ben yokken beni tanıdığı nasıl bir insan olduğumu bildiği için savunmaya da çalışmış sağolsun, Allah razı olsun. Durum budur ben kümesime koymam koyarım diyen arkadaşta büyük risk alır, hepiniz bu konuda çok dikkatli ve özenli olmalıyız. Tabiki onlarda birer canlı fakat hastalık taşıdıkları için bizim evcil kuşlarımıza yaklaşmaları kesinlikle büyük risktir. Doğan kardeşim elbette hepimiz bu yollardan geçtik gerçi ben Ankara Cebeci semtinde kuş beslemeye başlamadan 10 yıl civarı kuşçuları izleyerek kuşçular kahvesinde ve neler yaptıklarını nasıl neyi nereden anladıklarını öğrenerek geçirdim. Allah' a şükür şanslıydım, hiç beslenmez at gitsin diyebileceğim kuşum olmadı. Ayrıca konuda atladığın bir nokta var sanırım o bölümü okumadın kardeşimiz bu kuşu indirmiş,yakalamış, tutmuş herneyse öyle yapmış işte. Herhangi birinden almış değil. Dolayısıyla günlerce belki de yabanilerin yanında kaldı hasta belki de o yüzden öyle pusmuş duruyor. Sen sokarmısın kümesine? Yem verirmisin, ölmesine göz yumarmısın diye sormuyorum dikkat et, kümesine koyup kendi kuşların ile birlikte besler misin? Beni ne kadar anladın şimdi bilemiyorum ama kesinlikle bana haksız yere epey sayıp söylemişsin, eğer hak verdiysen özüre gerek yok ama halen hak vermiyorsan da ben özür dilerim. Allah' a emanet olun.

Galiba son mesajımda kendimi pek ifade edemedim abi. Ben ne demek istediginizi 2. mesajınızda anladım zaten..

r1_primo' Alıntı:
Galiba son mesajımda kendimi pek ifade edemedim abi. Ben ne demek istediginizi 2. mesajınızda anladım zaten..

Eyvallah kardeş bildiğin gibi bazen mesajı reklam denk gelmesi, kısa cevap gibi sebeplerden o kadar dikkat etmeme rağmen ben bile kaçırıyorum, yine de yanlış anlaşılma olmaması açısından net bir açıklama yapma ve cani, kendine ait olmadığında düşman kesilecek biri olmadığımı ifade etmek istedim. Teşekkür ederim anlayışın için.

Geri