kuşumda halsizlik ishal ve yem yerken yemi tutturamama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eminaklan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

eminaklan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emin aklan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
yaklaşık 20 gun once hediye gelen kuşumda herşey normaldi sağlıklı gorunuyordu ama 10 12 gun once kuştu pusmalar başladı sonra elime aldığım zaman kıç tarafında ishal orda kalmış bende işiyemiyor die orayı temizledim 2 3 damla zeytin yağı damlattım ve kuşun ağzından balgamsı bir sıvı geldi onuda temizledim kuş rahat ediyordu fakat 3 4 gun sonra tekrar pusmalar başladı elime aldığımda kıç bolgesinde ki dışkı katılaşmış tuye yapışmış onu ordan çıkarttım ve yine 1 2 damla zeytşn yağı damlattım kuşu yeni kumesine koydum dier kumes biraz kuçuktu ama kuş bu seferde el içi kadar ishal bir şekilde dışkısını çıkartıyorduvede bir gozunun rengi deyişmiş.1 2 gundur ise kuş yeme duzgu vuramıyor yemlikten yem yerken kafasını sağa sola goturuyor yemi tutturamıyor arasıra yem denk geldiyinde ise kafasını yukarıya kaldırarak yemeğe çaılışıyor.
acaba kuşta ne gibi hastalık var burda kimsede kuştan anlamıyor yardımlarınızı bekliyorum

kuşunun malesef boynu dönüyor..kuşlarından ayır.tek bir yere koy.önüne bol yem su koy.ağızdan vitamin ver.bir kaç ayda düzelir..çok değerli bir kuş değilse bence kes uğraşma..o hastalık iyileşsede taşıyıcı olur kümesinde zaman zaman çıkar sonraları...kolay gelsin..

ayrı yere bir yere koyma imkanımda yok kafasını da kesemem yanlız 2 gozunun rengi farklı acaba gozunde bir sorun olabilirmi birde kafası titriyor

kumesinde sadece 1 tek o kusta mı hastalık belirtileri var ayırmanı tavsiye ederim diğerlerinede geçmeden öncelikle ishali kesmelisin bol bol vitamin direnci artsın görmeden kesin birşey soylenemez ama buyuk bir ihtimalle salmonella ve zamanla diğerlerinede geçecektir mikroba bağısıklığı olanlar bünyesi güçlü olanlar farkedilmeden bile atlatabilir ama gençlerde ve yavrularda buyuk kayıplar verebilir eğer diğerlerinde de buna benzer bir sorun varsa acilen antibiyotik tedavisine baslanmalı tedbir olarak ilk olarak vitamin takviyesi dirençleri artsın hastalıklara karsı ve mutlaka kuslarda iç parazit tedavisi yapılmalı
acil şifalar eser

s.a kuşunuzun boynu dönüyor eger ki bu olay yenı olmuşsa hemen ilk olarak boyunun daki tüylerin hepsini yolun kafasındaki tüylerde dahil o azman göreceksin kuşun kafasındaki kan pırtılaşıp donuyor ve buda ateşli hastalıkga neden oluyor bu yüzden kuşunların boyunları dönüyor genelde çok sıcak olan kümeslerde sıklıkla görülebilir tedavi yöntemini açıklıyım size kuşunuzun tüylerini yolduktan sonra elinize bir jilet alın ve deriye hafifce çizin attıktan sonra o pis kanı dışarıya akıtın bu uygulamayı bir veya 2 kere yapın kuşunuzda eski halından bir farkı kalmadıgı kendi gözlerinizle görün bende senelerdir bu şekilde tedavi ediyorum oyun kuşu besliyorum ve boynu dönen kuşu iyileştirip şuanda uçuruyorum hiç belli bile degil

ama şunu ekliyim yorumlara göz gezdirdim bazı arkadaşlar gibi hemen ugraşmadan kuşu kesip atın demelerine aldırmazsın umarım emek vermeden hiç bişey elde edilmez ....

saygılar...

UFUK NEŞE

yorumlarınız için saolunyarın anlayan bir abimiz gelip bakıcak herşey için saolun

yorumlarınız için saolun kuş salla baş olmuş ayrı bir yerede bakıcam artık elimden geldiyince

bende aynı hastalık oldu becoyzme b galiba öyle bir ilaç var kullandım gecirdi

bütün eczanelerde vardır

adını tam yazabilirsen çok sevinirim

Geri