Kuşumdaki Hastalık Nedir ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rekless
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

rekless

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Miman AKIN
Meslek
Elektrikçi
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle herkese selamlar.Eskilerden kalan heves ile yeniden kuşçuluğa başladım.İki günde bir kümesimi temizliyorum.Kümesim 1.5 x 1.5 x 1.5 m ölçülerinde.Sularını hergün değiştiriyorum.Suluklarında sürekli yarım diş sarımsak bulunur.Haftanın 3 günü birer çay kaşığı elma sirkesi ve bal koyuyorum.Kendimi geliştirmek için her gün sitenizi ziyaret ederim.Sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyorum.Emeği geçen herkese teşekkürlerimi borç bilirim.
Şimdi size bir kuşumda gözlemlediğim hastalığı anlatayım...Tedavisi için yardımcı olursanız sevinirim.
Kuşum aniden zayıflamaya ve halsizleşmeye başladı.Tüyde olduğu için normaldir dedim.Dışkısına baktığımda ishal olduğunu farkettim.2-3 gün sonra sallabaş gibi davranmaya başladı (sarhoş gibi).Bu sabah incelediğimde sağ gözünde bir tabaka oluşmuş gibi.Göz çevresinde çiçekler oluşmuş.Yem yemeye çalışıyor fakat yiyemiyor.Sallabaş gibi olduğundan dolayı yiyemiyor.Ağızında herhangi bir hastalık yok.Sabah akşam elimle mısır, buğday, fiğ yediriyorum.Yem yedikten sonra bir diş sarımsağın çeyreğini yedirip suyunu içiriyorum.Şuanda imkanım olmadıgı için resmini koyamıyorum.İmkanım olursa ve kuşum yaşarsa resmini koyacağım.Sizce nasıl bir tedavi uygulamalıyım ?

Öncelikle selamlar. Kümes hijyeni ihmal etmemeye devam et. Neo-teramisin adında vitamin+antibiyotik ilacı öneririm. Günlük sularına kat 3-5 gün içerisinde bir düzelme fark edeceksin. Geçmiş olsun.

kenalp' Alıntı:
Öncelikle selamlar. Kümes hijyeni ihmal etmemeye devam et. Neo-teramisin adında vitamin+antibiyotik ilacı öneririm. Günlük sularına kat 3-5 gün içerisinde bir düzelme fark edeceksin. Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim Kenan Abi.

kesin bi karar vermen lazim sallabasmi olmus veya oluyor sallabas icin nifuramycin salmomix salmotab kullanabilirsin

eary' Alıntı:
kesin bi karar vermen lazim sallabasmi olmus veya oluyor sallabas icin nifuramycin salmomix salmotab kullanabilirsin
Öneri için sagol kardeş.Bende tam karar veremedim.Kuş sallabaş mı oluyor yoksa çiçek mi geçiriyor.Yarın Kenan abinin dediği Neo-teramisin kullanmaya başlayacağım.

cicek icin ve salmonella icin o ilac pek yarrali olmicaktir bir an once hastaliga kesin tehsis koyman gerekiyor ileride daha buyuk sıkıntı cekmemen icin.baska besleyen birine goster etrafinda sorabilecegin kimse yokmu yada resmini koyabilirsen daha net bsyler diyebilirm

Miman selamlar. Eray'ında söylemiş olduğu gibi hastalığın kesin tanısı gerekir. Önerdiğim ilaç salmonella hastalığı için oldukça faydalı. Kuşlarını gözlemle yeşil ishal, kanat bacak eklem yerlerinde tutulma, boyun dönüklüğü, aşırı zayıflama ve ölümler varsa önerdiğim ilacı kullan.

Kuşu tecrübeli kişilere gösterdim.Çoğu gidici dedi.Ama kuşum hala hayatta.Kilo almaya başladı.Gözündeki çiçekler yok oldu.İshali bol pirinçli karışık yem ile çözdüm.Neşesi yerinde.Sadece salla baş olarak kaldı.Bol bol vitamin takviyesi yaptım.Güneşli güzel günlerde banyosunu eksik etmedim :)

O kuşu kümeste tutmaya devam ederseniz hastalık bütün kümese yayılabilir.Benden söylemesi.

HAKAN 'IN DA DEDİĞİ GİBİ ; R İ S K OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.

kuşu eline al bırak yere düşünce sabit duruyormu yoksa başı dönen serhoş gibi hareket edip başını sabit tutamıyorsa sallabaş olacaktır senin ilaç yada sarımsak uygulamanla sallabaş olması yavaşlamıştır ama o virüsü kaptıysa ölmese bile el bombası gibidir kümesinde birgün patlar ilerde en sevdiğin kuşlarıda imha eder .öyle olmadan sen imha et.acı ama gerçek bu.

Geri