kuşumun ayağı kırık tedavi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bortu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 29K

bortu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin babuç
Meslek
kuşçu
İlgi Alanı
Kuşlar
S.a beyler benim güvercinin ayağı tekliyor zorla yuruyor tek ayagı kırık heralde acaba nasıl bir tedavi yolu denemeliyim bi yerde görmüştüm galiba ayagına duz bi tahta ile sabitliyoruz 1-2 hafta sonra ayagı duzeliyor olemi oluyo yada nasıl tedavi edebilirim yardım ederseniz sevinirim

Hüseyin BABUÇ

benim kuşum vardı ilk güvercinimdi babam tedavi etti kirbit çöpüyle hemde kirbit çöplerini parmakları hizasında kes yarabandı ile muntazam br şekilde yapıştır ayak kaynar bu şekilde ve iyileşir
(bu arada tam 7 senelik kuşçuyum

usta kuşu önce fazla hareket edemeyeceği biyere al .sonra ayağının boyunda 2 ince karton kes kırığı ortalıcak şekilde ön ve arkasına koy elektirik bandıyla sar etrafını en geç 10 günde kaynar istersen kalsiyum takviyesi yapabilirsin.
(denenmiştir)

iki yöntemde uygundur yani denmek istenen kırık kemiklerin hareketlerinin önlenmesi seklinde normal (ne cok sıkı ne cok gevsek ) sarılmasıdır kendimden biliyorum kemikler cok az bir oynama olsa bile dokular kopuyo ve kaynama gerceklesmiyo öncelikle sakin bir yere ayır kusunu 10 gün ayrı kalsın ancak günes görmeyen bir yer olmasın en büyük kalsiyum güneştir ve güzelce sar kırık ayagı kendiliginden kaynar kusta da denenmiştir horozdada merak etme 1 hafta 10 güne birsey kalmıyor ek kalsiyuma ilacına pek gerek yok günes alsın yeter

Once kirik olduguna emin olmalisin.Benim gecenlerde bir kusuma atmaca daldi ayagini yaraladi , baktim ayaginda hic yara izi felan yok yani baya bir hizla ayagina carpmis topalliyordu hatta 1-2 adim yuruyup yatiyordu yurumekte cok zorluk cekiyordu.2-3 gunde kendiliginden gecti.
Gecen hafta benim bir kusum durduk yere topallamaya basladi yine 1-2 adim atip duruyordu ve yatmaya basliyordu.yem yerken de durdugu yerden yiyordu cunku hic yuruyecek hali yoktu.Sol ayagi feci sekilde topalliyordu.2-3 gun sonra kendiliginden gecti.Buna mekanik yaralanmalar deriz , hani belki ayagi biryere sIkIsmistir veya sivri birseyin ustune basmistir ..ilk akla gelen kirik olmamalidir , once iyicene gozlemleyin belkide kirik degildir.

benim beyaz oyunlu kuşumda çok uçup yorulunca yere iniyo ve topallıyo yorgunluktan böyle bişeyde olabilir

Ama bu olay ne zaman oldu o çok önemli? Eğer önceden beri böyleyse artık kaynamıştır o ayak yapacak bişey yok. YEniyse eğer kuşa baytril ve 1 adet vitamin verin ayağınıda normal su hortumu geçirin hiç hareket etmez..

SİNAN ÖZTEKİN

Acil 4. kattan kuşum düştü şu an acil !1
ne yapmalıyım topalıyor.!!

veteriner e gideceksin kardeşim, hepimizin bildiği birşeyler var ama kırık çıkık iç kanama bunlar bizim bilgi dağarcımızın dışında kalıyor.

arkadaşlar merhaba bügün bi güvercin buldum 2 ayagı da kırık kanaylarında sorun yok ucabılıyor ama ınısler ayak olmadıgı için sorunlu ne yapabılırım yardımcı olur musunuz guvercinden anlamam hayvan zor durumdaydı elimden ne gelirse yapmak isyedim yardımcı olursanız sevinirim

resimleri bu

Ekli dosyalar

• IMG_1516.webp
    IMG_1516.webp
    1 MB · Görüntüleme: 2,798
  • IMG_1514.JPG
    IMG_1514.JPG
    1.3 MB · Görüntüleme: 1,897
  • IMG_1515.webp
    IMG_1515.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 2,733
Güvercinimi uçururken cyavru güvercinimin üstüne bastım sol ayağına çok topallıyo oldu yerde yatıyomyem yiyo su içiyo kuşçuya götürdüm ayağı zedelenmiş dedi ne yapmalıyım acil cevap bekliyorum...

Veterinere goturup baktirin. Ayrica buradan bize bir fotograf atarsaniz daha net konusabiliriz. Cok gecmis olsun.

Canım kardeşlerim eksik şey ve bilgileri bizlerle paylaşmaya devam ediyorsunuz eksik olmayın ama bizde yazmaya devam ediyoruz oysa sitemizde bunları defalarca yazmıştık kuş ayağını mafsaldan oynatabiliyor mu ? oynatabiliyorsa iki adet kürdan veya kibrit çöpü kırık ayağın iki tarafına koy komşu fırından ufak bir parça ekmek hamuru kuşun kırık ayağının çöpler içeride kalacak şekilde sar üzerine de ince bir sargı bezi sar yaparken yanına bir yardımcı al kuşu tutsun 20-25 gün sonra kaynamış olur selamlar

Kusumun ayagi kapinin arasinda kaldi ve kirildi hic yuruyemiyo hafifte kaniyo sizce en etkili tedavisi nedir

Benimde aynı şekilde oldu ilk veteriner götür o hallediyor benimkinin ayağı şişmişti

Muhabbet kusumun iki ayagida kırıldı biri kalcadan kırılmış ikisinide sardı kuşcu fakat hiç yerinde durmuyor bu sekilde tutarmi

Geri