KUŞUMUN AYAĞINDA ŞİŞLİK OLUŞMUŞ NASIL ÖNLEYEBİLİRİM???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uqur20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 15K

uqur20

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Uğur demirayak
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Balıklar
ARKADAŞLAR KUŞUMUN AYAĞI ŞİŞMİŞ NASIR GİBİ BİR ŞEY OLUŞMUŞ .YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM

Büyük ihtimal kuşun ayağında ur oluşmaya başladı nasıra benziyosa eğer ur bölümünden detaylı bilgi alabilirsin.

beyzade' Alıntı:
Büyük ihtimal kuşun ayağında ur oluşmaya başladı nasıra benziyosa eğer ur bölümünden detaylı bilgi alabilirsin.

kusunuzun ayaginda yada kanadinda olusum su sonradan koyu intahapin olusmasi, salmonella nin bir benziri olan parathypoid diye bir hastaliktan olusuyor, ayni salmonella gibi davranilir, obur kuslardan ayri tutulur, kullanilan antibiotic lerde aynidir, amaxilin diye bir ilaci kullanacaksin, bu penecilinin bir turudur, insanlar icinde var ama siz hayvanlar icin olanini kullanirsanir daha iyi olur, bu ilac toz halindede geliyor hap halindede, hap olan her gun bir tane agzina vereceksiniz, 7 gun sureyle, toz olanini suyuna karistiracaksiniz, bu hastalik girdiyse kumesinize, kumesi temizleyin, vede desinfecte yapin, vede butun kuslarinizi toz olan amaxiliini suyuna kayun 7 gun sureyle,

sebebleri, temiz olmayan kumes, pis su yada, yemden gelir, en buyuk bulasma sebebi ise, farelerin tasidigi bir hastaliktir, kumeste fare var ise yada yem aldiginiz yerde fare var ise cok kolay kuslara bulasabiliyor, yeminizi kontrol edin, kumesinize fare girebiliyorsa kapatin delikleri.

arkadaşım öncelikle kuşunun ırkı ne oldugunuda söylersen iyi olur çogunlukla iri ırklarda ayak taanında iltabik şişlikler olmakta onunda nedeni agır gövdeleri ile iniş esnasındaki sert çarpmalardan kaynaklanmaktadır ilerlememiş olgularda antibiyolik kullanılsada ilerlemiş olgularda operatif müdahale yapılması gerekmektedir tabiki buda kuşunuz degeri ile direk baglantılıdır bir kaç hastamda böyle olgularda iyi sonuçlar almıştım özellikle Adanalılarda kısacası 1.Antibiyotikle tedavi2.operatif müdahaledir ssaygıla vesselam

Merhaba arkadaşlar, benim muhabbet kuşumun ayağında da şişlik oldu ve iltihaplandı, dediğiniz antibiyotiği nerden bulabilirim? Bu şişlik kötü sonuçlara gider mi? Lütfen yardımcı olun, kuşumu çok seviyorum :(

burda üstadlarım var onlar benden daha tecrubelıdırler
vala bu zamana kadar cok ur lu kuş gordum hiç biride geçmedı gecıremedıler kuşlar ıyıyse öylece besledıler tedavı eden varsa daha rast gelmedım

Ur tedavisi için veterinerler de iğne var veterinere bir göster.

Tedavisi neyle oluyor, bir antibiyotikten sözetmişsiniz, nerden bulabilirim? Daha mı kötüye gider, ne yapmam lazım, bilen varsa söylesin nolur..

alger' Alıntı:

İltihaplı şişlik ur mu oluyor, küçük bir ilçedeyim, sanırım merkeze götürmem lazım. Gerçekten hiç iyileşen duymadınız mı?
Bi veteriner hekimi arkadaş batikonu sulandırıp ayaklarını o suya sokmamı söyledi 3 gün günde 3 kez yapacakmışım, bu yöntem iyi gelir mi?

cicecik' Alıntı:
alger' Alıntı:

İltihaplı şişlik ur mu oluyor, küçük bir ilçedeyim, sanırım merkeze götürmem lazım. Gerçekten hiç iyileşen duymadınız mı?
Bi veteriner hekimi arkadaş batikonu sulandırıp ayaklarını o suya sokmamı söyledi 3 gün günde 3 kez yapacakmışım, bu yöntem iyi gelir mi?

Kardeş iyileşen olmadı diye kim söyledi bakmadım ama yok öyle birşey ben gözümle gördüm, kocaman ur vardı arkadaşın kuşunun bacağında baya bir süre sonra tekrar görüştük aynı kuş sapasağlam duruyordu, nasıl iyileştirdin diye sordum, iğnesi var baya etkili dedi. Ama çok da derin bilgim yok, iyileşir yani son haddine gelene kadar bekleme bu tip durumlarda önlemini farkettiğin anda al. Her hastalığın bir tedavisi vardır.

Benim kuşumun yarası ur değil, yani nasıra falan benzemiyor. Ayağı şişti önce, sonra ayağının altı veya içi iltihap topladı, üstüne basamıyor, tüneği kavrayamıyor. Önce sol ayağında olmuştu, sağ ayağında da çıktı biraz daha küçük. Batikonu seyreltip ayağını sokuyorum ama ne kadar sokmam lazım, çıkardıktan sonra yıkıyorum acaba yanlış mı yapıyorum. Teramycni, batikonu uyguladıktan sonra sürmeli miyim, bilemiyorum. Veteriner hekimine bi gidemedim. İnşaallah iyileşir kuşum, bugün 4. gün :hayir:

Geri