Kuşumun ayağında sorun var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan islam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

islam

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
enes sımsıkı
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
Ya bu kuşu yakalamıştımda öntepe beyaz mardin parmakları yan yan yere basıyo zaten kendide şikayetçiki zor yürüyo eşini yumurtaya dahi zor kovalıyo. :hungur: Ve bide fazla uçamıyor.Mesela havaya atsam hemen hiç beklemeden tekrar inmak istiyor.Kanadı yere düşük ama inanırmısınız sağlığı gayet iyi lütfen hastalığın sebebini söyler misniz...? :? :?

merhaba arkadaşım . O sorun kuşlarda doğuştan meydana geliyor yanlış hatırlamıyosam! Düzelmiyorda sanırım yani sonradan olma bir sakatlık değil zaten boşuna uçurmaya çalışma kuşu ayaklarından dolayı inerken sorun yaşar daha fazla sakatlanabilir.

Doğuştan bir sorun da olabilir, yada kırılmış kaynamış ta olabilir ,diğer bir ihtimal kuş çok soğukta karda yada buzda açıkta gecelemişte olabilir, bazen donma dan mütevellit ayak parmakları büzüle bilir .Bu sorun yabani lerde bolca olur, parklarda ve bahçelerde bu sorunu yaşayan yabani kuşları görebilirsiniz.
Benim de çatıda kalıp inemeyen yaşlı bir erkeğimin bir ayağının parmaklarında büzülme oldu, damızlık kuşum çiftleşmeye, yada normal aktivitesine bir engeli yok .
Ancak her iki ayakta da var ise kuş için zor olabilir , çok yapabilecek bir şey olduğunu düşünmüyarum . selamlar.ŞEREF

Sağolun verdiğiniz bilgiler için ama benim dediğim parmağın düz yerine yan durması buda bütüm parmaklarda var.
İnşallah yakında fotorafını göstericem.SAĞOLUN... :tamam:

He bide asıl sorun uçamaması dediğim gibi kanatları hep yere düşük diğer kuşlara nazaran şişik gibi ve kalın duruyo baktım uru da yok ama ney...?
:pilot:

aynen aynen onu söylemeyi unut muşum morluklar var.

Geri