Selamlar...
Öncelikle, konu başlığındaki o kelime bana sanırım Can Yücel'in di, komik bir fıkrasını hatırlattı ama yine de umuma açık bir sitede o kelimeyi kullanmaman daha iyi olurdu. Kullanıcı adın da buna eşdeğer diğer kelimeleri bulmanda yardımcı olur sanırım.
Soruna gelince, öncelikle kuşu aldığın yerden daha önce yumurtlayıp yumurtlamadığını sormakla başla bence işe. Çünkü 2 hafta çok uzun bir süre gibi geldi. Bu süre içerisinde ya yumurtayı içeride eritmesi ya da zar olarak atması gerekirdi. Bu her iki durumda kuş için sıkıntılı bir süreçtir. Halsizlik, tüylerin kabarıklığı gibi belirtiler gösterir. Kuş ya beslediğin ortamdan kaynaklı ya da bir hastalıktan dolayı yumurta kabuğunu tamamlayamamış gibi geldi bana. Yemine, biraz yumurta kabuğu veya kireç badanalı duvarlardan biraz sıva sökerek ezip karıştırabilirsin. Bir değişiklik olmazsa ağzına biraz zeytinyağı damlatıp ve arkasına bir tüy yardımıyla hafifçe sürerek yumurtayı atmasını sağlayabilirsin. Kuşu bir müddet dinlendirdikten sonra sonra yeniden denemen gerekir. Yine aynı sorunu yaşarsan kuşun müller kanalında sorun vardır, bir veterinerden daha profesyonelce yardım almanı öneririm.