kuşumun çatısında 2 haftadır yumurta var ama yumurtlamıyor yardım lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
bir çift sabunim var daha önce yumurta almadım yeni kuşlarım kuşlar eşleşti ama hala yumurtlamadı bende şüphelendim baktım götünde yumurta var ama 2 hafta geçti hala orda duruyo ne yapmam lazım yardım lütfen

aynı sorun benim kuşumda var 2 haftayı geçti sürekli yatıyor ama yumurta yok anlamadım

Selamlar...
Öncelikle, konu başlığındaki o kelime bana sanırım Can Yücel'in di, komik bir fıkrasını hatırlattı ama yine de umuma açık bir sitede o kelimeyi kullanmaman daha iyi olurdu. Kullanıcı adın da buna eşdeğer diğer kelimeleri bulmanda yardımcı olur sanırım.

Soruna gelince, öncelikle kuşu aldığın yerden daha önce yumurtlayıp yumurtlamadığını sormakla başla bence işe. Çünkü 2 hafta çok uzun bir süre gibi geldi. Bu süre içerisinde ya yumurtayı içeride eritmesi ya da zar olarak atması gerekirdi. Bu her iki durumda kuş için sıkıntılı bir süreçtir. Halsizlik, tüylerin kabarıklığı gibi belirtiler gösterir. Kuş ya beslediğin ortamdan kaynaklı ya da bir hastalıktan dolayı yumurta kabuğunu tamamlayamamış gibi geldi bana. Yemine, biraz yumurta kabuğu veya kireç badanalı duvarlardan biraz sıva sökerek ezip karıştırabilirsin. Bir değişiklik olmazsa ağzına biraz zeytinyağı damlatıp ve arkasına bir tüy yardımıyla hafifçe sürerek yumurtayı atmasını sağlayabilirsin. Kuşu bir müddet dinlendirdikten sonra sonra yeniden denemen gerekir. Yine aynı sorunu yaşarsan kuşun müller kanalında sorun vardır, bir veterinerden daha profesyonelce yardım almanı öneririm.

Selamlar...

Bu konuda düşüncemi yazdım, konuyu da saptırmak istemiyorum ama aklıma daha önce duyduğum birşey geldi. Yanlış anlaşılmasın ne kadar doğrudur bilmiyorum ve arkadaşın sorusuyla kesinlikle bağlamıyorum...

Bazı kuş satanların, olayı sırf ticari düşündüklerinden damarı dışarı çıkarmamak adına kuşu satarken çaktırmadan dişinin arkasındaki çatı kemiğini yumurtlamaması için parmaklarıyla kırıp sattıkları söylenir. Siz de böyle birşey duydunuz mu?

Sevgili dostlar geçmiş olsun,

Tahminimce kukarınızda kist belirtisi var bunu da anlamız için çatıyı parmağınızla hafifle yokladığınızda parmağınıza gelen sertliği sizler yumurta zannediyor olabilirsiniz!bunuda anlamak için parmağınızla yumurta sandığınız yere biraz daha ahifçe baskı uygulayın ve aşağı yukarr yumurta varmış gibi hafiçe hareket ettirmeye çalışın eğer makat kanalında kist varsa bu taş gibidir ve zor hareket eder''ve genelde bu makat kisti olan kuşları elinize aldığınızda kuşun ağzından su gelir çünki ğöğsüne kadar yayılmış kist mideye baskı yapar ve kuş hafif elle sıkıldığında kusar'' ama yumurta varsa daha esneklik içinde olur.İlk önce kistmi yumurtamı var bunu anlamanızı tavsiye ederim.

Daha sonra.

1-Yumurta olduğuna eminseniz ve 2 haftadır bu kuşun makatındaysa makatın üstü kısmına yani ğövde kafesinin tam altındaki makat bölgesinin başladğı yerden aşağı doğru ''çatıları kırmadan''yumurtayı hafifçe bastırarak dışarı çıkartın''

2-Eğer yumurta değil bu sertlik ve ''şişlik'' diyorsanız ve çok sert bildiğiniz taş gibi bir sertlikse bu ve kuşun makat bölgesinde abartı bir şişlik varsa muhtemelen kisttir bu kistide yine aynı 1. maddedeki gibi çıkartın ve tekrar makatı kontrol ediniz çünkü bu tür kistler genelde 2 parçadan oluşur veya bizler bazen bunları çıkartırken kırarız ve iki parça olur kontrol etmekte fayda var.

Eğer kist ise kuşunuzun bu kist hastalığını tekrarlaması genelde olası bir durumdur.Fakat yumurta zorlanmasıysa kuşunuzun ilerde ki üremesi devam edecektir umarım kist yoktur.

Geçmiş olsun hepimize sağlıklı kümesler dilerim.

bende ki 2 haftadır yumurtlamayan kuşum önceden başka bir kuşla eşmiş onunlada aynı sorun yaşanmış yumurtlamamış ve başka bir kuşla eş bulduk şuan ki eşiylede çiftleştiği halde yani sürekli yatıyor yumurtlamıyor kısaca kuşta önceki sahibinin bıraktığı bir sorun var

birşeyler yapılmış abilerimizin dedikleri gibi

sorun hala devam ediyor delircem diğer kuşlarım takır takır yumurta yapıo
bu hala yatıo durgun falan
tm olarak nabayım satayım mı kuşu

aynı sorunda olan kuşumun altına başka kuşun yumurtasını sürüyorum çok güzel bakıyor

sende öyle yap

şaban bey çok saolun elimden çıkartmayı düşünüyorum bnde

lugat16' Alıntı:
sorun hala devam ediyor delircem diğer kuşlarım takır takır yumurta yapıo
bu hala yatıo durgun falan
tm olarak nabayım satayım mı kuşu

Merhabalar geçmiş olsun,

Kuşunuzun makatın da akıntı var mı?Bu bölgede ki tüğler nemli mi? kanatları yere düşük ve zor nefes alığ veriyormu?Uçmakta zorluk çekiyor mu?Yem yiyor ama keyfi ve neşesi yok mu?

Sorularımı cevaplarsanız bilgimce yardımcı olmaya çalışacağım tekrar geçmiş olsun.

evet abi tam olarak aynı sorun sulanma benim kuşta var ??

sizce nedir

hayal_gemisi' Alıntı:
evet abi tam olarak aynı sorun sulanma benim kuşta var ??

sizce nedir

Merhabalar,

Kist olma alasılığı yüksek her ne kadar kist şüphesi desemde kuşu görmeden kesindir diyemem.

Bir veterinere durumu anlat ve veterinerden bu kisti çıkarmasını söylersen problem daha sağlıklı hal olacaktır.

Kuşun tekrar yumurtlamaya bilir ilk kisti aldıktan sonra 4-5 gün sonra tekrar aynı kist oluşabilir vetirinere bunun bir tedavisi olup olmadığı sor ve bilgi al bu. kist hasatalığının tedavisi var mı? yok mu? bende bilmiyorum.Nadiren rastlanan bir rahatsızlık dakat kalıcı yumurtlamamaya sebebiyet veriyor.

Hastalığın sebepleri ise kuşu yumurtlama dönemlerinde fazla ele almak ve istemeden yumurtayı kuşun çatısında kırmak ve çatıya zarar vermekten kaynaklanan ve devamın da mikrop kapan makat bölgesinde kist oluşumu olması bilgimce muhtemel.

Mutlaka veterinerden yardım almalısınız.Kuşu başka bir besleyiciye satmayın ve birilerine vermeyin kuş hep bizi mutlu edemez biz onların mutsuzluğunda yanlarında olmalıyız ki kuş sevgimiz ortaya çıksın belli olsun.Yaşatmaya çalışınız yok etmeye değil tekrar geçmiş olsun.

dediklerinizi aynen uygulucam hüseyin abi çok teşekkürler :)

Kuşunuzun makatın da akıntı yok, Bu bölgede ki tüğler nemli değil, kanatları yere düşük, nefesinde hiç bir sorun yok, Uçmakta zorluk çekiyor. Yem yiyor ama keyfi ve neşesi yok

lugat16' Alıntı:
Kuşunuzun makatın da akıntı yok, Bu bölgede ki tüğler nemli değil, kanatları yere düşük, nefesinde hiç bir sorun yok, Uçmakta zorluk çekiyor. Yem yiyor ama keyfi ve neşesi yok

Geçmiş olsun kanat düşüklüğü yumurtlamak üzere olmasının bir gösterdesi kuyruk üstü yani belinin biraz kambur olmasıda buna işaret zor uçmasının sebebide sanırım yumurta sandığınız kitlenin taş gibi kist olması!

Çatı arasın da ki bu kitleyi elinizle çatı başlarına zarar vermeden çıkarmalısınız bu yumurta dahi olsa bunu çıkartınız bunu kendiniz yapamıyorsanız ve kuş 2 haftadır aynı keyifsiz belirtiler içindeyse kuşa rahatsızlık veren bu kitleyi ya kendiniz yada bir hekim tarafından çıkartılması gerekli olduğunu düşünüyorum.Bütün yazdıklarım olasılıktır bunu dikkate alarak değerlendirmenizi rica ederim kuşiu görmeden elime almadan kesin bir görüş bildirmediğimi hatırlatmak isterim buradab ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum geçmiş olsun.

öncelikle geçmiş olsun kardeş.benim de başıma gelen bi olay ben vitaform kullanarak bu olayı çözdüm tavsiye ederim.

vermiş olduğun bilgi için teşekkürler
redhotchilipeppers' Alıntı:
Sevgili dostlar geçmiş olsun,

Tahminimce kukarınızda kist belirtisi var bunu da anlamız için çatıyı parmağınızla hafifle yokladığınızda parmağınıza gelen sertliği sizler yumurta zannediyor olabilirsiniz!bunuda anlamak için parmağınızla yumurta sandığınız yere biraz daha ahifçe baskı uygulayın ve aşağı yukarr yumurta varmış gibi hafiçe hareket ettirmeye çalışın eğer makat kanalında kist varsa bu taş gibidir ve zor hareket eder''ve genelde bu makat kisti olan kuşları elinize aldığınızda kuşun ağzından su gelir çünki ğöğsüne kadar yayılmış kist mideye baskı yapar ve kuş hafif elle sıkıldığında kusar'' ama yumurta varsa daha esneklik içinde olur.İlk önce kistmi yumurtamı var bunu anlamanızı tavsiye ederim.

Daha sonra.

1-Yumurta olduğuna eminseniz ve 2 haftadır bu kuşun makatındaysa makatın üstü kısmına yani ğövde kafesinin tam altındaki makat bölgesinin başladğı yerden aşağı doğru ''çatıları kırmadan''yumurtayı hafifçe bastırarak dışarı çıkartın''

2-Eğer yumurta değil bu sertlik ve ''şişlik'' diyorsanız ve çok sert bildiğiniz taş gibi bir sertlikse bu ve kuşun makat bölgesinde abartı bir şişlik varsa muhtemelen kisttir bu kistide yine aynı 1. maddedeki gibi çıkartın ve tekrar makatı kontrol ediniz çünkü bu tür kistler genelde 2 parçadan oluşur veya bizler bazen bunları çıkartırken kırarız ve iki parça olur kontrol etmekte fayda var.

Eğer kist ise kuşunuzun bu kist hastalığını tekrarlaması genelde olası bir durumdur.Fakat yumurta zorlanmasıysa kuşunuzun ilerde ki üremesi devam edecektir umarım kist yoktur.

Geçmiş olsun hepimize sağlıklı kümesler dilerim.

slm bılgılerınız ıcın tesekkur ederım benım kusumda aynı sekılde ama daha fazla dır var 1 ay oldu yumurtlayacak dıye beklıyoruz ama tık yok kusta bır ara yattı sap topladı ama sımdı yatmıyor neden acaba? yumurtası var ama sanırım yumurtanın ilerısınde kis var ve onun için yumurtlamıyor. 2 gun öncede topallamaya basladı sımdıden saol bılgılerınız ıcın.... cevap yazarsanız sevınırım... saol ya hemen gıttım baktım sızın dedınız seklı uyguladım yumurta kadar sert kis cıktı ya cok saolun tesekkur ederım sıze:):):)

Hüseyin bey ayrıntılı bir şekilde izah etmiş saolsun ,benim fikrimde ur olduğu yönünde siz en iyisi kuşu bir bilene götürün varsa etrafınızda araştırın yumurtayı çıkarmak yada ur u anlamak herkezin harcı değildir bilmeden kurcalayarak dahada çok hayvancığı hırpalaya bilisiniz geçmiş olsun.selamlar .ŞEREF

PANİK YOK...yumurtayı bırakamayan kuş follugu sevmemiş,yağlanmış yada yavru ekesi kuştur.defalarca başıma geldi.yumurtayı bırakmadıgı zaman hayvan içinde eritiyor,parça parca dışkısıyla dışarı atıyor.sana tavsiyem kusa antrenman ver yağları erisin.

Re: içini ferah tut

pardon...arkadaşa ur deyipte yüreğine indirmeyin.o bölgede ur çok düşük ihtimal.olsa bile bastırarak dışarı çıkmaz.zaten böylede bişii olmaz.canım kardeşim sen içini ferah tut başına gelmeyen bilmez.inanki 2 hafta önce beyaz perçemlim kıçında 1 ay taşıdığı yumurtayı 2 hafta once kendisi attı.

abi yaa ben yeni kuscuyumda siz kusun götünde yumurta var diyosunuz yumurta oldugunun belirtileri neler belirtirseniz sevinirim ayrıca beende beyaz kelebek var buna ne cins eş alsam yavrular güzel olur?

Ben yeni üyelerdenim. Ancak uzun süredir güvercin besliyorum. Benim birkaç dişimdede böyle sorunlar oldu. H.Hüseyin Aydoğmuş beye katılıyorum bu bencede kesinlikle bir kist olabilir. Çünkü 2 hafta yuurtlayamayan kuşta ciddi sorunlar görülür. Yinede 1-2 damla zeytinyağını ağzından verip birazda arkasına sürersen yumurtayı atabilir. ama eğer yumurta değilde bir kistse kuşu elinden çıkardığında bu sefer yeni sahibi senin gibi uğraşacak bunu unutma. Amaç düşman değil dost kazanmak.

öncelıkle selamun aleykum bu hayvanın cınsı ne taklacı falansa bıde ucuruyorsan yumurta ıcınde donebılır ben kendım şahıt oldum yumurta kısmını hafıfce ovalayarak kontrol edınız eger ters donmuşse dıkatlı bı şekılde ovalarak duzeltme şansınız vardır artı ucurmayın saygılar

Benimde kuşumun 1 aydır çatısı açık ama bi türlü yumurtlamadı

Re: kuşumun çatısında 2 haftadır yumurta var ama yumurtlamıyor y

böylle ....... gibi halaflar deyil sitede sokakta dahi kulanılmaz bişey bilmiyorsan kuşun ....... baktım demez altına dersiniz kınıyorum

arkadaşlar 2 haftadır kabuklanmış yumurtayı kuş taşıyamaz ölür.muhtemelen kuşta ur var.benimde başıma geldi erkek enselediğinde dişinin çatısı genişliyor ve şişiyordu ama yumurta yok ur olduğunu anladık sonra hala o kuş elimde ve hala aynı düzen devam ediyo.iyi bakıcı olduğundan duruyor.

iyi kuşçu dürüst kuşçu hasta kuşu başka kuşçuya satmayan kuşçudur.unutmayalım önce iğneyi kendimize....

Geri