Kuşumun dışkısı böyle acaba hastamı ? (resimli)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gamedog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Gamedog

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Atakan Elmacı
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamın Aleyküm öncelikle kuşlarım bugünlerde çok sulu dışkılıyorlar hareketlerinde uçuşlarında bi problem yok ama kümesimde yavrularda var kümesi her hafta temizliyorum yerlerde ızgarada var yemlerini yemlikten yiyolar ama neden böyle oluyor anlamıyorum Sizce hastalarmı ??

Ekli dosyalar

• Görüntü0140.webp
    Görüntü0140.webp
    181.4 KB · Görüntüleme: 1,812
ishal olmuş kuşlarınız..çay posası yedirmenizi tavsiye ederim kuru bir şekilde..

İlginiz için teşekkür ederim. aynı şeyi başkalarıda önerirse dikkate alıcam .

S.A

Cay posasinin yardimi da olur ama benim sana tavsiyem grit ver yanliz grit derken kiremit renginde mercimek büyüklügünde olanlardan ver eger imkanin varsa bütün kuslarina ver isal olmalari ortadan kalkar eger imkanin yoksa cay posasi yani yapraklari ve pirinc vermeni öneririm..Ama en iyisi kirmizi grit...1 günde kesiyor..

Saygilarimla

bu grit dediğiiz bildiğimiz minarel taşlarından deiğilmi onlardan sürekli var önlerinde zaten ama çay posasını bi deniycem sanırım. teşekkürler ilginiz için

cocimix al pet shoplardan, kuslarının sularına kat, 4 5 gunde iyileşirler, bir de çay possı yemezlerse mineral kremit parçaları var, koy onları önlerine bikaç gunde biter, ama acele et kusları eritmesin

S.A

Evet mineral taslarindan ama sade kirmizi olanlari aspirinin yarisi kadar zaten kuslar ondan yemege basladimi diskilari kirmizi olarak ve en cokda onu severek yerler...

Saygilarimla

Selamlar,

Bu dönemde özellikle ebeveynler yavru besliyorsa ''ki doğal olarak daha fazla su tüketeceklerdir'' bu tarz dışkılar görmemiz çok normal...

Bu ishal olmuş bir kuşun dışkısı değildir,o yüzden endişe duymana gerek yok...

Dışkı rengi yeşile dönüşmediği sürece tabiki. :evet:

Herkese ilgisi ve yardımseverliği için teşekkür ederim kuşların önünde o kiremit taşından sürekli bulunduruyordum fakat 1 haftadır yoktu bugün tekrar koydum yarında çay posası vericem gelişmeleri yazarım çok sağolun.. Şimdilik gözlemdeyim :)

Slm Arkadaslar öncelikle gecmis olsun umarim diger arkadaslar yanlis anlamazlar yazdiklarimi Atakan arkadasim sana tavsiyem bir yakin veterinere danis cay pozasi ve gritle olacak is degil bu forumda yeterince yazilar var ishal hakiin da biraz arastirma yaparsan senin icin daha iyi olur bu sekildeki sulu diski sallmonella isareti dir kümese iyi ce yayilmadan önlemini almanda fayda var gecmis olsun

bu ishal değil arkadaşlar resme iyi bakanızı tavsiye ederim. İshalde dışkı cıvıktır ve yeşildir burada dışkı cıvık değik açık kahve renginde ayrıyeten bol su var. Ne olduğunu çözemedim ama bana normal gibi geldi.

yavru besleyen dişi kuşlarımda bende bunu izledim hemde epey bir zaman bana kalırsa annenin yediği gıda maddeleri kursaklarında farklı bir işlem görüyor ve bu şekilde dışarı atılıyor birde yavru besleyen erkeğe bakın aksine onun ki fazla ve kıvamlıdır 'bu benim kendi gözlemimdir' buna göre kuşlarında bişey yok her denilene inanıp kuşlarını ziyan etme sakınılan göze çöp zaten batacaktır unutmayınız

İlginize teşekkür ederim çay posası vermekten vazgeçtim sadece grit koydum önlerine. Şuan uçurmuyorum kuşlarımı gözlemliyorum sadece .

kuşların bokunda bi bok yok
kümeste yavru ve yavru besleyen kuşlar varsa bu olur kuşlar idrar yapmaz idrarıda dışkıyla atarlar yavruya bakan kuşlar fazla su tüketir kusamadığı su da fazlası böyle atılır.
sularına elma sirkesi ve birkaç damla klorak koy
ilaçların muhteviyatına bak kloratetrasiklinin yazanlar mikrobik virüs hastaliklarına iyi gelir fakat kullanımlarda yan etkiler olur
sirke ve klorak ta bu etkiyi yapar rahat ol bişey yok.

RadiKEL' Alıntı:
bu ishal değil arkadaşlar resme iyi bakanızı tavsiye ederim. İshalde dışkı cıvıktır ve yeşildir burada dışkı cıvık değik açık kahve renginde ayrıyeten bol su var. Ne olduğunu çözemedim ama bana normal gibi geldi.
Bence de sorun yok. Çok sıcaktan fazla su içen kuşlarda da olabilir bu dışkı. Beyaz köpüklü yeşil dışkı(ıspanak yeşili gibi), korkulacak ishaldir.

Geri