kusumun gozune ne oldu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uludağlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

uludağlı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali balım
Meslek
öğreci(üni.)
İlgi Alanı
Kediler
arkadaslar bende yerlı hunkarıler ve sabunuler var ama sabunılerın gozlerınde sorun yasıyorum bu ara. babaç olanın bır gecede anıden gozu kapandı zorla acıyo.gozlerı bembeyazdı ama o kapalı goz sarardı yoz gozu gıbı oldu.ıkı gun sonra gozonu zorla acmaya basladı ama gozu gormuyo 2 gun sonra yavrusunun da gozu aynısı oldu.fındıklar var kumeste onlarda bır sorun olmuyo. gozlerı suan acık kusların ama gormuyorlar acaba ne yapabılırım yardımlarınızı beklıyorum

slm
(pan terramycin ) bikaç gün sabah akşam 1er damla gözüne damlatmak açılması için yeterli olacaktır
ama nedenini de bulmak gerekli kümes havasızsa olabilir yerler ıslanıyorsa olur güneş görmüyorsa olabilir ya da çiçek göz nezlesi vb.
birde agızda balgam hırıltı kıhlama vb belirtiler varsa yazarsanız daha kapsamlı yardımcı olunabilir
eser

merhaba,arkadaş cevabını yazmış ancak bu hastalıkla ilgili bir çok başlık var,yanlış anlama ama biraz araştırsan detaylı sonuçlar zaten var,yuvanın durumuna bak toz olumuşsa bu üst solunum kaynaklı demektir ,yoksa göz nezlesidirki bu bulaşıcıdır kendinede dikkat et ama bence üst solunuma benziyor çünkü ana ve yavru monodoks eczanelerde var kapsül şeklinde bir tane ver ama bolca ıslat ağzında öyle ver kursağa indiğinden emin ol ,yavruya az ver sulandırıp şırıngayla ağır gelebilir geçmiş olsun slm:

goz nezlesı deyıl o hastalıgın nasıl oldugunu bılıyorum . gozlerınde sulanma veya kızarma durumu yok sadece renk degısımı var gozlerınde hafıf sararma var, yavru dedıgım de yetıskın yanı baya. suan gozlerı acık durumda kusların ama gormuyor o gozlerı kumesım cok havardar yerde koyde beslıyorum. yardımlarınız ıcın tesekkurler pan terremsını denıycem cunku o ılacı koyunların gozlerınde sorun oldugunda da kullanıyorduk

koyunlarda çesitli nedenlerden göze perde indiğinde kullanıyorm bende belki kuslarda da buna benzer bişey vardır görmeden bişey diyemiyorm bir deneyin geçmiş olsun

arkadaşlar bu hastalığın ilacı bence kümesin havalandırma problemi ve rutubettir.yaz aylarında özellikle yavrularda çok olurdu havalandırmayi artırdım bu tür hastalıklar olmadi.şu sıralar kümesin havalandırmasını kapattıtım ayar tutturamadim bende korkuyorum benimkilerde olacak diye. neyse yinede kuş bu hastalığa kapılmış diyorsan ilaç kullanayim diyorsan bir ara araştırmıştım ama bulamamiştim. ortinap ve ornimix ilaçlarından bulacaksin

hemyavru hem baba yakın zamanda oldu ise mutlak enfeksiyon var kesinlikle antibiyotik kullanacaksın. diğerlerindede görülecek mutemel.Ortamı temiz ve kuru tutmalısın hastaları bir kere başkabir yere al.Kaşıntılı ise göze kortizonlu göz damlası kullan.Antibiyotik olarak geniş spekturumlu olan devamisin öneririm en az 7 gün uygun dozda kullanmalısın.arifine göre bu tekgözün soğuk algınlığı değil.geçmiş olması dileğiyle..temiz kümes ve iyi besleme hastalığın en iyi ilacıdır aslında.

SLM ALEYKÜM BU HASALIK NE YADA HASTALIK DEGİLMİ HAYVAR KÖR OLDU TAK GÖZÜNDE GERÇEKLEŞTİ KÜMES HAVA ALIYO YERDE IZGARA VAR TOZ FALAN YOK GÖZÜ SARARDI GÖZ BEBEGİ YOZLAŞTI İÇİ DEREN BİR KUYU GİBİ OLDU İÇİ GÖZÜKÜYO YARDIMLARDAN ALLLAH RAZI OLSUN

SİTE YÖNETİMİ İLGİLENİRSE SEVİNİRİM SAYGILAR

Kuşların Gözüne Pamukla Çay Dibi Sürebilirsinn..Bu Geçirebilir Bi dene Zararı yok ..

terramycin diye bir ilaç var kardeşim.. 2 türü var, ister göz damlası olanından al istersen aşı olanından.. hasta olan kuşlarını da diğerlerinden ayır... Bulaşıcı olur genelde göz hastalıkları

Selamlar ;
Öncelikle geçmiş olsun.Kuşunuzun hastalığının çözümü basit ancak zamanında müdehale edersen.Ornimix tablet ile hemen halledebilirsin.Ancak zaman kaybetme .Teymini için 0554 245 25 50 numaralı telefonu arayabilirsin.Ornitolog Murat DOGANGÜN .Yanlış anlamayın adamın reklamını yapmıyorum.Ben önerdiği ilaçların faydasını gördüm.

ornıtolog her hangibir belgesi ve eğitimi olan kişi değildir..sadece kuşlarla amatörce araştırma yapan kişidir.[/size]
http://tr.wikipedia.org/wiki/Ornitolog

ORNITOLOG - MURAT DOĞANGÜN

eskişehir üniversitesi ''iktisat bölümü okuyan kişi ''ORNITOLOG '' kuş bilimcisi..murat doğangün..

TÜRKİYENİN DRAMI..GÜVERCİNLERLE İLGİLENEN VETERİNERLER OLMAZSA , ÇOK ORNITOLOGLAR GELİR-GEÇER..ÜSTÜMÜZDEN!

Geri