KUŞUMUN KANADI KANIYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yuşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

yuşa

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yuşa burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
bir çift mülakat aldım kuşun kanadını çekicegim sırada bir kanatın daha once çekilmiş yeni tuyler çıkmıştı bende kanadı çekerken o kanattaki kısa tuyleride çektim ve tuy çıktıgında tüyün kökü kanlıdı ve kan başladı kanattan 4 tane çektim ama cok kanadı bir çay kaşıgı yağ dökdüm ve kanamayı zorla durdurdum o kanayan tuy hücresinden daha tuy çıkarmı sizince başınıza geldimi böle bir olay geldiyse çıktı mı yerine tuy????????????

çıkar çıkmasına da tüy çekersen kanaması enteresan belki de orda yarası vardır.

saygılar...

4 tane tuy çektim 4 ü de kanadı yeni çıkan tuy kusun tüyün çubugu varya onun içide kanlıdı

yeni tüy gelir sanırım yeni gelmekte olan bir kanadi çektiginiz için kanamiş ola bilir genelde yeni gelen kanatlari çekersen kanama yapar

SAOL İYİŞALLAH TÜY ÇIKAR
COK KAN KAYBETTİ HANGİ YEMDE DEMİR MİNERALİ VAR ACABA BİLEN VAR MI?

TMMDIR BEN BULDUM HANGİ YEMDE DEMİR OLDUGUNU

Yulaf-Sorgum-Mercimek

ARAŞTIRMAMA GÖRE BU YEMLERDE DEMİR MİNERALİ BULUNUYOR

dikkat ettiyseniz telekler üst üste gibi duruyo en azından video da öyle gözüküyo.kuş sağlıklı duruyo.hareketli de.

saygılar...

Sende hiç acıma yokmu? Daha yeni gelen kanat tüylerini neden çekiyorsun? Bu kadar acımasızlığı nasıl yapabildin? Bir de sıkılmadan bunu açık açık yazabiliyorsun. Aferin sana... Umarım etrafında kuş beslemenin nasıl olması gerektiğini öğretecek gerçek kuşseverler vardır da ileride böyle acımasızca haraketler yapmazsın...

dwrm' Alıntı:
dikkat ettiyseniz telekler üst üste gibi duruyo en azından video da öyle gözüküyo.kuş sağlıklı duruyo.hareketli de.

saygılar...

bunu yanlış yere yazmışım pc deki sorundan dolayı özür diliyorum....

sevgili yuşa kanat çekmeninde bi usulü var.usta abiler çok daha farklı çekiyolar.bizsana kafes yöntemini önermiştik.kanat çekme kafes yöntemini uygula.telekleri sadece yamuk büyüdüklerinde ve kötü hale geldiklerin de çek.

saygılar...

hener' Alıntı:
Sende hiç acıma yokmu? Daha yeni gelen kanat tüylerini neden çekiyorsun? Bu kadar acımasızlığı nasıl yapabildin? Bir de sıkılmadan bunu açık açık yazabiliyorsun. Aferin sana... Umarım etrafında kuş beslemenin nasıl olması gerektiğini öğretecek gerçek kuşseverler vardır da ileride böyle acımasızca haraketler yapmazsın...

hüseyin abim yuşanın yaptığı hata büyük bize barbarlık gibi geliyo ama ne yazık ki birinden kuş aldığınızda nasıl alıştırabilirim diye sorduğumuzda her kes kanat çek diyo.ben 7.sınıfa giderken besledim bi ara küçüktüm anlamıyodum kanatlarını çek derlerdi ben sadece 2 kuşumun kanadını çekmişimdir...her şey zamanla...

yuşa bu da sana uyarım...

yeni sayılıyorsun o yüzden tekrar söylüyorum kuşların tüylerini çekme kafes yap orda takılsınlar.kanat çekmek marifet değil.kimseyi dinleme millete kalsa baska görünce posta görünce kafasını çek beslenmez diyolar.yaşamasın diyolar.çekmek mi gerekir...bi daha aynı hataya düşme sakın kafandan tek saç çek bakalım nasıl canın yanıyo.üstelik kuşun kanatları yanlış çekildiği zaman kuşlar halsizleşiyo ve sen hepsini çekmişin sakın hepsini çekme günde 2 tane çek max 3 tane çek..

saygılar....

Kuşun kanatını çekmeyin dendiğini sanmıyorum. Kuş alıştırma yöntemleri var, elbette kanat çekmenin yararlı olduğu konumlar olabilir (kümes, mevkii, çevre gibi faktörler) Hüseyin Hener abimizin yazısındaki kanatlarını neden çekiyorsun demesi gayet normal. Yeni çıkmakta olan kanatları çekiyorsunuz, buda kuşa haddinden fazla acı verir. Sonuçta kanat yeni çıkmakta olduğu için içi kan dolu.

ÇOCUK BİLMEDEN ÇEKMİŞ..OLABİLİR .. ÜZÜLME COCUK TÜYLER YENİDEN GELİR MERAKLANMA..

ASLINDA BEN ÇEKMEYECEKTİM MAHALLEDEKİ ABİLER KUŞUN TÜM KANATLARINI ÇEK DEDİLER İLK KART TÜYLERİ ÇEKTİM(hepsini değil burdan belirteyim yanlış anlaşılmasın(ince tüylere kadar)) SONRA MAHALLEDİ BİR ABİ VAR DEDİ YENİLERİDE ÇEK DEDİ KAÇAR BU KUŞ YOKSA DEDİ BENDE ARDA ARDA ÇEKTİM Bİ BAKTIM ÇUBUKLARI KANLI 4 KERE KANAT ÇEKTİM HİÇ BOLE OLMADI.
1 SENEDİR BESLİYOM HİÇ BOLE ÜZÜLMEDİM BİDAHA TÖBE BÖLE KANAT ÇEKMEYE AMA KUŞUN KANADI AŞIRI BÜYÜK KUŞ BANTLA UÇUYOR BANA DAHA BAŞKA ÇÖZÜM KALMANIŞTI.HALLA UÇUYOR AMA 1.50 M YÜKSELİYOR
AMA BÖYLE İDARE EDECEZ NABALIM

(yaşım 14 yazıyor o kardeşimin yaşı küçük sanmayın 17 yaşındayım)

HEPİNEZE TEŞEKKÜRLER...

"HENER" abim benim size dediğim gibi yuşa söylemiş dikkat edin ABİLER.. işte bu kendini bilmez abi dediklerimize inanıyoruz onlar öyle diyo bizlerde öyle yapıyoruz ne yazık ki.

saygılar...

Geri