Kuşumun kanatları neden böyle oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Oguzhan GÜRKAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Oğuzhan GÜRKAN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
s.a benim çakmaklı erkek bir güvercinim var ve bi gün baktığımda kanatları böyle olmuştu uçmasınada engel oluyor uçarken yalpalayarak uçuyor ve uzun süre uçamıyor bu durumda ne yapayım kuşumun kanatlarınımı çekmem gerekli.

Ekli dosyalar

• IMG0020A.webp
    IMG0020A.webp
    43 KB · Görüntüleme: 1,742
  • IMG0022A.webp
    IMG0022A.webp
    36.3 KB · Görüntüleme: 1,748
  • IMG0024A.webp
    IMG0024A.webp
    35.9 KB · Görüntüleme: 1,773
Kanatlarını çok sert vurmasından dolayı böyle olmuş sanırım

Aynısı banada olmuştu.Kuş gittikçe uçamaz hale geldi, mecburen çektim bende kanatlarını...

Bazen benim kuşlarda da olurdu. Ben sinek veya bit falan yemiştir diye düşünürdüm hep. Tüy döktükleri zaman düzelirdi ama Serkan abininde dediği mantıklı geliyor. Mesela şu an 1 tane erkek mavim var şu an kanatları bundan da beter durumda.. Ve çok fena kanat sesi var. Böyle olmasada kanat sesi var kuşun.. Sert vurmasından dolayı olabilir yani..

yorumlarınız için teşekkür ederim istemeyerekte olsa kuşun kanatlarını çekmek zorundayım.

Kardeş gerek yok daha o kuş kendisi çeker kanatlarını çok kötü duruma gelirse o zaman çek o kanatları baktın uçamıyor o zaman çek

tamam bi süre daha beklicem eğer daha kötü duruma gelirse o zman çekerim

nusretgskr355' Alıntı:
kanatlarini fare yemis kardes.

Nasıl fare yemiş kardeş bence sert kanat vurmaktan kuş yedirmez kendini fareye hem fare kanat yemez yicek olsa ayagını falan yer

nusretgskr355' Alıntı:
bence fare yemesiyle alakası yok.kümes 4.katın çatısında olduğu için kümeste fare olma ihtimali yok zaten hem fare yemiş olsa onca kuş var kümeste bi tek bu kuşun kanatlarınımı yicek.

quote="Oguzhan GÜRKAN"]s.a benim çakmaklı erkek bir güvercinim var ve bi gün baktığımda kanatları böyle olmuştu uçmasınada engel oluyor uçarken yalpalayarak uçuyor ve uzun süre uçamıyor bu durumda ne yapayım kuşumun kanatlarınımı çekmem gerekli.

Herkeze selamlar
oguzhan fotoraflara göre kuşunun kanatlarının bu durumda olma sebebi kardeş kuşun tüye girmiş yani çekmene gerek yok son 4-5 telek kalmış değişicek alttan yeni tüy geldiği için eski telekler böyle olabilir ve ayrıca zaten kuşlar tüy zamanı ne eskisi gibi uçarlar nede neşeli olurlar. Tüy değişimine giren kuşlar ağrılı ve stresli olurlar..

nusretgskr355' Alıntı:
:ckmk:

Kuş çok sert,bu yüzden telek yemiş..Bu durum yatan kuşlarda normaldir, ama kuşun devamlı uçan bir kuşsa hemen elden çıkart..

Sorun yok benım kusumda da aynısı oldu..Kanatlar değıl sadece kuyruk ustu sırt bolumundekı tuylerde de görulur ayrıca..Kusu tut tuyleını ters oksa dökulür kendılıgınden..Gectı ama ..

03deniz' Alıntı:
Herkeze selamlar
oguzhan fotoraflara göre kuşunun kanatlarının bu durumda olma sebebi kardeş kuşun tüye girmiş yani çekmene gerek yok son 4-5 telek kalmış değişicek alttan yeni tüy geldiği için eski telekler böyle olabilir ve ayrıca zaten kuşlar tüy zamanı ne eskisi gibi uçarlar nede neşeli olurlar. Tüy değişimine giren kuşlar ağrılı ve stresli olurlar..

yorumun için teşekkür ederim mustafa abi dediklerine katılıyorum diğer kuşlarımda tüye girmeye başladı ve ne eski neşeleri var nede eskisi kadar uçuyolar performanslarında gözle görülür azalma var.Artık bir kaç ay kuşları tüy zamanları geçen kadar fazla zorlamam gerekiyo galiba.

filo' Alıntı:
Kuş çok sert,bu yüzden telek yemiş..Bu durum yatan kuşlarda normaldir, ama kuşun devamlı uçan bir kuşsa hemen elden çıkart..

Kuşum devamlı uçan bir kuş ve çokta güzel oyunu olan bir kuş kümesimde en beğendiğim kuşlardan biri ve elden çıkarmak istemiyorum damızlık kuşlarımın arasına ayırıcam.

Mustican Yeşilırmak' Alıntı:
Sorun yok benım kusumda da aynısı oldu..Kanatlar değıl sadece kuyruk ustu sırt bolumundekı tuylerde de görulur ayrıca..Kusu tut tuyleını ters oksa dökulür kendılıgınden..Gectı ama ..

Yorumun için teşekkür ederim mustafa kardeşim söylediğini denicem...

bence cok sert kanad vurmasiyla hic alakasi yok fare zaten olamaz zaman tuy zamani vitamin eksikligindende boyle oluyor bence ...

nusretgskr355' Alıntı:

evet bencede fare yeme ihtimali yüksek bende de aynısı var kuşun kanat seside güzel fakat kuş uçurmadığıma göre fare olayı bana doğru geldi

ulucinar' Alıntı:
nusretgskr355' Alıntı:

evet bencede fare yeme ihtimali yüksek bende de aynısı var kuşun kanat seside güzel fakat kuş uçurmadığıma göre fare olayı bana doğru geldi

Abicim sizce fare sadece kanatları yer kuşu sağlam bırakır mı? Ayaklarını falanda kemirir.. Yani bit pire yemiş deseniz tamam derim ama fare bence kesinlikle olamaz...

polllat' Alıntı:
ulucinar' Alıntı:
nusretgskr355' Alıntı:

Abicim sizce fare sadece kanatları yer kuşu sağlam bırakır mı? Ayaklarını falanda kemirir.. Yani bit pire yemiş deseniz tamam derim ama fare bence kesinlikle olamaz...

Evet bencede fareyle alakası yok ..
Ben 3. katta oturduğumuz dairenin balkonunda besliyorum.Aynısı banada olmuştu.Oraya farenin gelmesi imkansız gibi bişey yani. başka bi sebepten oluyo büyük ihtimal...

iyi günler öncelikle şunu belirtmek istiyorum,fare olayı çok komik,fareler tüy yemez ,genelde kuşun beynini veya gözlerini yani yumuşak yerlerini özellikle masum yavrularınkini yerler,bu konuda bayağı tecrübeliyim,gelelim asıl konuya,kuşun tüye girmiş son 4 teleğe gelmiş,uçsa bile kuşun canı yanar taklaya yüklenmez ve ayrıca kuş çok sert,bu durumdaki kuşları çok verimli uçuramazsın,yavrularındada aynı proplemi büyük ihtimal yaşarsın,kuşunuzu elden çıkartmak istemiyorsanız damızlığa ayırın ve aynı kandan kuşla asla eşlemeyin yumuşak bir kuşa eşleyin kısacası kuşun sert olmasından ileri gelen bir durum kanatları gelsede aynısını tekrar yapar........

Diğer yorumumda bunu anlatmaya çalışmıştım.. Vedat kardeşime aynen katılıyorum..

Yok kardeş fare filan deil merak etme cokkk kanat vurdugu için böyle olmsutur sen oo 4 kanadı cekk cıkadıgında düzelir merak etme Saygılar ~~Koray~~

melihdnr' Alıntı:
polllat' Alıntı:
ulucinar' Alıntı:
nusretgskr355' Alıntı:

Ben 3. katta oturduğumuz dairenin balkonunda besliyorum.Aynısı banada olmuştu.Oraya farenin gelmesi imkansız gibi bişey yani. başka bi sebepten oluyo büyük ihtimal...

cok mu biliyonuz siz.tamam hadi fare yemedi.peki kopek gibi ucan azmanlarinda mi kanadi sert vurmaktan ucmaktan bu hale geldi.haaaa birde balkona fare gelmez die bir kural yok.10. katin tepesine dahi gelirler yem olduktan sonra. rahat olun.boylede bilgic bilgic konusmayin

nusretgskr355' Alıntı:
melihdnr' Alıntı:
polllat' Alıntı:
ulucinar' Alıntı:
nusretgskr355' Alıntı:

cok mu biliyonuz siz.tamam hadi fare yemedi.peki kopek gibi ucan azmanlarinda mi kanadi sert vurmaktan ucmaktan bu hale geldi.haaaa birde balkona fare gelmez die bir kural yok.10. katin tepesine dahi gelirler yem olduktan sonra. rahat olun.boylede bilgic bilgic konusmayin

Bizim farelerde bi sorun var o zamn , orda parmak kadar yavru kuşlar dururken gidip tüy yiyor :s

Buda kimsenin bilgiç bilgiç konuştuğu yok; herkes kendi fikrini söyler.. İstersen at ıssırmış de beni senin ne dediğin ilgilendirmez................... sadece bence doğrumu yanlışmı onu söylerim... Ayriyetten parazit diye bişey var (sinek,bit,pire gibi) bunlarda yemiş olabilir.............

Kimin bilmiş bilmiş konuştugu gayet net gözüküo burdan ;)

polllat' Alıntı:
Buda kimsenin bilgiç bilgiç konuştuğu yok; herkes kendi fikrini söyler.. İstersen at ıssırmış de beni senin ne dediğin ilgilendirmez................... sadece bence doğrumu yanlışmı onu söylerim... Ayriyetten parazit diye bişey var (sinek,bit,pire gibi) bunlarda yemiş olabilir.............
melihdnr' Alıntı:
Kimin bilmiş bilmiş konuştugu gayet net gözüküo burdan ;)

kuslar hakkinda ne kadar cok bilgilisiniz siz ya.beslediginiz kus kadar konusun nerde kici kirik kus var toplamissiniz gelmissiniz burada millete bilgiclik tasliosnuz.

Geri