Kuşumun türü ırkı nedir acaba?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Umut mrgbkcs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut Gürbüz
Meslek
turizm
İlgi Alanı
Kediler
Kuşumun ırkını bilmemekteyim yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.

Ekli dosyalar

• 2013-02-19 18.54.03.webp
    2013-02-19 18.54.03.webp
    649.7 KB · Görüntüleme: 1,076
posta güvercini, yüksek uçucu ve filo kuşudur. forumda sağ üst köşede yer alan arama motoruna posta güvercini yazıp aratarak ilgili başlıklara ulaşabilirsin.

Sağolasın felx usta bu konuda gerçekten de çok yeni sayılırım fakat daha önceleri türkiyenin birçok ilinde akrabalarım çok besliyordu ve bende daima bir sevgi ve besleme isteği vardı .nasip kısmet şimdiyeymiş allahın izni ile kendimce gönlümce kuşlarımı yetiştirmek ve uçurmak istiyorum inşallah bana bu konuda yardım ve destekte bulunabilirseniz de size minnetkar kalırım saygılarımla

Forum üyelerinden " devir " arkadaşımız da senin gibi KKTC de ikamet ediyor, hastalıklar ve kuşlar hakkında oldukça deneyimi var. Ona mesaj yolu ile de ulaşabilir, belki yakınsanız tanışma fırsatınız da olabilir.

(Forum da sağ üstte bulunan arama motoruna devir yazarsan, devir'in yazmış olduğu başlıklardan birisi gelir, tıkladığında devir in yorumunda devir yazan kısmı tıklarsan profiline gider ve orada da özel mesaj gönder kısmını kullanarak kendisine mesaj gönderebilirsin)

BU GÜVERCİN POSTA HAVASINDA , ANDIRIYOR..POSTA GÜVERCİNLER BRANŞIM DA DEĞİL SADECE DÜŞÜNCEMİ SÖYLEYECEĞİM..

GAGASI KALIN OLDUĞUNU GÖRÜYORUM..KOCAKAFA-ADANA BAĞDADİ KARIŞIMI GİBİ ,SANKİ . DEĞERLİ POSTA ÜSTADLARIN YORUMLARI TABBİİ Kİ GEÇERLİ OLMALIDIR..BENİMKİ HİSSETTİKLERİMDİR,SADECE...LÜTFEN YANLIŞ ANLAŞILMASIN..GÜLE GÜLE BESLEYİN. :slm:

sağolasın felix abi dediğin gibi yaptım ve mesaj bıraktım devir ablaya. şimdi de diğer fotoları atıyorum yorum sizin öneri lerinizi beklemekteyim saygılar.

sağolasın türker ustam bilgin için teşekkürler

kara keşpir göv keşpir kırması gibi duruyo önden bir resim olsa gagası ve bezesini daha iyi gösteren daha net cevap verebilirim ama kesinlikle filo kuşu :heyo:

elimdeki şimdilik fotolar bunlar yeni foto çekince koyarım usta

hocam bi de bu resim var elimde şimdilik

Ekli dosyalar

• 2013-03-03 16.19.23.webp
    2013-03-03 16.19.23.webp
    690.9 KB · Görüntüleme: 868
Kuş kırma değil. Buna keşpir posta derler. Genelde rekleri böyle karışık olur göv - sarı - kırmızı renkleride vardır.

Herkez Posta demiş sanırım okuduğum kadarıyla ama bana görede resimdeki kuş Posta değildir.Niye derseniz posta gagası ve kafa yapısı bu şekilde değildir bu kuşun kafa kısmı kalın ve kısadır.İstanbulda bagdad deriz diğer deyimiyle filo kuşudur.Buda benim görüşüm...

Kırma olması sadece iki renk kırıklığından yoksa dediğiniz gibi zaten keşpir posta (: keşpirlerde çok renk oluyo zaten kırmızı keşpirin yavrusu kara çıkabiliyo kuşların soyları karışık oluyo.. Şimdi tamamdır Keşpir postadır bağdadi değildir. İstanbulda zaten genel olarak filo kuşlarına bağdadi derler ama bağdadi çok ayrı bir cinsdir. bezesi beyaz değildir zaten :hhh:

Arkadaşlar kuşu amcam buldu kaldırımda aynı cis arkadaşı gelmiş ama bu uçmayınca uçmamış bence kafeste beslemişler çünkü uçmayıda pek bilmiyor gibi

Canım kardeşim keşpir posta diyen kardeşlerime katılıyorum ayağındada posta markası takmışlar keşke sene ve numarasını yazsaydın yaşı hakkında da da bilgi verebilirdik saygılarımla.

Kus Posta güvercini : güvercinin cidden güzelmis iyi bak eger eside postaysa güzel yavru bakar bence dene :D

Geri