Kuşumun yumurtalığının içinde tümör var. Nasıl çıkarabilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Rado43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Rado43

Üye
Siteyi ziyaret et
Selam arkadaşlar. Soyu bilinen bir dişi beyazım var. Bu kuş bana yeni geçti, yaklaşık 1 senedir yumurtayı kestiğini söylediler. Ben de bu riske girerek kuşu aldım. Ama kuş bir kere 2 ay önce küçük ve şekli bozuk bir şekilde yumurtlamış. Kıçını yokluyorum sürekli bir sertlik var. Yumurtanın 3 te 1i kadar bir şey. Bir kişiden duydum, zamanında bir dişi kuş almış kıçında bir sertlik varmış, kuş yumurtlamayınca büyüklerine danışmış kuşu göstermiş. Bu kuşun götünde ur var demişler. Kesmişler ve çıkartmışlar. Kuş sonra yumurtlamaya başlamış. Değerli arkadaşlarım ve abilerim sizden görüş ve yardım istiyorum. Eğer benim kuşumun yumurtalığında ur varsa kesip çıkarmak mümkün mü ?

Re: Kuşumun yumurtalığının içinde tümör var. Nasıl çıkarabil

Kesip çıkarma olacak şey değil. Kesinlikle kuşu kaybedersin ve günahına girersin.
Bu konuda uzman bir veterinere danışmanızı tavsiye ederim. Eğer yapılabilecekse muhakkak hastane ortamında profesyonellerce yapılmalıdır.

Ben olsam hayati bir sorun teşkil etmiyorsa kendi haline bırakırdım.

Kolay gelsin...

siprofloksasinli antibiyotik 10 gün vitaminle..
ronidozol ,metronidazol .. 7 gün tedavi edecektir.

ayrıca ; e-coli tedavisi yapınız..kuş küçük yumurtluyor..

Çok teşekkürler Hüseyin abi ve Türker abi. Bu ilaç tedavisini bir deneyeceğim.

Rado' Alıntı:
Çok teşekkürler Hüseyin abi ve Türker abi. Bu ilaç tedavisini bir deneyeceğim.
LÜTFEN ; TEDAVİ NETİCESİNİ DE PAYLAŞMANI RİCA EDERİM ..SONUÇ BAŞKALARI İÇİN DE IŞIK TUTACAKTIR !

Selamlar, aradan 3 yıl geçti. Siteye uzun süredir giremedim. 2 hafta kadar ronidozol içeren şurup verdim kuşa ama bir etki göremedim. Kuş bir ara toparlamıştı sonra birden aşırı zayıflamaya (içi geçti) başladı. 1 ay önce kuş öldü. Elbette kuşçuluk çıkarlarımızdan önemlidir. O kuş 1 gözü görmüyor, bir ayağı topal ve de yumurtlamıyordu. Yine de elimden çıkartmadım, şevkat ve merhametle bakmaya çalıştım. Kümesimde yaşadı kümesimde öldü, hayırlısı olsun.

Geri