kuşun ağzı kokuyor iki büklüm duruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dragnel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

dragnel

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan TUFAN
Meslek
tıp öğrencisi
İlgi Alanı
Kuşlar
tüm güvercin sever abilerime merhaba öncelikle

benim bir çift bademli sarı kuyruk kelebeğim var.

yumurtaları daha dün çıktı

ancak dişisi pusuk duruyor ağzı kokuyor(baya kötü) genelde ağzı açık duruyor.

iki büklüm bir duruşu var. su gibi ishal.

ağzına baktım herhangi bir şey yok ağzında normal yani 2 3 gündür böyle hatta gittkçe kötüleşti

ben vitamin tablet veriyorum onun haricinde iki gün baytrill verdim 3 er damla ama baytrill in bir etkisi olmadı

bugün ishal için etkili maddesi nifurakzid olan br ilaç aldım ondan bir tablet attım ağzına.

bilgisi olan abiler yorum yaparlarsa sevinirim

selamlar

Arkadaşım tam emin olmamakla beraber anladığım kadarıyla kuşun da iç parazit var.Öncelikle kuşunun tedavisini kuşu yavrulardan ayır başka bir yerde yap.İlaç konusunda çok tercih var levapar toz,levamin toz vb gibi.

ağzına sirke damlatsam iç parazit için etkili olur mu acaba ama onun da dozunu ayarlamak önemli

Arkadaşım eğer kuşun iç organlarında bir tahribata neden oldularsa sirkeyle felan olacak iş değil.Sen yine de ilaç ve veteriner desdeği alana kadar bir diş sarımsağı ateşin üzerin de dışı kor olana kadar pişir ve sarımsağın içinin temiz pişmiş yerini 4/1 suyla karıştırdığın sirkeyle kuşa verirsin. GEÇMİŞ OLSUN

soylemez18' Alıntı:
Arkadaşım eğer kuşun iç organlarında bir tahribata neden oldularsa sirkeyle felan olacak iş değil.Sen yine de ilaç ve veteriner desdeği alana kadar bir diş sarımsağı ateşin üzerin de dışı kor olana kadar pişir ve sarımsağın içinin temiz pişmiş yerini 4/1 suyla karıştırdığın sirkeyle kuşa verirsin. GEÇMİŞ OLSUN

usta sarımsak her zaman ateş üzerindeki işlemden sonra mı verilmeli yoksa normal hasta olmayan güvercinlere ben bir dişin yarısı kadar kesip yutturuyorum, haftada bir kere yanlışmı yapıyorum?

alger' Alıntı:
soylemez18' Alıntı:

usta sarımsak her zaman ateş üzerindeki işlemden sonra mı verilmeli yoksa normal hasta olmayan güvercinlere ben bir dişin yarısı kadar kesip yutturuyorum, haftada bir kere yanlışmı yapıyorum?
Selam Hakan bey.Sarımsağın içeriğinde amino asitler ihtiva etmesi çiğ verilmesinde parazit besleyen hasta kuşların tahrip olmuş iç organlarına zarar verebilir.ama sizin sağlam kuşlara veriş şekliniz sarımsağın antiseptik ve antibiyotik etkiye sahip olması koruyucu amaçla verilir vede doğrudur. SAYGILAR

soylemez18' Alıntı:
alger' Alıntı:
soylemez18' Alıntı:

Selam Hakan bey.Sarımsağın içeriğinde amino asitler ihtiva etmesi çiğ verilmesinde parazit besleyen hasta kuşların tahrip olmuş iç organlarına zarar verebilir.ama sizin sağlam kuşlara veriş şekliniz sarımsağın antiseptik ve antibiyotik etkiye sahip olması koruyucu amaçla verilir vede doğrudur. SAYGILAR

Bilgiler için çok teşekkürler, çok faydalı oldu.

malesef kuş öldü. kümesimin en favori kuşlarından bir tanesiydi. sağlık olsun

Geri