KUŞUN AĞZINDAN SU GELMESİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
kuşu elime aldığında ağzından bir miktar su geldi ve kuş gözünü kapatıyor ne olabilir acaba yardım eder misiniz??

Selamlar...

Bizde de yavrularda böyle bir durumla karşılaşmıştık. O dönemde yeni tomurcuklanan bazı yeşil bitkileri yediğini görmüştük ve sebebi buna bağlamıştık. Bir müddet kuşları o yeşilliklerden uzak tuttuk ve geçmişti. Böyle bir durum olabilir...

Selam aleyküm arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyeceğim ve kusura bakma baya bi heç gördüm sıkıntını özür dilerim hala hastalığın devam edip etmediğini merak ettim.
Eğer hastalığın devam ediyorsa yardımcı olmak isterim.
Bu kuşun ağzından su gelme genelde yavrularda ve ya genç kuşlarda olur. Geneldede yaz dönemlerinde olur bu tür hastalık. Hastalanan kuşda zayıflama isal yem yememe halsizlik ve hastalığa yakalandığını farkettiğin an tedavisini uygulamassan bir hafta içinde kuşun ölümüne sebeb olur.
Tedavisine gelince;
İlk önce bu hastalığa yakalanan kuşları ayırman gerekiyor. Sakın korkma hastalık bulaşıcı falan değil. Sadece tedavi acısından ayırman gerekiyor. İlk önce bu hasta kuşların suyuna karbonat kat iyice karıştır.( 5 lt suya 2 çay kaşığı . Sen bunun farkına varamassın belki ama bu kuşu rahatlatacaktır. Bunu yaptıktan sonra yoğurdu sıvı bil hala getir ayran geğil bak en büyük enjöktörden cıkacak şekilde sadece sıvılaştır. Biraz robotta sarımsak cek. Sarımsak la ayranı işte bir enjektör ayrana bir diş sarımsak seklinde oranlayarak kuşa ağızndan ver. Ha birde sana enjektöre bu karşımı enjöktörün arkasını cıkararak doldur belki ağzından cekmeye bilir. Bunları 5 gün boyunca falan yapman lazım. Bunun ilaçlada tedavisinin olduğunu sölediler. Ben denedim ama hiç bir ilerleme göremedim. Benim kuşlarımdaki en büyük sıkıntım bu ve bu şekilde tedavi uyguluyorum. Kuşlarımı da hep kurtardım. Ama hastalığı atlattığın zaman sakın geçti falan sanma takipçi olman lazım eger hastalık cok ilerlemiş olursa yapacak bir şey yok.
Daha fazla bilgi için :[email protected]

SELAM ARKADAŞLAR 2 SORUM OLACAK 1.KUŞUN KAFASI NEDEN DÖNER İYİLEŞTİRME YÖNTEMİ NEDİR.2.KUSLARIN AGZINDA BEYAZ BEYAZ PAMUKÇUK GİBİ ŞEYLER OLUYO NEDEN WE İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ HA BİR SORUM DAHA WAR YAWRULARIM BÜYÜDÜKTEN SONRA ÖLÜYOR SEBEBİ NE OLABİLİR YAW ARKADAŞ 1 SAAT DESEN AÇÇ KALMIYOLAR AMA NEDEN OLUYO

kara_posta' Alıntı:
SELAM ARKADAŞLAR 2 SORUM OLACAK 1.KUŞUN KAFASI NEDEN DÖNER İYİLEŞTİRME YÖNTEMİ NEDİR.2.KUSLARIN AGZINDA BEYAZ BEYAZ PAMUKÇUK GİBİ ŞEYLER OLUYO NEDEN WE İYİLEŞTİRME YÖNTEMLERİ HA BİR SORUM DAHA WAR YAWRULARIM BÜYÜDÜKTEN SONRA ÖLÜYOR SEBEBİ NE OLABİLİR YAW ARKADAŞ 1 SAAT DESEN AÇÇ KALMIYOLAR AMA NEDEN OLUYO

soğalun hoşgeldiniz.hani bi kendinizi tanıtsanız önce diyorum nasıl olur.
ya arkadaşlar kızıyorum ama kusuruma bakmayın.
sayın güvercin sever.
önce bir forumu incele bütün sorularına cevap var.
sonra eğer cevaplar seni tatmin etmediyse gerekli bölümde sor konunu burada bu soruna cevap alamazsın.
kızıyorum ama hepimiz için ,sitemiz için.böyle devam ederse belirli bir süre sonra karman çorman bir sitemiz olacak.hiç bir aradığımızı bulamayacağız.

kuş ele alışkın olmadığında bunlar olabilir...

muhasebeci kuş hastalıqa yakalanmış demektir bu olaylar bunun yöntemi war ama çok iyi öqrenmen we bilmen demek.bunu öqrensen bile yapma ihtimain %25 fln yani iyileşmeye bilir

Bugun benim kusumda aynisi oldu , kus dun hastalandi bugun cok bitkindi..elim alayim bir inceleyim dedim su kustu..bende hemen yere geri koydum kusu.Kabardi , kursagi disari cikmakta , ishal var , hic yem yemedi bugun 1 tek pirinc bile yemedi , digerlerinden ayri burusmus sekilde olumunu bekliyor gibi.

ilac tavsiyeleriniz varsa alayim , bide topici acan arkadasa sormak istiyorum , acaba kusa neler verdin ve bunun neticesinde kus iyilestimi ?

Tesekkurler.

ben kusu kurtaramayacgim zannediyorsam.Bugun kuslari yemlerken bu kus kumeste kaldi yerinden kipirdamiyordu..aldim digerlerin yanina koydum ama banamisin demiyor.
Bir koseye cekilip kabarmis bir sekilde duruyordu , birak yem yemeyi yuruyecek hali yok yoktu.
Bende aldim elimle zorla agzina birkac misir felan dayadim , arada su kustu bazende yemi yutmakta zorlanda.
Hic su icmedi bugun sadece benim verdigim birkac bugday/misirla duruyor..sonra kusu tekrar digerlerin yanina koydum ama ne yazikki erkek kuslar bu kusun ustune cikmayi denediler..cok acinacak durumdaydi , bende aldim hepsinden ayirdim.

Zannediyorumki tedavide geciktik.Belki sabaha olur , cunku 2 gundur ac yuruyemiyor , kipirdamiyor bile..artik beklemekten baska caremiz yok gibi.

Kus bugun oldu , degeleri guvercin besleyicilere duyurulur.Hastalagin sonucu olum.
Tabi tedavi uygulamadim , cunku elimde ilac yoktu..2 gun once siparis verdigim ilac bugun elime ulasti(DAC Dacoxine 4-1 : Coccidiose+E-Coli+Paratyfus+Trichimoniasis+Hexamitiatis tedavisi icin hap , bu hap hepsinini tedavi amacli kullanilabilinir etkili hap) ama kullanamadim cunku kus az once olmus.

Son durumu yazayim dedim , diger arkadaslara bilgilendirme olarak.Insallah kimsenin basina gelmez ama oluyor bu tur olaylar bazen.

Kalin saglicakla.

arkadaşlar benim kuşumun dün hiç bir şeyi yoktu bugün okuldan gelince bi baktımkuşun hiç hali yok elime aldım gözleri hep kapalı ara sıra açıyo birde boyna silkeleniyo ağzından yapışkan tükürük gibi bir şeyler fırlıyo isal filan deil acaba neden böyle olmuştur ben cay kaşığına çok az su ve ceyrek aspirin koyuyorum ve onu içiriyorum suyunada yarım aspiri koyuyorum ama ne su içiyo ne yem yiyo aynanım oraya geçmiş kafasını tüylerinin arasına sokmuş duruyo nasıl tedavi ede bilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri