Kuşun başı yere değiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nadi Çevikkol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Nadi Çevikkol
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
Herkese iyi akşamlar güvercinimin 2 gün önce kursağı şişmişti geriye doğru düşücek gibi oluyordu ama şimdi başını yere indiriyor boynu kambur gibi biz yediriyoruz buğdayını sizce neden olmuş olabilir ayakları da tam yürüyemiyor yamuk yumuk yürüyor sizce ne olabilir ? Düzelebilir mi ?

Konuyla ilgili bilgim yok malesef. Geçmiş olsun düzelir inşallah.

Selam, Sadece bir kuşta var acaba diğer kuşlara da bulaşır mı yoksa kuşu ayıralımmı kümesten ayırdığımız da da diğer kuşlara dışkı ile geçer mi ? Teşekkürler cevabınız için.

Şimdi salmonella-tab aldığımda sadece o tek sallabaş olan kuşa mı içiriyim yoksa hepsine birden mi içireyim ? Ve nasıl içiricem kuşlara bu ilacı söylerseniz sevinirim. O saydığınız ilaçlardan birini de alıyımmı. Son olarak kuşu ayırmalımıyım ?

Peki teşekkürler ksura bakmayın çok yazdım çünkü şu 2-3 aydır güvercin bakıyorum şimdi ben şöyle özetleyeyim size;

Salmonella-tab bu sallabaş olan kuşa içirilecek olan hap 4 ila 6 gün boyunda her gün 1 tane içicek.

Diğer Kuşlar içinse;
PARASTOP 100 ml
Pantrim veya
Nifuramycin ( Bunlarda diğer kuşlar için bu ilaçlardan herhangibirini alacağım ve 2 litre suya 1 çay kaşığı koyacağım su hergün değişmek kaydıyla) Böyle değil mi ? ( peki bu ilaçlar eczanede satılır mı ?)

Murat kardeşimin;önerdiği ilaçlara tamamen katılıyorum. fakat temin edemezsen diye eczaneden alternatif ALFOXIL kapsül (amoksisilin) kullanılabilir.litreye 1 kapsül .hastalık belirtisi görülenlerin çifthaneye ayrılması taraftarıyım.fotosunu görmek isterdim ve kakasını...

DÜZELEBİLİR Mİ? demişsiniz. HİÇ ÜMİTLİ DEĞİLİM..BOYNU KAMBUR OLUR. 48 SAAT SONRA.....--------.(bu yorum tarifinize göredir.) ölen kuşlar gömülmelidir.

Evet o ilaçları eczaneden baktım bulamadım veterinerden alabilirsiniz dediler. O dediğiniz ilacı da yarın alıcam inşallah vardır eczanede. Kuş 4 gündür öyle başı eğik ama öyle halsiz de değil yemini kendi yiyebiliyor yüksekten. Diğer kuşlardan ayırdık bir sorun olur mu onlarda ? Şuana kadar diğer kuşlarda birşey görmedim.

merhaba,
alfotonsilit, farenjit, akut ve kronik bronşit, pnömoni, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi üst ve alt solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılır. bu ilacın sallabaşla alakası olduğunu düşünmüyorum. sallabaş kan pıhtılaşmasından oluşur. iyi günler diliyorum.

kan pıhtılaşmasından olsaydı bir gripinle işi çözerdi millet :D sallabaş beyinde oluşan sinir uçları iltihabından dolayı olur.

Geri