kusun bel ile kuyruk arasındaki sigilin sıkılması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haritaci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

haritaci

Üye
Siteyi ziyaret et
SLM ARKADASLAR DÜN ESKİ BİR KUŞCU AMCAYLA TANIŞTIM BANA KUSUN SIRTI İLE KUYRUGUNUN BİRLESTİGİ YERDE SİGİL SEKLİNDE BİR ET PARCASI VAR ONLARI SIK İÇERSİNDEN PİSLİGİ CIKAR KUŞ RAHATLASIN CIKARMASAN KUŞLAR HASTAOLUR BÖYLE BİRSEY OLURMU CAVAPLARINIZI BEKLİYORUM

Selamlar

Kuyruk üstü,sibop deriz o et parçasına,benim elimde de var kuyruk üstlü kuşlar ama ne sıkarım nede hasta olurlar.Ayrıca kuyruk üstü olan kuşlar kuyruk üstsüzlere göre daha sağlıklı olurlar o bölgeden aldıkları yağlarla tüğlerini tararlar.

O yağ bezesinin olması veya olmaması bazı ırkların standart özelliklerindendir.Mesela taklacı,posta,hünkari,bango vb ırklarda olmalıdır. Kelebek,dönek,dolapçı gibi kuşlarda olmaması daha iyidir. Kuş böyle değilse kırma gözüyle bakılır. Olanlar kuşa asla zarar vermez çünkü o ırkın bir özelliğidir,o yüzden sıkılması veya kesilmesi yanlıştır. Ayrıca arkadaşında dediği gibi bu yağ bezesi olan kuşlar hastalıklara karşı daha dayanıklıdır.

haritacı' Alıntı:
SLM ARKADASLAR DÜN ESKİ BİR KUŞCU AMCAYLA TANIŞTIM BANA KUSUN SIRTI İLE KUYRUGUNUN BİRLESTİGİ YERDE SİGİL SEKLİNDE BİR ET PARCASI VAR ONLARI SIK İÇERSİNDEN PİSLİGİ CIKAR KUŞ RAHATLASIN CIKARMASAN KUŞLAR HASTAOLUR BÖYLE BİRSEY OLURMU CAVAPLARINIZI BEKLİYORUM

ben hic yapmadim hastaliktanda pek sikayetim yok sukur

Geri