kuşun damcı olmasını engellemek için ne yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dsffj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

dsffj

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mücahit şaşmaz
Meslek
serbest meslet
İlgi Alanı
Öncelikle Herkese Selamlar
Arkadaşlar bende 1 tane taklacı var bu kuşu uçurduğumda hemen başka dama 3-5 takla ata ata gidiyor bu kuşun uzun süre uçmasını sağlamak için ne yapmalıyım

Saygılarımla

arkadaşlar kimse bişe bilmiyormu lüften cevap verin

kendin damcı olacaksın yada kuş, tercih senin.yani dama çıkacaksın kuşu kondurmayacaksın.poşet bağla vb..konucağı zaman hemen yere kuş bırak yere indir.aç olsunlar birde böyle yani..

o kusları yem parasına sat abi bosuna yormasınlar seni 50 tl verip adam gibi kus al ucur hevesin kaçmasın

hocam öncelikle kuşun bi sorunu varmı onu öğrenmeye çalış sağlıklı mı ya da çok mu tüğde kursağı dolu şekilde uçurma öncelikle kuşu yemle terbiye etmeye alıştırın kuşu biraz rahat bırakın yerde yayılmaya iyice alışsın hatta eşleyin enseye düşşün burda önemli olan sizin bir teknik geliştirmeniz biz kuşu görmediğimiz için burdan ne desek boş kuşu iyice yerine alıştırdıktan sonra kesinlikle huzursuz edecek davranışlarda bulunmayın korkutma poşet sallama filan kesinlikle olmasın havay attığınızda daite çizip hemen inen bir kuşunuz varsa öncelikle onunla kaldırıp derhal tekrar indirmeye çalışın önce yerine inmeye alıştırın uçmaması problem olmaz bu durumda yerine inmeye alıştırdığınız vkitte kuşunuzu serin bi vakitte çok korkutmadan uçurmaya başlayabilirsiniz

Doğukan kardeşimin dediği gibi, kuş dama alıştıysa her zaman kendini oraya atacaktır bence bu kuşunu sat veya takas'a gir...

s.a arkadaslar bende aranıza yenı katıldım sayılır 2 ay kadar oldu kendımce kumes olusturdum.ustu catılı evde kuslarımı beslıyorum alıstırmak ozr olsada alıstı ılk baslarda guzel ucuyorlardı ki ne zaman bıraz daha fazla ucan kusum olsun ıstedım ucuz kus aldım..onlara sebep karsıya alıstılar 3.5 kusumu attıgım zaman arada ucuyorlar dıyecegım oki bazılarını elımden cıkaracagım daha once ucupta catıya alısan ıyı ucusu kuslarımıda satmalımıyım ırkları bango baska muradiye selanık gıbı kuslar karsıya alıstılar.evıme yenıden kusları alıstırmam zor olucaktır elımden cıkarırsam.yardımcı olursanız sevınecegım bantlımı tutmalıyım kuslarımı:(:( hevesım kactı 1 haftadır:(:(

Kardeşim aynı başlıktan bende açtım aynı problemi yaşıyoruz .. fakat 2 gündür bi yöntem uyguluyorum. sitede baya araştırdım kafama yattı bi kaç kişi önermiş .. şunu dene ; torpil al ve kuşlarını kaldırdığında konmasını istemediği dama konduğu gibi oraya fırlat . ürküt kuşları ve direk kümesine indikleri gibi yem ver azbişey . bu işlemi çok abartmadan bi kaç kez ve oraya konarkan tereddüt etiklerini görüceksin. başka bi yere konmaya başlarsa orayada uygula taki kalktıkları gibi senin kümese inmeye başlıyana kadar .. ama ölçüyü ii ayarlamalısın bu işlemi günde 4 5 kereden fazla yapmamanı öneririm. kuşlar çok ürkerse kümesi terk edebilir. ..

ben dede aynı problem vardı ve ilk patlattığım kuşlarım sineğe çıktı 15 20 dk tur attılar . şuan oraya konmuyorlarlar aralarında bi kaçtane hariç onlarda konarkan terredüt ediyor direk kümese iniyorlar. bu işlem işe yarıyor ..

keyifli uçurmalar :)

Bide şöyle biley kuşları aç salıyorum direk evin önündeki çatıya ordan poşetle ürkütüyorum 2,3dk uçuyor sonra sallağın biri bi komşu çatıa konuyor orda bekliyorla sonra kümes geliyorlar bugün sabah iyi uçtular ama yine çatıya atıllar kendilerini torpil attamam kondukları evin sahibi ile kavgalıyız birde baş çözüm yolu yokmu bu işin cvp verirseniz sevinirim
--- Mesaj güncellendi ---
çatıdan çatıya sallak sallak bekliyorlar ona sinir oluyorum işte onu torpilden başka çözüm yokmu

Geri