Kuşun dişinin etrafında ötmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uzun.bjk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

uzun.bjk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
can burak
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Merhaba Kuş bakmaya yeni başladım.İki sorum olacak
Dişi güvercinin erkek güvercin yanında ötmesinin sebebi nedir ?
Yumurtaya yatar gibi oturmasının sebebi nedir ?

Re: Yardım

arkadaşım 1. sorunun Cevabı öpen kuş genellikle erkek olan kuştur dişiye kur yapmak erkegin amacıdır 2. sorunun Cevabı kuş vollukta yatıyorsa büyük olasılık yumurtlıcagı icindir senin sordugun cvp lara bu kadar vere biliyorum daha detaylı soru sorsaydın detaylı bilgi vermek isterdim eyer sorucagın sorular olursa özel msj atarsan sevinirim cünkü siteye her gün giremiyorum saygılarla !!!

Re: Yardım

Yuvada dişide bazen erkeğini karşılar ve kur amaçlı öter, bu çiftin bağlılığının bir göstergesidir , Bildiğiniz gibi çoğunlukla erkek kuş döne döne öterek dişisine kuryapar, kimi zaman kuyruğunu da yere sürerek öter .
Dişi yada erkek yuvaya girip oturunca düz nameli kısa ötüşler de yapar, bu çoğunlukla diger eşi çağırmak için olur .
Yumurta dan birkaç gün önce ve yumurtlama günlerindede yuva dişi oturup kısa kısa kısık bir sesle öter buda yuvaya erkeğin çöp toplamasını teşfik etmek için dir .
Güvercinlerin erkek olanı çokça öter bu kimi zaman kur maksatlı olur, kimizaman da erkeklik gösterisi alan savunması olarakta olur. Dişi kuş az öter, genelde yuvaya ilk gördiğinde öter . Nadiren erkek gibi uzun ötenide olur . Dişi daha narın ve zarif harekettler yaparken, erkek kuş aksine etrafa karşı daha cüretkar olur tavır ve hareketleri ile erkek olduğunu belli eder ..
Yuvada oturmak ise çiftin yumurta hazırlığı içinde olduklarının , yavru ve yumurta için özendiklerinin , yakında yumurtlayacaklarının bir işaretidir.. selamlar .ŞEREF

Bu eş alan kuşlarım biri beyaz bango öteki ise kafadan ballı miski:S
Yumurtladıklarında yumurtayı altlarından alsam miskiyi daha güzel bir kuşla eş vursam aynı kümeste sorun olur mu ?

o zman erkek olanı ciftaneye kapatman gerekir evet biraz da olsa sorun olur dieyr erkek le kavga falan eder zaten atarsan görürsün rahatsız eder onları

Dişi ile erkek kuşlarım folluktalar galiba yumurta geliyor ama altından yumurtayı çekip aynı kümsete bir başka kuşa baktırabilir miyim ?

evet baktıra bilirsin.lütfen kuslara kendi ırkından kusle ese vur.etrafda acayip bir kırma kus ordusu var.
saygılar...

gemlik16avci88' Alıntı:
evet baktıra bilirsin.lütfen kuslara kendi ırkından kusle ese vur.etrafda acayip bir kırma kus ordusu var.
saygılar...

İstemeden oldu.Erkeğin eşi hastaydı bende bulaşmasın diye ayırdım o arada eş almışlar

Bir soru daha soruyorum
Folluğa çöp çekmeye başladılar kaç günde dişi yumurtlar ?

arkadaşım tam bişi söyleyemem ama 1 hafta süre bilir benim bildiyim belki daha az belki daha cok bunun icin sana tam bir şey söyleyemem dieyr ustalara sormak lazım ama benim bildiyim en az 1 hafta civarı

Yumurtalamadan sonra başka bir kuşla eş atsam eş alır mı ?
Yumurta yapar mı ?

Kuş yumurtladıktan sonra yavrular kırık olmasın diye başka bir kuşla eş yapabilir miyim yoksa beklemem mi lazım

Eğer bekleyeceksem ne kadar beklemeliyim

ben birşey soracam bn 1 çift güvercin aldım 2hafta oluyor dişi heryere 10dk fln geçsin otruyor erkekde etrafında ötüyor birde kuşların kanatları yok onlar nasıl yva hazırlayacak bn kuru ot toplayıp kendim yapsam olurmu

bn 1çift güvercin aldım nerden baksan 2hafta oluyor dişi 10dk sonra fln otryor dişi erkeğe yaklaştığında ötüyor ve onladar kanat yok bn kendim kuru ot toplayım yapsam yuvalarını olurmu

bn 1.çift güvercinimim var ama kantları yok nasıl yuva yapacaklar yumurtlayacak dişi

merak etme kanadı yoksa %80 yumurtlamayacakdır yumurtlasana bakmayacakdır

uzun.bjk' Alıntı:
Merhaba Kuş bakmaya yeni başladım.İki sorum olacak
Dişi güvercinin erkek güvercin yanında ötmesinin sebebi nedir ?
Yumurtaya yatar gibi oturmasının sebebi nedir ?

arkadaşım güzel yapıyorsun araştırıyorsun ögreniyorsunda bu böyle basit şeyler için konu açmak abes kaçıyor bence forumda araştırsan herşeyini ögrenirsin bulamazsan sorarsın ama bukadar basit şey bence kilitlenmesi gereken konu

Geri