Kuşun ırkı hakkındaki fikirleriniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan polllat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

polllat

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sinan öztekin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Kuşu ben dolapçıya benzettim ama kırmada olabilir. Sizce ne? Kuşun uçuşu düz, herhangi bir hareket yaptığını görmedim.. Bu arada kuyruk sayısı: 14....

Ekli dosyalar

• IMG0823A.webp
    IMG0823A.webp
    7.4 KB · Görüntüleme: 1,501
  • IMG0824A.webp
    IMG0824A.webp
    3.9 KB · Görüntüleme: 1,582
  • IMG0825A.webp
    IMG0825A.webp
    13.7 KB · Görüntüleme: 1,479
  • IMG0826A.webp
    IMG0826A.webp
    12.8 KB · Görüntüleme: 1,519
  • IMG0827A.webp
    IMG0827A.webp
    10.8 KB · Görüntüleme: 1,493
  • IMG0829A.webp
    IMG0829A.webp
    12 KB · Görüntüleme: 1,499
Selamlar,

Bu güvercin azman dediğimiz saya ile baska eşleşmesinden ortaya çıkan bir güvercin benim görüşüme göre..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bence dolapçı ama kuyruküstü varmı yokmu ona göre kesinlik kazanır..

saya kırması olsa bilekte tozluk olurdu.sibop yoksa dolapçıya benziyo

TRAKYA YERLİSİ. UZUN SÜRELİ UCURMAYA BAŞLARSAN. Bİ SÜRE SONRA KUYRUK OTURMAYA DAHA SONRADA MAKARAYA BAŞLAR MUHTEMELEN.

Selamlar,

Saya kırmasında paça olmayabilir, bende 3 tane var saya, baska eslesmesınden ucurmak ıcın yetıstırdım sahın ıle başa cıkmayınca resımlerını ceker koyarım buraya

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Evet dolapçıya çok benziyor

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Bende de ağır basan taraf dolapçıydı. Belki Aykut abide haklı olabilir ama kuşta hiçbir şekilde paça yok yani tozluk falan da yok. Gaga ve gözler de tertemiz olduğu için bence dolapçı. Kuşu uçurmayı düşünmüyorum, satacağım. Ama birine dolapçı diye satarız kırma falan çıkar da rezil oluruz, hemde adam boşuna para vermiş olur diye sordum...

Sitemizden sarı dolapçı resmi buldum. Buyrun farkı beraber inceleyelim... (iki kuş arasında 7 fark bulmaca :D:D )

Ekli dosyalar

• dolapçı.webp
    dolapçı.webp
    115.3 KB · Görüntüleme: 1,562
Kuşların kafa kısımlarını yan yana koydum. Sanki bizimkinin gagası biraz daha küçük gibi.. birde siz bakın..

Ekli dosyalar

• 123.webp
    123.webp
    9.8 KB · Görüntüleme: 1,588
Selamlar

Acele etmeyin size bizzat kendimin yetiştirdiği Sarı baska Erkek Şeş Saya dişinin azman yavrularının resimlerini çekip buraya koyacagım. O resimlere bakarak tekrar yorum yaparsınız.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Aykut abi dediğin gibi saya ile başka bi kuşun kırmasıysa zaten kuyruüstü vardır.Arkadaş bunu söylese yeterli fakat bu renk çok dolapçı gördüm.

selamlar
arkadaşlar kuşta hiç bir kırmalık yok kuş dolapçı

Cevaplar için teşekkür ederim. Aykut Abinin koyacağı fotografları bekleyelim bakalım o da haklı olabilir...

s.a arkadaşım kuş dolapcı ayrıca örnek resimde denizli acıpayamdan bi ustamızın kuşu olması lazım bencede dolpcı bu kuş plaka varmı yani kuyruk üstü varmı .

birincisi dolıpçının böyle rengi çok nadırdrir.rengi bi yana kuş tepesiz acık sarılardan gelme trakya yerlisi genelde tekirdağ tarafoı bakıo.

Geri