KUŞUN KANADININ BANTLANMASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Kuşun kanadı nasıl bantlanır acaba yardım ederseniz eğer resimli olursa iyi olur

Lord kardeşim sormuş olduğun soru çok basit tarzda.Kanatlarının ucundan bağlarsın olur biter,mantıken düşündüğünde,resimle açıklamaya sence gerek varmı?

var ben ce abi arkadaşlar görürler ve öğrenirler yani gösterirsen iyi olur

bak kardeşim kusu eline alırsın kanatlarını acarsın
daha sonra en uctan baslayarak 9 tane kanadını tutarsın sonrada bunları bantla cevirir birbirine bantlarsın
diğer kanadınıda aynen bantlarsın
ama dikkat et kanadını sıkı bantla
eğer sıkı bantlamassan kus gagasıyla bantı cıkarır ve kacar gider
ama sakın kanatlarını yolma o zarar varir
yardımcı olabildiysem ne mutlu
allaha emanet ol kardeşim

benim açımdan alıştırma işi çok zor oluyor çünkü 5 katlı bir binanın çatısında uçuruyorum kuşları kanadını bantlasamda aşağı atlıyorlar

Güzel kardeşim aklın yolu birdir. Madem kuşların aşağıya düşüyor o zaman sende bantlama. Peki nasıl alıştıracaksın? Kuşların bulunduğu yeri görecek şekilde dama telden bir kafes yap. Alışacak kuşu eşiyle birlikte kafeste bir kaç gün tut. Sonra serbest bırak. İlk günler korkutma ve uçurma kuşu. Sonra göreceksin kendiliğinden alışacak.

Benim bir sorum olucak kuşun kanadından bantı çıkarma işlemi nasıl oluyor çekip çıkartıyormuyuz yoksa kesiyormuyuz yada baska bir yolu varmı????

bandın markasını, rengini ve nereden alıcağınıda söyleyelimmi :) ahh be kardeşim....alınma sakın

arkadaşım merhaba kuşun kanadını bantlaması arkadaşında anlatığı gibi doğrudur fakat yanlış olan her iki kanadınıda bantlarsan kuşun uçma şansı çok olur ondan dolayı tek kanadını bantlaman daha mantıklı

iyi bantlıyorsunuzda faydallı degil bu aksine zararlı hayvana .bantlanması sonucunda kusun terekleri patlar yani kanatları ,filizleri ne diyorsanız artık ve hayvan ucarken kanatlarının sızlamasına nitekim canının yanmasına sebep olur. nitekim size bu yöntemi önermem baska yolllara basvurabilirsiniz.saygılarla

başka yol dereken hangi yolu önerirsiniz?

ah band wah band :D bugun 4 dane kus ındırdım :d 1 nı bandlıyamamısım basdı qıddı :Dcakmaklı gullu taklacı kacdı :D kardesı elımde ama:D :haha: :hhh:

kuşun kanatlarının bantlanması kanadın özelliğini bozar..kuşuda sıkar.en güzeli ben ce çengelli iğne kullanmak..baş telek ile orta büyük telek leri ortadan dikkatli delin ve arada kalanlar iğnenin tarafları için de kalsın hayvan hem rahat eder hem de tüyleri zarar görmez

hakan abı teleklerı delmek zararlı degılmı?

değerli dostum baş telek ve ortada kalan teleği delir iseniz hiç bir zararı olmaz dediğim gibi arada kalanlarda delinmeden yıpranmadan hapis olurlar..açıldığında kuşunuz bişey yokmuş gibi uçar..

benim bi sorum olacak admin kardes ya kusun kuyruqunu kesiorlar o ksusun uçusunu bozar mı?

çılqınkuscu' Alıntı:
benim bi sorum olacak admin kardes ya kusun kuyruqunu kesiorlar o ksusun uçusunu bozar mı?

serhat kardeşim lütfen yazılarına dikkat et türkçe karakterler kullanma burası chat odası değil.
Mesajlarını kontrol ediyorum sürekli "q , w ... vb.."şekilde harfler kullanıyorsun.
yazdığın mesajlarda genel ahlak kurallarına uygun olsun saygıda kusur olmasın.
boş mesajlar yazma.gerçekten bir yorumun varsa kaideye değer ve sorun varsa öyle yaz.
her mesaja yazmış olmak için cevap yazmak zorunda değilsin.

arkadaşlar ben hiç kusumun kanadını bantlama iki qün kümeste tutarım sonra kuşun alışması için qöreceği yerlere tel çekerim we 1 hafta sonra kuşu sinekte qörürüm:)

SELAMUNALEYKÜM aceleniz varsa o an için elinizde çatal iğne yoksa bantlanabilir ama bantlarken kuşun tek kanadını karma karışık değilde güzelce düzelttikten sonra bantlayın bantlama süreside bir haftayı geçmesin bence en güzeli iğneyle baş telekle orta telekleribirbirineiğnelersin olur biter kuşta hiç bir zarar görmez allaha emanet olun bol taklalı günler ESES CENGİZ

Çatal iğne ile güvercin kanadının tutturulması
1.jpg

2.jpg

3.jpg

İnternetten alıntıdır.

EN GÜZELİNİ SEN YAPMIŞSIN SAYIN SİTE KURUCUMUZ UYGULAMALI YALNIZ ELİNİZDE O AN İÇİN OLMAYABİLİR AMA BİRAZ DAHA KÜÇÜK İĞNE KULLANIRSANIZ BENCE DAHA GARANTİ OLUR GÜCÜ KUVVETİ YERİNDE OLAN BAZI KUŞLAR UÇUP HAVALANAMASALARDA SAĞA SOLA DÜŞÜP KENDİLERİNE ZARAR VEREBİLİYORLAR BU GÖRÜNTÜLERİ GÖSTERDİĞİNİZ İÇİN SAĞOLUN ALLAHA EMANET OLUN ESES CENGİZ

slm lar kusun kanatlarını cekersem kac gunde cıkar yardımcı olursanız sevınırım :evet:

sarııı' Alıntı:
slm lar kusun kanatlarını cekersem kac gunde cıkar yardımcı olursanız sevınırım :evet:

Genelde 4 hafta civarı ama kuştan kuşa değişiyor, hasta: halsiz kuşsa 5 haftayıda bulabilir. GEçenlerde trakya yerlisi aldım, çektim kanadını 2 haftada kanatları geldi şimdlik tam değil ama 3-4 güne tam olur..

..........SİNAN ÖZTEKİN............

genelde 1 ay ama 3 hafta sonra uçuyor duruma geliyorlar genelde yani kaçabilir bu arada tüm telekleri birden çekme günde 2-3 tane maksimum hayvana eziyet olmasın...

S.a eger ımkanınız varsa tekrardan temızleyebılıyorsanız sampuanlı suyla ovalayın kanatları daha acılmaz...Birde gunes batmadan önce kuşları çıkartırsanız kaçma olasılıkları minimum seviyeye düşer..

Kanadını bantlayınca Kus ucamıycagını anlar 5 katlı yerden de asa atlamaz Bende 6 katlı bınanın tarasasında beslıorum okadar acemı kusun kanadını bantladım bı tanesı asaya atlamaya yeltenmedı :S

Kardesim arkadasın söylediği gibi bant kusa zararlıdır.
Eğer alıstırmak istiyorsan kanatları çek 1 ay gibi vakitte zaten kanatları cıkıcaktır.Ben genellikle bantlıyorum ama
sağlık acısından cekmen dağa mantıklı oluyor.

arkadaşlar ii ce bi açıklasanız resimle falan hani nasıl olur nasıl bant çekilir. bide banlamak mı iyi yoksa çengelli iğnemi

MUSTAFA ATAY' Alıntı:
benim açımdan alıştırma işi çok zor oluyor çünkü 5 katlı bir binanın çatısında uçuruyorum kuşları kanadını bantlasamda aşağı atlıyorlar
Bantlarsan veya makaslarsan yüksek yerde beslediğin için her an aşağı düşme riskleri var.

Abi kuş bakma işi sabır işidir bantlarsın iki gün sonra açıyım uçurıyım dersim çek iki tarafından 4 5 tane kanadını uzayana kadar sal dışarıya hem etrafı gorur hem alışır hemde sende ıstesende ucuramasın Saygılar Mustafa Coskun

Geri