kuşun karanlık yerde beslenmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lord
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

lord

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hüseyin
Meslek
eletronik
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
bizim kümes sabah ve akşamları karanlık olur ancak ışık ile aydınlatabiliyoruz kuşlarda bir problem yapar mı bu yumurtalasın da filan yardımcı olursanız sevinirim

Selamlar...

Şu an adını hatırlayamadım ama güneş ışığı özelliğine sahip lambalar var piyasada. Aydınlatmada bu lambaları kullanmanızda fayda var. Yoksa yavrularda E vitamini eksikliğinden kemiklerde çarpıklıklar görülebilir diye düşünüyorum.

infrared ampul diyorlar bu ampulleri romatizma hastaları kullanıyor güneş etkisi yapıyormuş.

evet o ampulleri kullanmanız bi nebze yardımcınız olur.
ama mutlaka güneş görmesi çok daha iyi olur.
güneş bir çok şeyin çözümü.
kümesinizdeki nemi kurutur,bazı mikropları kırar.
taner beyinde dediği gibi e vitamini.
eğer fırsat varsa güneş görmesi çok iyi olur.

yer karanlık olduğu için güneş görmüyor

yani ne yapmam lazım yardımcı olur msunuz floresan ışığı yeterli olur mu?

kardeşim ışık hiçbirzaman yeterli olmaz başka çaren yoksa öle besleyeceksin.güneş etkisi yaratamazsın.
ancak sık sık çıkarıp güneş banyosu yaptırman lazım.

kuşlarınızın karanlık yerde olmaları onları rahatsız eder.içerde yeterince rahat hissetmezler.anne ve babalarda eş alma durumu zayıflar yani yumurtlama.yavrular cılız zayıf olur.ampül ise aydınlık yapar ama güneşin verdiği ısıyı ve enerjiyi asla veremez.zamanınız var ise günde en az bu gibi durumlarda 3 -4 defa dışarı çıkarıp havalandırın.mümkün ise pencere yada kümesin yerini yada şeklini değiştirip güneşin içeriye girmesini en azda olsa sağlamaya çalışın.bol bol yavrular

yer karanlık olması belki önemlidir ama bence yer nemli güneş almadıgından güvercinlerin dışkıları kuruyormu bence kuruyorsa sorun yok ama iyi bir hava silkülasyonu varsa normal lamba yeter sanırım

merhaba benim kümesimde karanlıktı hatta ufak bir penceresi vardı inanın 3 ay boyunca tatildeydim annem bakmıştı kuşalra 10 tane bıraktığım kuşlar 22 taneydi geldiğimde güneş almadığı halde ve dışarıya salınmadığı halde bu kadar sağlıklı ve güzel kuşlar ellde edilebiliyomuş bende bunu öğrenmiş oldum .bence temizliğini güzel yapın yemini suyunu taze verin ışık yeterli olur ama imkanınız varsa ben kuşları salmanızı tavsiye ederim yinede bol yavru almanız dileğiyle.

Geri