Kuşun Kursağı Delindi Durgunluk ve İshal - Güncel!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Micca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Micca

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mustafa İnceer
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Merhaba arkadaşlar sırf bu konuyu açmak yardım alabilmek için üye oldum
Evde baktığım bango cinsi bir güvercinim var neredeyse 2.5 yıldır evin içinde bakıyor besliyor uçuruyorum
Hasta olduğunu düşündüğüm bi kediyi iyileştirmek için eve aldım kuşumu biraz yanına yaklaştırdığımda pençe attı ve kursağından buğday tanesi çıktı hemen batikon sürdüm bir buğdayın yarısı kadar delik var onun yanındada birkaç tüyünü kaldıracak kadar et parçası kanıyor ama çok ciddi gözükmüyor diğer yarası
Olayın üzerinden 3 saat geçmesine rağmen henüz büyük bir pıhtılaşma görmedim kuşumda herhangi bir sorun yok ama kursağı bir buğdayın yarısı kadar yarım santim civarı delik şuan batikon sürmek dışında ne yapabilirim ?

merhaba
mümkünse kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden hekimden yardım alınız. hayvanı rahat ve korunaklı ayrı revire alınız. kedi saldırısı olayı gördüm birkaç kez bakımını uygun şekilde yaptıktan sonra iyleştiler. multivitamin ekinezyalı ginseng çayı "sakinleştirir" ve başka hastalığı varsa oral ilaçlar işe yarar. eczaneden sarı ilaç ve terramycin vucut merhemi "antibiyotikli katı bir merhemdir enfeksiyonu önler" kullanabilirsiniz. üzerine uyuşturucu anestol pomat sürmelidir. oradaki hücrelerin hızlıca oluşumunu sağlaması için yukarıdaki antibiyotikli ilaçlardan herhangi birinin yanında bebanten "hücre tamamlayıcı" vucut merhemi sürerseniz, kısa sürede yara kapanabilecektir. dikiş bu durumda uygunmu bilmiyorum! çünkü daha önce kursağında yumru kadar çiçek düşüren ve düşen yerden kursağı mısır tanesi kadar delinen bir yavruya bakmıştım. yedikleri delikten dışarı çıkıyordu. dikiş kesinlikte atma denmişti. hatta gres yağ sür denmişti. bende gres yağ "bulamadığımdan" sürmedim ama dikiş de atmadım. yarayı uygun şekilde dezenfekte ettikten sonra, bepanten plus merhem ilgili bölgeye kalın bir şekilde sürmüştüm. 5-7 gün sonra delik tamamen kapanmıştı. oluşabilecek enfeksiyonlara önlem amaçlı oral ilaç ve karışımlarını kullanmak gerekebilir. konuları siteden aratabilir veya buradaki https://goo.gl/TVOLqb güncellenebilen döküman açılınca ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa aramak istediğiniz kelimeleri sırayla yazıp, ok tuşlarına basarak konuların tamamını dikkatlice okuyunuz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. önlem amaçlı (dökümanda tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm yavru/genç kuş hastalığı bölümünü bulup tamamını mutlaka okuyunuz). Not: açık yaranın üstüne tentürdiyot, batticon, oksijenlu su ve/veya türevleri direkt sürülmez! Hücrelerin ani ölümüne yol açar, insanlarda bile kol, bacak vs. kaybına sebebiyet verir. Bunlar yaranın sadece etrafına sürülebilirler veya durumu uygunsa suyla seyreltilerek kullanılabilirler. geçmiş olsun..

Canım kardeşim Sayın moderötörüm Devir KORKMAZHAN hanım yazmış İstanbulda olsaydın ben halledebilirdim ama şehirlerimiz farklı yara ufak olduğuna göre krem kapatabilir veya otomobillerin aks ve rot başlarına sürülen kauçuklu gres te aynı işi görür ben onları yapamam dersen bir veterinere götür pens atsın bizim buralarda bel veterinerleri var işimizi görüyorlar para bile istemiyorlar selamlar.

Çok sağolun ilgilendiğiniz için Allah razı olsun sizden ilk kez bir foruma üye oldum kuşum için hatam varsa affola ...
Dün kedi pençe attıktan 1 saat sonra yumurtladı kuşum onun ardından tüm rutin eylemleri devam ediyor uçuyor azda olsa yem yiyor su içiyor .
Her yumurtlayışının ardından bir durgunluk gelir kuşumun üzerine ayda 1 mutlaka yumurtlar zaten ve bugün veterinere götürdüm kuşumu dikiş atması için ...

Bugün her nasıl olduysa yarasının olduğu alt tarafını ıslatmış sanırım yada içtiği su yüzünden oraya dökülmüş olabilir tam bilmiyorum ama dün 2 saate kabuk bağlayan yaralarının bir kısmı ve kursak deliği bugün iltihap kapmaya başlamış veterinerimin dediğine göre o yüzden dikiş atmadı ve krem verdi böyle diyince dahada korktum ben ...

İlaçlarının fotoğraflarını koyucam şimdi genel durumunun iyi olduğunu yara kuruduktan sonra ilaçlara devam edersem kuşumun yaşayacağını söyledi veteriner yara hem küçükmüş hemde iyileşmeye müsaitmiş Ayrıca pençe atan kedi 9 aylıktı her eve getirişimde ayaklarını ıslak mendille siliyorum

IMG_6898.jpg

Beyaz daire içindeki deliğin olduğu yer çok küçük ama buğday çıktı içinden 1 tane başka birşey çıkmadı bugün hafif sulu gibiydi sanırım iltihap yüzünden
Mavili yerlerdede yaralar var tüylerin altında kalan ama kabuk toplamışlar hemen hepsi yapışmış birbirine onlar iyi görünüyordu ...

IMG_6904.jpg

Buradaki fito ve bactroban kremlerini karıştırıp sürdüm günde 3 kez sür dedi sanırım bactroban antibiyotikmiş

Onun dışında ben yinede ağızdan antibiyotik ilacı istediğimde amoksisilin içeren bu largopeni söyledi sabah akşam bir damla akıtacakmışım ağzına ama emin değil çok az kuşla ilgilenmiş veterinerim yaşadığım ilçedeki en deneyimli veteriner ama dürüst en azından
Onun dışında bepanten plus bulamadım bepantenin başka bir versiyonu vardı şu bebekli olan http://intl.rakuten-static.com/t/fafb72 ... c131de.jpg
onun yerine terramysin aldım ama bepantenide alabilirim eğer bu ilaçlar yetersiz gelir derseniz ?
Sizin önerebileceğiniz başka bir ilaç yada vitamin var mı acaba ?

Bu da yaklaşık 1 saat önce kuşumun videosu =) çok şükür iyi görünüyor .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Canım kardeşim kibarlık gösterip cevap verdiğin ve aramıza katılıp ailemiz üyesi olduğun için teşekkür ederim ne yazık ki kuşlar ile ilgilenen veteriner hekim sayımız az gerekli müdaheleler yapılmış teramisin de aynı görevi yapar 2-3 gün içinde iyileşir bir şeyi kalmaz selamlar.

verdiğin linkteki bepanten "nappy rush" diyor sanırım pişikler için o olmaz. largopen amoksisilin içeriyor ve 200 mg. şurup. bu durumda 1 damla az gelebilir. en az 10 gün, günde 5 damla. veya günde iki kez sabah akşam 3 damla şeklinde verebilirsin. ancak onun yanında eczaneden çocuklar için multivitamin şurup alıp günde 3-4 damla içmesini sağla ilaçlarla karıştırabilirsin. eğer kursakta sertlik hazımsızlık veya hayvanda durgunluk görürsen karışıma mikostatin şurup "günde 4-5 damla" ve nidazol tabletleri toz haline getirip mercimek veya mısır kitlesinde verebilirsin. yemine az kum katabilirsin. ilaçlarına birkaç damla pekmez, birkaç damla bal katarsan keyfi yerine gelir. ilaçlar kana karışması için hayvanın senin denetiminde gezmesini sağla sürekli kutuda durmasın. geçmiş olsun..

Bu tür yaralanmalarda kuşun yem yemesi kuşun iyiye gittiğini gösterir.Özellikle kedi saldırılarında kuş şoka girer halk deyimi ile ödü patlar 1-2 günde ölür.Sizin kuşunuzun keyfi yerinde.Yara etrafını hafif yolmak ve iyice oksijenli su ile temizleyip, yara buyukse pamuklu iple dikmek ufak
ve akıntılı ise, sarı yara tozları var bu yarayı kurutacaktır.Bu benim formulum .

Bepanten isim değişti, beponthol plus ve bepanthol olarak iki versiyonu piyasada, plus olanı ameliyat yaralarının tedavisinde kullanıyor, öteki el yüz kremi nemlendirici.Teramasinde iyi bir antibakteriel deri kremidir.

Gökay abi Gencoahmet abi Devir abla Allah hepinizden tek tek razı olsun o kadar karamsar yorumlar vardı ki okuduğum siz olmasaydınız çok daha kötü olurdum şuan

Babam ameliyata girecekken kedimi ameliyat ettirmek için para biriktirirken dün kuşumunda başına bu gelince iyice sarsıldım iki ünide okuyorum ikisinede gidemiyorum şuan elim ayağım kesildi herşeyden bu yorumlar ne kadar etkiledi mutlu etti beni anlatamam ...
Kuşumun durumu iyi yem yiyor su içiyor şuan yumurtasının üstüne yatıyor birazdan sıcak odaya alıcam onu ve yatmadan önce son kez kremlerini yenileyeceğim neredeyse normal hayattaki gibi uçabiliyor yem yiyor içiyor sadece biraz yorgun gibi duruyor bazen genelde hırçın olurdu yumurtladığında elimi yaklaştırmazdı şimdi pek uğraşmıyor tiftmek için ama yinede durumu beklediğimden iyi

Bu arada bu sabah yaranın iltihap kaptığını sanmıştım veterinerde öyle dedi tam emin değilim ama şuan yara kurudukça dünkü gibi görünmeye başladı iltihap değilde su içerken yıkanmayı çok sever kuşum sanırım suyla ıslattığı için kurumaya başlayan yarası yumuşayıp kabardı o yüzden bu sabah veterinerim dikemedi büyük ihtimalle eğer yarası kurursa ve dikilmeye müsait olursa o zaman tekrar dikilip dikilmeyeceğini sormayı düşünüyorum .
Devir ablanın söylediği ilaçlarıda dozlarınıda uygulayacağım gökay abi şimdilik iki krem var ikisininde bileşenleri açık yaraların tedavisi ve mikrop kapmaması için o yüzden teramisin almama rağmen şimdilik kullanmayı düşünmüyorum =)
Kuşumu hepbirlikte kurtarıcaz inşallah =) tekrar buraya yazıcam kuşumun günlüğünü iyi olun esen kalın iyi yürekli kuşçular ailesi =)))

Mustafa,
terramycine+bepanten plus şeklinde de kullanabilirsin. terramycine tetrasilin içerir. bepanten plus merhem veya krem hangisini bulabilirsen hem antiseptik hem de hızlıca hücre yapılanmasını sağlar. sana ve babana da geçmiş olsun diliyorum. inşallah ciddi birşey değildir. biz ailece kendimize de kuşlarımıza da sodyum bikarbonat kullanıyoruz. bu çağda herşey kanserojen içeriyor. hem korunmak hem de sağlık için birçok konuda faydalı ve tedavi etkisi var. internetten aratabilirsin. sevgiler.. :slm:

İyi dilekleriniz ve ilginiz için tekrar çok teşekkür ederim =) evet kuşum 2012 temmuzunun ortasında geldi iyi uçamıyordu bizde kendini toplayana kadar bakmaya karar verdik ailecek ama nasıl olduysa kuşla aramızda çok garip bir bağ oluştu ki tüm mahalle hatta görüştüğümüz tüm akrabalar şaşırıyor bu halimize =) bizim dışımızda kimsenin yanına gitmeyip balkon pencere açıkken dışarı kaçmayan ayda bir yumurtlayıp 1 hafta üstüne yatan garip bi dostumuz oldu =) hayatımda tanıdığım belkide en titiz insan olan annem bile onca dışkı sorununa rapmen atamadı kuşumuzu =)

Bugün biraz daha iyiydi neredeyse eskisi kadar diri ve yemek yiyor ama şöyle bir sorunum var kursak deliğinin olduğu yer hafif kabarmış ve yapışmaya başlamış yani kapanıyor gözüküyor ancak sürdüğüm bu iki merhemin deriyi daha kırmızı yumuşak bir hale sokmuş durumda ve neredeyse hiç kurumuyor gibi geliyor bana sanki hiçbirşey sürmezsem sadece ağzından largopen antibiyotiği versem sanki şimdiden kuruyup kabuk bağlayacakmış gibi geliyor tam 30 saat geçti olayın ardından deri hala yumuşak ve tam anlamıyla kabuk bağlamış değil...

Bunları söyleyen veterinerim özellikle kremler konusunda emin değildi daha sonra izmirde kanatlı hayvanlar konusunda uzman olan biriyle konuştum ilaçları aldıktan sonra oda antibiyotiğin çok iyi olduğunu ama kremlerin alternatifi olduğunu söylemişti o sadece teramisini önermişti mesela ama bunları sürmede demedi içeriğini söylediğimde gayet iyi demişti.

Yara kurumayınca hala yumuşak olduğunu gördükçe acaba yanlış kremler mi kullanıyorum bepanthen plus yada teramisin kullansam dahamı çabuk iyileşir acaba ? Onlardada kabuk bağlamadan önce deri kabarması ve yumuşaklığı varmıydı şimdi olduğu gibi ?
Babam çok şükür iyi bu arada anemi ve mide sorunu vardı büyük oranda atlattık sorduğunuz için teşekkür ederim devir abla =)

diğer iki kremin etken maddelerini araştırmaya fırsatım olmadı. sulanmayı yüksek ihtimalle onlar yapıyor. onları iptal edip sadece teramisin + bepanthen plus veya sadece bepanthen plus kullanabilirsin. iyleşmesi için oranın kuru olması gerekiyor.. :slm:

Bugün tam 1 hafta oldu kuşum olayı yaşayalı ve son durumunda yara tamamen kabukla kapandı diyebilirim :) yaranın etrafı ve diğer küçük açılmalarda kapanmış yeniden kabuk bağlamaya başladılar .
Devir abla yaranın kuru olması gerektiğini söylediğinden beri günde 1 kez pansuman yapmaya kremlemeye başladım şuan gayet iyi gidiyor kuşum akşamları 12 de öğleden sonra 2 3 arasında da ağzından 0.1 ml birkaç damla largopen damlatmaya devam ediyorum :) eskisinden daha çok yemek yiyor nerdeyse ve çok daha fazla hareketli :) kuşum kedi saldırısından daha güçlü çıkan ilk örneklerden olacak belkide :)

Micca' Alıntı:
Bugün tam 1 hafta oldu kuşum olayı yaşayalı ve son durumunda yara tamamen kabukla kapandı diyebilirim :) yaranın etrafı ve diğer küçük açılmalarda kapanmış yeniden kabuk bağlamaya başladılar .
Devir abla yaranın kuru olması gerektiğini söylediğinden beri günde 1 kez pansuman yapmaya kremlemeye başladım şuan gayet iyi gidiyor kuşum akşamları 12 de öğleden sonra 2 3 arasında da ağzından 0.1 ml birkaç damla largopen damlatmaya devam ediyorum :) eskisinden daha çok yemek yiyor nerdeyse ve çok daha fazla hareketli :) kuşum kedi saldırısından daha güçlü çıkan ilk örneklerden olacak belkide :)
çok güzel haberler bunlar maşallah.. aynen ve dikkatlice devam :slm:

Yara konusunda son yapılan çalışmalar yaranın kuru tutulması yerine o bölgeye nemlendirici antibiyotik sürülmesi o bölgenin sürekli nemli tutulmasını sağlamak ve mikrop kapmaması.Bu süreçte kollagen dokular kendini daha cabuk yeniliyor.Daha önce benim başımdan atmaca saldırısına bağlı kuşumda 10 cm. kadar kursak yırtılması olmuştu.Yemler dışarı cıkıyordu,yarayı temızleyip dıktım yara kısa sürede kapandı fakat yırtık bölgesinde sarımsı yara bölgesınce uzanan bir doku oluştu ve bu dokuyu hafifce sıktığım zaman orada sarımsı kurtlanma oldugunu gördum böylede birşey geldi başıma.Hiç mudahale etmedim kuş zamanla bu sarımtırak dokuyu vucudu erıttı.Kuş eski sağlığına kavuştu.

Ekli dosyalar

• cpar.webp
    cpar.webp
    5.7 KB · Görüntüleme: 1,373
sizin de başınıza çok olaylar gelmiş Nizam bey, kuşunuzun iyleştiğine sevindim.. yine de kuşunuza "kurtlar kürü" uygulamanızda fayda olacağını düşünüyorum. evet bepanten plus'ın hızlıca yara kapatma özelliği bu olsa gerek, yarayı hem biraz nemlendiriyor hem de "plus" etiketli olanların içerisinde antibiyotik "yara kurutucu" mevcut. ve yaralarda ekstra sulanmalar yapmaz. çünkü yaralarda nemin haricindeki "ekstra sulanmalar" istenmeyen olgulardır. saygılar :slm:

Herkese tekrar merhaba dün yaranın olduğu yerde oluşan koni şelindeki kabuk bir şekilde düşmüş ve altında kursak deliğinin olduğu yerde küçük bir incelme iziyle bembeyaz bir şekilde eski haline dönmüş durumda =) pansumanlarına günde 1 kez olmak kaydıyla devam ediyorum antibiyotik vermeyi ise dn bıraktım yaklaşık 10 gün oldu çünkü antibiyotiği kullanalı

Onun dışında farklı bir sorun başladı sanırım bugün akşama kadar çok iyi ve hareketliydi ama son 5 6 saattir üzerinde bir durgunluk var ayakları ve burnu biraz soğuk yaranın olduğu ve iyileştiği yerin sağında küçük bir yerde tüyleri çok incelmiş ve kısmen çıkmıyor ama çok küçük bi yerde
Durgunluğun yanı sıra bu süreç boyunca kabarık farklı bir şekilde durur genelde hafif ishalimsi bi dışkıda başlamış yemesi içmesi normal
Bu duruşu ;

IMG_7053.jpg

IMG_7055.jpg

Buda dışkısı
IMG_7057.jpg

Bu sorun genellikle her ay yumurtlamadan önce yaşanır kuşumda ayda bir yada iki kez yumurtlar genelde ve son bir yılda en az 10 kez yaşayıp atlatmıştır bu durgunluğu yumurtladıktan sonra birkaç gün üstüne oturur ardından eski hareketli haline döner ama ilaç kullandıktan ve yırtılma yaşandıktan sonra ilaçlarla birlikte iyileşmesi değişen bünyesi bu durgunluğu atlatmasını etkiler mi diye korkuyorum ....

Mustafa
ancak tahmin ettiğim hastalık başlıyorsa başka bir uygulama yapman gerekecektir. amoksisilin çoğu zaman hayat kurtarır. ancak şüpelendiğim diğer hastalığı havada dolaşan bir mikroptan yada sinek böcekten kapmış olabilir. sanırım bu kez eritromisin ve gerekli diğer ilaç karışımlarıyla karma tedavi uygulaman gerekecek. güncellenebilen bu dökümandaki detayları ve uyarıları dikkatlice okuyunuz http://goo.gl/v29el gereğini uygulayınız. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. inşallah bu kez de atlatırsınız.. şimdiden geçmiş olsun..

Anladım devir abla önce uzun uzun su içti nadiren bu kadar su içerdi pek fazla yem yemedi ama garip olan bundan 12 saat önce çok iyiydi kuşum sürekli yanımıza gelip kendini sevdirmeye çalışıyordu akşama kadar
Az önce dışkısı neredeyse tamamen ishaldi onun yanında oradaki başlıktaki belirtilerin yarısını yaşıyor kuşum be bunu hemen hemen her ay yaşayıp birkaç gün içinde atlattı kuşum ama bu kez amoksisilin kullanmam üstüne İzmir'deki ani hava değişimi gibi şeyler yüzünden ağırlamasından korkuyorum sanki basit bir yumurtlama öncesi ishal hâli gibi değil bu

Az önce nette araştırdığımda ev yapımı elektronitten bahsediliyordu karbonlar tuz ve şeker karışımı birşey ama sizin başlıkta birçok ilaç var acaba hepsinimi kullanıp uygulamam gerekiyor daha önce hiç duymamıştım bazılarını hemen bulunan eczane ilaçlarımı acaba ?
Her ne olursa olsun elimden geleni yapacağım kuşum çok güçlü bunun gibi birçok şeyi atlattı bunuda atlatacaktır sadece beni birazcık yorucak belki vize zamanı oldukça yorucu olacak benim için ama umrunda değil elimden geleni yapacağım şükürler olsun sizin gibi birileri var burada sesimi duyabilen

gerekli ilaç ve karışımlarını uygulamalısın. hastalık ciğere çökerse geç kalınabilir! hazımsızlık varsa bikarbonat ve magnezyum sülfat da gerekecek. kum da sende vardır sanırsam. listede yazılanları etken maddelerini sorarak eczaneden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden bulabilirsin. artık bulabildiğin neyse o şekilde uygula. sadece bendeki veteriner ilacını oradalarda bulamazsan; eczaneden aynı etkeni içeren ilaç alıp dübekte veya havanda toz haline getirip dozajı aynen uygularsın. önüne hazmı kolay galeta unu ve muhabbet kuşu yemi koyabilirsin. acil şifalar dilerim..

Bugün normal pansumanını yaptım ve tahmin ettiğim gibi akşam saatlerinde saat 9 gibi yumurtladı kuşum onun dışında sabahtan akşama kadar sıcak bir odada önünde kumlu buğdaylı tahıllı bir yem koydum =)) baya yedi içmesi de normal genel durumu bugün daha iyiydi özellikle yumurtladıktan sonra daha iyi rahat ve sakin olur kuşum ama yinede tedirgin oluyor insan oda bir can sonuçta
Az önce baktığımda ishali geçmiş yerine katı yeşil ve oldukça kocaman dışkılara bırakmış durumda =)) ayakları çok olmasada soğuk yemesi içmesi iyi ama yinede hafif bir durgunluk var kuşumun üstünde ayrıca bahsettiğim tüy dökülmesi ve yaranın son halinin fotoğraflarını da çektim

Bu tüy dökümünün olduğu yer
IMG_7067.jpg

Buda yaranın iyileşmiş son hali
IMG_7068.jpg

Bunun yanında yarın mutlaka eritromisinli bir şurup alıcam bugün çok geç gördüm mesajını devir abla fırsatım olmadı kuşda düne göre iyileşince yarına erteledim ayrıca evde elektrolit yapıp suyunu onunla değiştiricem dün sabah antibiyotik verdim bugün kararsızım ama sabaha karşı yeniden vericem sanırım =)

mesaja bakmaya ancak fırsat oldu. kuşun daha iyi olmasına sevindim. evet ilaçlar da durgunluğuna iyi gelecektir inşallah :tamam:

Son düzenleme:
Resimdeki kısmi tüy dökülmesinin dışında neredeyse tamamen iyileşti devir abla :) o da geçicek inşallah özellikle sana tüm emeklerin için ve burada iyiniyetle vakit harcayan herkese teşekkür ederim :))

çok güzel sevindim :tamam: rica ederim sevgiler..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri