Kuyruğu Kırık uçamayan güvercin

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Evrenkali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Evrenkali

Üye
Katılım
28 May 2015
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Evren Kali
Meslek
Fotoğrafçı
Şehir
İstanbul-II (Anadolu)
İlgi Alanı
Merhaba,

Birkaç gün önce apartmanımızın avlusunda çırpınan bir güvercin bulduk, veterinere götürdüğümüzde kanatlarında bir problem olmadığını ancak kuyruk bölümünün kırıldığını ve dümen olarak kullanamadığı için uçamadığını söyledi. 3-4 gün bakıp tekrar uçurmayı deneyin dedi.
Öncelikle sizlere sorum bu kadar günde kendi kendine iyileşir mi, uygulanabilecek bir tedavi var mı?
Balkonda bir sepetin içide bakıyorum, su, bulgur, ıslak ekmek veriyorum, başka ne önerirsiniz? Bu havada balkonda üşür mü (16-18c), daha korunaklı bir yerde mi bakmalıyım?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
merhaba,
imkan varsa yardım aldığınız veteriner kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) birisi olsun. daha korunaklı sakin bir yerde bakmalı hoşnut tutmalı. vitamin olarak d3, calsium, magnezyum "ağrıyı da keser" ağırlıklı bir multivitamini eczaneden alıp günde 3-5 damla ağızdan veriniz. 1-2 damla pekmez 3-5 damla bal "keyfini yerine getirir", sodyum bikarbonat ve magnezyum sülfat karışımı "mısır kitlesinde" ağrılarına ve hazıma iyi gelir ve toparlamasını sağlar. istirahat etmesini sağlayınız. ağrısı fazlaysa günde 1 veya 2 kere bir adet limon çekirdeği yutturabilirsiniz. sıkılırsa sizin denetiminizde gezmeli kanadına hafif band takmalı ve bandı belirli zaman aralıklarında değiştirmek ve farklı kanada takmak gerekir. moral önemli. yiyecek olarak buğday, az mısır ve muhabbet kuşu yemi kullanırsanız daha iyi olur. önüne biraz kum ve biraz da tazelik "küçük doğranmış salatalık, marul vs" koyarsanız hazmı için iyi olur. üfelenmiş ekmek içiğini veya galeta ununu severler. ancak bulgur fazla gelirse hazım sorunu yapabilir kullanmayın! ishali, durgunluğu ve başka bir hastalığı da varsa hastalığıyla ilgili konuları siteden arama yapabilir veya buradaki güncellenebilen dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. döküman açılınca ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa aramak istediğiniz kelimeleri sırayla yazıp, ok tuşlarına basarak konuların tamamını dikkatlice okuyunuz. öncelikle Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup okuyunuz. geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst