Kuyruk makaslama..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaslar ,

Bugun 4 tane guvercin aldim..Bu siliklerden birtanesinin kuyrugu tamamen makaslanmis.Simdi kuyrugun cikmasi icin telekleri cekmem gerekiyor galiba ama once kactanesini cekiyoruz , ve cektigimiz teleklerin yerine yenileri ciktiginda digerlerini cekmek icin iyice cikmasinimi beklemeliyiz ?
Bu konuda beni biraz aydinlatirsaniz cok sevinirim.(ben hayatimda makaslamadigim icin bilemiyorum)

Simdiden tesekkur ederim.

Arkadaşım ilk gün ortadan ilk 6 tanesini çek.Ortadan başla çekerken.Sonra aradan 1 gün geçsin buseferde kenarlarda kalanları çek.1 günde hepsini birden çekersen canı yanabilir.Bu şekilde çekersen 25-30 günde hepsi aynı orantıda uzar.Saygılar...

mesuto' Alıntı:
Arkadaşım ilk gün ortadan ilk 6 tanesini çek.Ortadan başla çekerken.Sonra aradan 1 gün geçsin buseferde kenarlarda kalanları çek.1 günde hepsini birden çekersen canı yanabilir.Bu şekilde çekersen 25-30 günde hepsi aynı orantıda uzar.Saygılar...

Sagol kardesim beni aydinlattigin icin , yarin hemen uygulamaya gecirecegim..ama 2 gun sonra kuyrugunda hic telek kalmadiginda hastalanmaz veya rahatsizlanmaz demi ?
Boyle bir risk varmidir ?

Ayrica neden kuyrugu makaslarlar , sIk taklaya girdigi icinmidir yoksa ucmasin diyemi veya her ikiside olabilirmi ?

hocam ben takladan anlamam ama kanat zelfelerini dişimle çekerim hepsini 30 güne gelir canı yanmaz hayvanın zelfeyi çekerken merak etme dişinle çek sen

Fenerbahcem' Alıntı:
mesuto' Alıntı:

Sagol kardesim beni aydinlattigin icin , yarin hemen uygulamaya gecirecegim..ama 2 gun sonra kuyrugunda hic telek kalmadiginda hastalanmaz veya rahatsizlanmaz demi ?
Boyle bir risk varmidir ?

Rica ederim yardımcı olduysam ne mutlu.Hiçbir sorun çıkartmaz.Sadece tüyleri çekerken biraz nazik olman yeterli.

Fenerbahcem' Alıntı:
Ayrica neden kuyrugu makaslarlar , sIk taklaya girdigi icinmidir yoksa ucmasin diyemi veya her ikiside olabilirmi ?

Kuş çok sık taklaya girmiş olabilir veya kuyruğu çok pislenmiş olabilir.Uçmasıyla bi alakası yoktur kuyruk kesmenin.Büyük ihtimal sık taklaya girmiştir.

mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

Kuş çok sık taklaya girmiş olabilir veya kuyruğu çok pislenmiş olabilir.Uçmasıyla bi alakası yoktur kuyruk kesmenin.Büyük ihtimal sık taklaya girmiştir.

Mesut cok sagol , ama son bir sorum daha olacak.
Ucmasiyla bir alakasi yok diyorsun , bu kesilmis haliyle kus ucamaz demi ? cunku digerlei bantladim ama bunu bantlamadim ucamaz diye.

Fenerbahcem' Alıntı:
mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

Ucmasiyla bir alakasi yok diyorsun , bu kesilmis haliyle kus ucamaz demi ? cunku digerlei bantladim ama bunu bantlamadim ucamaz diye.[/qu

Rica ederim kardeşim.Aman diyim olurmu öyle şey.O kuş çok rahat uçar uçmanın kuyrukla alakası yoktur.Sen onunda kanatlarını bantla.Yoksa kaçar üzülürsün.Saygılar...

mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:
mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

Ucmasiyla bir alakasi yok diyorsun , bu kesilmis haliyle kus ucamaz demi ? cunku digerlei bantladim ama bunu bantlamadim ucamaz diye.[/qu

Rica ederim kardeşim.Aman diyim olurmu öyle şey.O kuş çok rahat uçar uçmanın kuyrukla alakası yoktur.Sen onunda kanatlarını bantla.Yoksa kaçar üzülürsün.Saygılar...

Allah razi olsun gece vakti benimle ilgilendigin icin , cok sagol..hersey gonlunce olur insallah.

Fenerbahcem' Alıntı:
mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:
mesuto' Alıntı:
Fenerbahcem' Alıntı:

Allah razi olsun gece vakti benimle ilgilendigin icin , cok sagol..hersey gonlunce olur insallah.

Amin kardeşim cümlemizin inşallah.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana....

ozellıkle taklacı cınsı ama form kusu bakanlar yavruyken kusun kuyrugunu makaslarlar.genıs goguslu ve ırı olması ıcın.ne kadar yararı oluyo bılemem ama bu yaygın bırseydır.elınızdekı kus kızma kus ıse bu yuzden makaslanmıs olabılır..

YEME YENI DUSMU BBS YAVRULARIN GENIS VE SALLIOLMASI ICIN CEKILIR VE HASTAOLAN KUSLARDA CEKILIR BENIM KUSCU ABILAERIMIZDE OGRENDIGIM BU ARKAASIM

selam arkadaşlar.şu kanat çekme olayına son verin lütfen.bant ve iple çitileme olayı varken can yakmaya girişmeyin.sizin tırnağınızı çekseler razı olurmusunuz.kanadı çekilen kuşun yaşadığı acıyı gözlerinden okursunuz dikkatli bakınca.onun için yapmayın yazıktır.iple çitileyin.üstünede 1 kere bant dolayın.alışana kadar yeterli.ha birde sakın iki taraflı yapmayın tek taraflı sağlam bir çitileme yeterli olur.biraz vicdanlı olun.

yavru kuşlar kaç aylık oldugunda kuyrugu makaslanır bu nu yapmaktaki amaç nedir yavruya bir faydası olurmu

black38' Alıntı:
yavru kuşlar kaç aylık oldugunda kuyrugu makaslanır bu nu yapmaktaki amaç nedir yavruya bir faydası olurmu

kuyruk makaslama diye bir sey yok sadece bakımsız çelimsiz büyüyen yavrula çabuk toparlasın diye makaslanır bu her yavru için geçerli degildir baska bir amacı yoktur :tamam:

muharrem abi bu gün benim yavru kuşun kuyruklarını yanlışlıkla yaktık kuyruklarıda bir birine yapıştı bende yanan kuyrukları makasla ucundan kestim o yüzden sordum bir zararı olurmu aceba (:

halsiz ve zayıf olan kuşların kuyrukları kesilirler yarısı kalacak şekilde bu kusun toparlanmasına yardımcı olacak bir hareket olarak görülür. ve rahatsız kus kuyruğunu yere salar ve dışkılarla iyice batar ve oradan da rahatsızlık kapabileceği için kuyruk makazlanır.

kus rahatsız iken kuyruk çekilirse tüylerin büyümesi için o bölgedeki kanı kullandığından doalyı kuş daha çok halsiz enerjisini tüylerin uzamasında kullanacağı için iyileşmesi daha uzun süre alabilir hatta durumu kötüye gitmesinede neden oalbilir diyte düşünüyorum.

black38' Alıntı:
muharrem abi bu gün benim yavru kuşun kuyruklarını yanlışlıkla yaktık kuyruklarıda bir birine yapıştı bende yanan kuyrukları makasla ucundan kestim o yüzden sordum bir zararı olurmu aceba (:
olmaz haline bırak yavruysa kendi degiştirir yok eke kus ise 2 3 günde bir ikişer ikişer çek kuyrugunu hepsini birden sakın çekme :tamam:

benimde bir tanıdığım kırgın rahatsız yavruların kuyruklarını kısa olucak şekilde kesiyor ama asla yenileri çıksın diye çekmiyor yavru zamanla zaten atıp yenisi geliyo yavruların kanını hızlandırıp enerjisini daha iyi kullandığını söylemişti bana ve kırgın yavrulara iyi geldiğinede şahit oldum.

kuscu_marik' Alıntı:
black38' Alıntı:
olmaz haline bırak yavruysa kendi degiştirir yok eke kus ise 2 3 günde bir ikişer ikişer çek kuyrugunu hepsini birden sakın çekme :tamam:
kuşum daha 35 günlük yavru abi teleklerini çekmedim uç kısımları seyyar tüpte yanmıştı bende yapıştıgı için yanan kısımlarını makasla kestim...

Geri