Kuyruk makaslama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tonyukuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tonyukuk

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ünal
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
İyi geceler ustalar. Cik cikten daha çıkmamış kuşun kuyruğunu makaslamış aldığım kişi çekmeli miyim yoksa tüy atmasını mı beklemeliyim?

Şebap yetiştiricileri genelde yavru kasa yapsın diye kuyruk makaslarlar.
Bence aceleye gerek yok iki aya kalmaz kendi dizer kuyruklarını

Şebap yetiştiricileri genelde yavru kasa yapsın diye kuyruk makaslarlar.
Bence aceleye gerek yok iki aya kalmaz kendi dizer kuyruklarını
--- Mesaj güncellendi ---
Yok hocam şebap değil adam her cins yavruyu makaslıyor sabuni taklacı benimki. Kuyruk çekilmeden yavru kuytuğunu kendi atabilir mi yem yiyor ama cik cikte daha ı kadar gücü var mıdır?

Kuyrukları çekmeyin belki uçumda sık taklaya düşer yine çekmek kesmek gerekebilir yavru olduğu için zaten aralardan değiştirerek tamamlar hiç acele etmeyelim terasa gelip giden sefere başlamış kuş olsa çekelim oyunu düzeltsin derdim ama yavru o hale gelene kadar zaten kuyrukları dizer

Eyvallah hocam. Bir şey daha soracağım sana kuyruğun kesik olması oyuna düşmesine veya ilerki dönemlerde oynamamasına engel olabilir mi?

Oyuna düşmesini engellemez ilk taklayı çevirme süresini öteler.
Ama o arada kuş nefesini daha iyi açar daha fazla zaman yapar ve güçlenir toplamda kaybolan bir şey olmayacaktır diye düşünüyorum

Eyvallah teşekkür ederim hocam

Canım hocam aramıza hoş geldin istersen göğsünden ve karın altından birkaç tüy daha alabilirsin Temmuz Ağustos sıcaklarına kadar hiç bir daha ne tüy çek ne de kuşların orasını burasını ellemene gerek yok buğdaylı veya karışık yem veriyorsan Mayıs başlarında yulaf ver ve varsa saka yemi at önlerine ara sıra yaza girdik sayılır yediğimiz kavunların çekirdeklerini verirsen rahatça tüye girip yeni tüylerini düzerler selamlarımla.

Canım hocam aramıza hoş geldin istersen göğsünden ve karın altından birkaç tüy daha alabilirsin Temmuz Ağustos sıcaklarına kadar hiç bir daha ne tüy çek ne de kuşların orasını burasını ellemene gerek yok buğdaylı veya karışık yem veriyorsan Mayıs başlarında yulaf ver ve varsa saka yemi at önlerine ara sıra yaza girdik sayılır yediğimiz kavunların çekirdeklerini verirsen rahatça tüye girip yeni tüylerini düzerler selamlarımla.
Çok teşekkür ederim Ağabey. Yavrunun kuyruğunun kesilmesini garipsedim. Daha doğrusu böyle bir uygulamadan bihaberdim şimdi öğrendim. Tavsiyelerinize uyacağım çok teşekkür ederim

Geri