Kuyruk telek sayisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 23K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba abilerim/kardeslerim ,

Taklacinin yani oyun kusunun kuyruk telekleri kactane olmasi lazim ?
Biraz bakindim nette biri diyor 12 , biri diyor 14 biri de diyorki 16..ben kumesimdeki tum kuslara baktim az once 16 tane olanina rastlamadim. 16 tane 12 telekli var , 4 tane 14 telekli var.

12 telekli daha kolay bel kivrar mis , oyunu biraz daha iyi olurmus ,
14 telekli olanin inisleri daha bir guzel olabilirmis perdahli felan daha bi gosterisli olurmus ,
16 telekli olanin'in henuz bir aciklamasini okumadim..bunlar sadece bir iki kisinin fikridir.

Yoksa hepsi yalan , kus ucar oyununu yapar telek felan bahane mi ? (:

Bu isin gercegi nedir , sizin tecrubeniz nelerdir bu konu hakkinda ?

Tesekkurler.

selamlar peki 13 ve 15 kuyruk teleğine sahip olanlar ne oluyormuş ? birde catal kuyruklar var. 14 kuyruklular saf kırılmamışları iyi oynar 15 16 telek içinde geçerli ben böyle biliyorum ama kuyruktan cok kanat telekleri önemlidir kanat dönüş teleği 11 olan kuş daha güçlü kanatlara sahip oldugundan her yaptıgını diğer 9 ve 10 telekli (dönüş teleğine kadar ) kuşlardan daha iyi yapar ve havada ucum saati olarak daha fazla havada kalabilir. her türün iyisi oldugu gibi her türün kötüsüde vardır aslolan KUŞUN NE TELEĞİ NE KANADI KANI VE SOYU bunlar iyi değilse gerisi fos.

Çoğu zaman bu kuyruk teleklerinin sayısı spekülasyon konusu olur, taklacı güvercinlerde 12 ila 16 arası kuyruk olur ..
Bu kuyruk telek sayısının benim kişisel görüşüme göre kuşun performansı ile çok yakın bağı yok . Aksini düşünen iddaa da edenler var mutlaka, ama bence hiç önemi yok , şu olabilir görünüm açısından daha bir gemiş daha bir dolgun luk verebilir . Bende de var, 12 den 16 kadar ama sadece var, okadar bunu ölçü olarak almam ben, oyun açısından kanıı soyu çok daha önemli dir .. Ben 12 telekli de veya daha fazla telekli de oyunu güzel olan kuşlara sahip oldum zaman zaman .. . Şuan da çok ilgimi çekmiyor bu teleksayısı açıkçası, birzamanlar bende sizin gibi çok merak edip ilgisini bağını kurmaya çalıştım oyun ve performansla tüy sayısının .. Boş iş bunlar bana göre .. Şebap yada masa kuşu yetiştiricilerinin daha çok ilgi alanı olan bir konu . Oyun kuşu ile çok yakın değil kanım ca .. Şayet oyun kuşu ise merakınız , Sizde takılmayın derim ben .. selamlar ..ŞEREF

tengelli' Alıntı:
selamlar peki 13 ve 15 kuyruk teleğine sahip olanlar ne oluyormuş ? birde catal kuyruklar var. 14 kuyruklular saf kırılmamışları iyi oynar 15 16 telek içinde geçerli ben böyle biliyorum ama kuyruktan cok kanat telekleri önemlidir kanat dönüş teleği 11 olan kuş daha güçlü kanatlara sahip oldugundan her yaptıgını diğer 9 ve 10 telekli (dönüş teleğine kadar ) kuşlardan daha iyi yapar ve havada ucum saati olarak daha fazla havada kalabilir. her türün iyisi oldugu gibi her türün kötüsüde vardır aslolan KUŞUN NE TELEĞİ NE KANADI KANI VE SOYU bunlar iyi değilse gerisi fos.
[/quote][/list][dailymotion] oyun yapan kuşun kanatlarının iyi olması güçlü olması lazım kanadı eksik olan kuş iyi performans vermez
birde bu kuyruk sayısına göre iyi oyun kötü oyun neye göre nitelendiriyonuz bunu açıklarsanız sevinirim
kuyruk sayısına göre performans olurmu?hiç kuyruğu olmayan kuş iyi performans vermez ama kuyruğu olupta az kuyruğu varsa neden iyi yada kötü diye nitelendirdğinizi anlayamadım

saygılar

emre kalender
[/dailymotion]

sarıkır4141' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
[/list][dailymotion] oyun yapan kuşun kanatlarının iyi olması güçlü olması lazım kanadı eksik olan kuş iyi performans vermez
birde bu kuyruk sayısına göre iyi oyun kötü oyun neye göre nitelendiriyonuz bunu açıklarsanız sevinirim
kuyruk sayısına göre performans olurmu?hiç kuyruğu olmayan kuş iyi performans vermez ama kuyruğu olupta az kuyruğu varsa neden iyi yada kötü diye nitelendirdğinizi anlayamadım

saygılar

emre kalender
[/dailymotion][/quote]

selamlar kanat eksik diye bir şey değil benim dediğim telek dönüşündeki kısma kadar olan telek sayısının fazla olması planör gibi düşün ne kadar havada kalabilirsin. ucakta en önemli iki unsur vardır biri kanatlar diğeri kuyruk. hayvandada bu önem taşır. fakat motor güçlü değilse hiç bir anlam ifade etmez motor kuşun kanı ve soyudur. soy iyi değilse ne kuyrugun ne teleğin önemi yoktur.

telek sayısı kostum kuslarında ve bazı kusların orjinelliğinde aranan bir özellilk .14 telek ve yukarsı makbuldur.
Bazı kuslara deriz ya palet gibi kusu burdada öne cıkan bir özellikdirç
SAYGILAR....

genelde kusların kuyruk sayılıarı 12 oluyo 12 nin üstünde kuyruk sayısı olan gördügün bütün kuslar oyunlu belki tesadüf ama hep oyunlu gordum yanı bi alakası olabilir diye düsünüyorum...Saygılarımla

s.a telek sayısı 12 veya 13-14 olan kuşların ırkları bozulmamışsa ki bu ırk meselesi 12 lerde deforme olmuş olma ihtimali var çoğu taklacı olmayan kuşların kuyruk sayıları 12 dir 13-14 tellerin damarlarının bozulmuş olsa bile 12 teleklilerden azdır bu da benim görüşüm sonuçta görüşler tecrübelere dayanır. 12 telekdende saf damar yok değil tabi ama hangisinin daha saf hangisini alsam ihtimaline karşı 13-14 telek tavsiyemdir 14 telekli güvercinler özellikle kanatları daha uzun ve kuvvetlidir bir de saf damarını buldunmu gelde uçurma:) saygılarımla...

Selam arkadaslar kuyruk telek sayısı hakkında cok fazla söylenti bulunmakta ama ispatlanmıs bilimsel bi çalışma yok bildigim kadarıyla benim kümesimdede 12 13 14 kuyruklu kuslar var kimisi diyorki (eskişehir için söylüyorum) 14 kuyruk cok oynar 12 fazla ii olmaz v.s örnekleri cogaltmak mümkün ben bu olayı kendi acımdan şöyle özetliyorum biz insanların nasıl bazısı köse bazısı cok sık sakallı yada kimimiz sık saclı yada kimimiz seyrek saclara sahip yaratılıs bence arkasında pek de fazla bişey aramamak lazım diye düşünüyorum kuş oynuyomu oynuo gerisi fasa fiso selametle :)

Burda bi abimizin tepeli sütbeyazını uçurduğunda seyrederdim kuş dama çeker 8 - 9 takla atar sineklerdi güzelde uçardı fakat inerken zorlanırdı kuş tam inceği vakit dama çeker tekrar kalkar giderdi,, kuyruk ve kanat sayısını sormadım ama bir gün baktım kuşun kuyrukları yok,, çatıdan çatıya uçuşunda sadece 1 veya 2 takla atabiliyor çoğunluk bel kırarak uçuyor,, yani taklada bence kuyruk sayısının çokluğuda önemlidir diye düşünüyorum
Saygılarımla Nuri

Burda bi abimizin tepeli sütbeyazını uçurduğunda seyrederdim kuş dama çeker 8 - 9 takla atar sineklerdi güzelde uçardı fakat inerken zorlanırdı kuş tam inceği vakit dama çeker tekrar kalkar giderdi,, kuyruk ve kanat sayısını sormadım ama bir gün baktım kuşun kuyrukları yok,, çatıdan çatıya uçuşunda sadece 1 veya 2 takla atabiliyor çoğunluk bel kırarak uçuyor,, yani taklada bence kuyruk sayısının çokluğuda önemlidir diye düşünüyorum
Saygılarımla Nuri

Oyun kuşlarında kanat ve kuyruk sayısı tamaman o kuşların ırklarının özelliklerinden meydana gelmektedir. Bu kanat ve kuyruk sayıları hemen hemen her güvercin cins ve ırkında mevcuttur.
Nasıl perçemli,takgalı veya takga perçem oluyorsa bu da hemen hemen aynı şey. Mesela orjinal Mardin kuşlarının paçaları aşağı yukarı bir karış büyüklüğünde,açık renk genelde perçemli veya takgaperçem,açık gök,açık gök benekli
açık boz ve açık boz benekli ve çoğunun da elifleri ya yok veya çok silik olabiliyordu. Aynı humalerde olduğu gibi elifsiz birçok orjinal Mardin kuşu gördüm, ve bu kuşlar 40 derece sıcakta uçup oynayan kuşlardı. Şimdi bu kuşlar antika oldular oynayanını bulmak çok zor. Bunların içinde 12,13,14,15 ve 16 kuyruk olanlarınada rastladım.
Bunlardan bi örnek verecek olursak,rahmetli mardinli Beşir abide çoktu (bankacı Faruk'un babası) aynı sokakta otururduk ve bu kuşlardan çok kuş seyrettim onda.

Başka bi örnek verecek olursak,60.lı yılların sonunda rahmetli Atpazarındaki Bekir ağada Çorum çıplağı bi arap erkek uçup oynadıki akıllara ziyan,Ankara'yı salladı bütün yakın illerden gelip bu kuşu seyrettiler, bu kuşta 13 kuyruktu.

Benim beslediğim beyazların bi başı Urfa'nın Kısas köyünden Velo'dan gelen 16 kuyruk 11 fek beyazlar, bir başıda
Suriye'den gelen 16 kuyruk beyazlar, bunlarda değişik bi ırk kuşlar işte.
Yanlız 12 ve 13 kuyruk olan kuşların kuyrukları oluk kuyruk oluyor, 14 ve15 ile 16 kuyruk olanların kuyruklarıda kambur kuyruk oluyor.
Tabi istisnalar kaideyi bozmazmış ,bu söylediklerim yabani kuşlarda bile mevcut, ama yabani kuşlarda hiç 11 fek kuşa rastlamadım.
Mesela Konya Hünkari'lerindede 21 kuyruğa kadar sayılan kuşları gördüm.
Selam ve sevgilerimle.

Cevdet Özbayer Ankara

selamunaleykum
kuyruk sayisi ve fek sayisi kusun safligini gosterir bu yazinin aynisini daha once yazmistim
benim icin kusun pacasi gozu tirnagi kadar onemlidir hatta oyunundan bile onemlidir damizlik seciminde
simdi arasi kizdircagiz ama gercek ve dogrusuda bu bence
13 14 kuyruk 11 fek :oley:

saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
kuyruk sayisi ve fek sayisi kusun safligini gosterir bu yazinin aynisini daha once yazmistim
benim icin kusun pacasi gozu tirnagi kadar onemlidir hatta oyunundan bile onemlidir damizlik seciminde
simdi arasi kizdircagiz ama gercek ve dogrusuda bu bence
13 14 kuyruk 11 fek :oley:

saygilarla ferhat

S.aleyküm abi nedemek kızmak estafurullah herkezin bir görüşü var saygılıyım kuyruk sayılarına bende dikkat ederim mesala 13 kuyruk iyi kuşlar seyrettim ve gerçek anlamda iyi kuşlardı ama sonu iyi olanına çok az rastladım 14 kuyruk iyi kuşlar izledim ve uçurdum altlarındanda iyi yavrular aldım 15 kuyruk bir tane bi abide gördüm oda sarak yerden kalkamayan bir kuş başka görmedim 16 kuyruk 11 fek kendi beyazlarım var ne kendilerinde ne yavru veya tornlarında nede kırdıım kuşlarda hatalarını hiç görmedim ama 11 fek kısa kalan kuşta izledim hata yapanda izledim uzun kaçanda hata yapmayanda izledim ama genele vurursak 14 ve 16 kuyruk iyi kuşlar uçurum ve izledim tabiki istisnalar kaideyi bozmaz kötü veya iyi olanıda vardır

bence kı 12 kuyruklu kuslar daha ıyı performans gosterır cünku daha guzel ucarlar ve sıkı ucarlar bursalı gıbı

12 , 13 ,14 ,15 , 16 kuyruk kuşlar hakkında az çok hepimiz yorum yaptık nette kayseri bölgesinden bir arkadaşın resimlerine bakarken takkalı beyazın 18 kuyruk oldugunu gördüm ve gerçekten şaşırdım daha önce oyun kuşunda 17_18 kuyruk olan ne kuş gördüm nede duydum bu konuda bilgisi olanmı 18 kuyruk olanı ne yapar nasıl kuş olur

RESİM ALINTIDIR

Bende 15, 16, 17 kuyruk kuşlar var. Soy olarak çok telekliler daha uzun gidiyor.raslantı olabilir.17 kuyruk olan erkeğim, 18 kuyrukluydu tek delikten 2 telek çıkmış, tüyden sonra 17 kaldı. Ben memnunum kuşlarımdan.

slm arkadaslar adam resimdeki beyaz kusun 18 kuyrukmu yoksa o tutan sahis ikitane telegi elinlemi tutuyor sag dan soldan sonra 18 kuyruk diye gostermeyemi calisiyor biraz supellendim
bakin kus isterse 20 telek kuyrugu olsun kus oynamiyorsa hic annami yok benim icin
tabi oyun annayisi herkes icin farkli
saygilar FRANSA ECE

arkadaşlar bence kuyruk sayısının fazlalığı kuşun hangi akrabasına öektğinin bir kanıtıdır hani deriz ya bunun dedeside işte şu kadar kuyruktu buda ona çekmiş gibi...,

kuşta oyun kanı yoksa kuyruğu 18 deil 88 olsa ne olur arkadaşlar....
bu benim kendi düşüncem hepinize saygılar...

bady gard kardesim buda neyi gosterir takipcilik oyun yapisini nerden nasil alma tabi bunu yerde degilde ucum esnasinda annariz renk tip tulek ozelliklerinden de yararlaniriz
Güvercin yetiştiricisi öncelikle güvercinin performansını arttırabilmek amacıyla; kendi gözlemleri ışığında seçme kabiliyetini yani iradesini artı bu konudaki dik duruşunu sergileyebilmelidir.
SAYGILAR FRANSA ECE

_BaDyGaRd_' Alıntı:
arkadaşlar bence kuyruk sayısının fazlalığı kuşun hangi akrabasına öektğinin bir kanıtıdır hani deriz ya bunun dedeside işte şu kadar kuyruktu buda ona çekmiş gibi...,

kuşta oyun kanı yoksa kuyruğu 18 deil 88 olsa ne olur arkadaşlar....
bu benim kendi düşüncem hepinize saygılar...
selamunaleykum
huseyin bilader dogru yazmisin da biz zaten oyun kusundan bahsediyoruz damizlik seciminde muakkak sende bakiyorsundur
saygilarimla

selamın aleyküm arkadaşlar bende fazla telek besleyenlerdenim kuşlarımda13 ile 18 kuyruk arasıda çıkıyor 14 kuyruk çatalda bence kuşların fazla telek olması cinsinden gelir.genetiktir

SAYGILAR

ucur guzel oynuyorsa hayırlı olsun oynamıyorsa umarım sokersın gerısı hıkaye ;)

s.a kuşların kuyruk sayısı genetik bi olaydır ırktan gelen bi özeliktir kuşun kuyruk telek sayından daha onemli olan bişe kuşun kuyruk ve bel şeklidir bende de bulunmaktadır 14 kuyruk kuşlar ama ner ucuşuna nede oyununa bi + sı oldugunu zannetmiyorum beslediginiz kuşların bellerinin geniş olmasına dikkat edin yeterlidir bence bide ucuş süresinde bel büküyosa bence düzensiz bi oyun kuşudur

kuşun oyun karakteri tamamen ırkıyla kanıyla ve en önemlisi yetiştiricisi ve uçurucusuyla alakalıdır, 14 veya 12 çok bişeyi değiştirmez selçuğunda dediği gibi aslolan kuşta beldir, gücü çeken fişeği besleyen beldir, ha şu da bir gerçektir buna bende defalarca şahit oldum ama sebebi şudur diyemem ki 15 16 yı 17 yi bilmem ama 13 ve 14 kuyruk kuşlardan oyun düzeni güzel kuşlar daha fazla çıkmaktadır, yani şöyle bir mantık önermesi kurulabilir, ''her oynayan kuş 13 14 kuyruk değildir ama 13 14 kuyruk olan her kuş diğerlerine göre daha tehlikelidir''
teleğe gelince kanat telekleri 11 olan kuş doğal olarak düz mantık olsa bile %10 daha az güç harcayarak aynı 10 telekli kuşla aynı şeyleri yapabilir ( tabi burda kusun kanı o bu diğer tüm özellikler sabıt sayılırsa) yani her halükarda herşeyi eşit olan iki kustan 11 telek olanı daha iyi ucar daha uzun oynayabilir ve daha az yorulur,
toparlarsak genel itibariyle çok takılmamak gereken bir durumdur kanat kuyruk sayıları, aslolan kan ve yetiştiricidir...

ben ilk kez bu sene peş peşşe yumurta kardeşi olmayan ama kardeş olan 11 kuyruk yavru aldım ?

ERDEKLİ' Alıntı:
12 , 13 ,14 ,15 , 16 kuyruk kuşlar hakkında az çok hepimiz yorum yaptık nette kayseri bölgesinden bir arkadaşın resimlerine bakarken takkalı beyazın 18 kuyruk oldugunu gördüm ve gerçekten şaşırdım daha önce oyun kuşunda 17_18 kuyruk olan ne kuş gördüm nede duydum bu konuda bilgisi olanmı 18 kuyruk olanı ne yapar nasıl kuş olur

RESİM ALINTIDIR
Bence telek sayısından önce şekli önemlidir, 12 telek beyazım görsel olarak fotoğraftaki 18 telekten çok daha geniş her bir teleği bu fotodaki 2 telek gibi. Bence telek sayısı değilde kuyruk yapısı ne kadar geniş ve yelpaze gibi olursa dengeside bir okadar istikrarlı olur.

bence kuyruk teleği 12 13 olmalıdır..en fazla 14 olmaldırı daha fazlası kuşa yük getirir.performansı olumsuz etkiler...13 kuyruklu kuşların daha iyi çıktığını gördüm..

evetbende 13 telek olan kuşları tutuyorum genelde onlar aldatmıyor

Geri