Kuyrukları makaslanan kus dağa cabuk Sökülürmüs

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mavici-kursat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kürşat karaduman
Meslek
fırıncı
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle Sa

benim amcamın arkadası sökülecek kusun kuyrugunu makaslarsan dağa cok oynar ve cabuk sökülür dedi dogrumu söylüyorr ??

DOĞRU SÖYLÜYOR.TAKLAYI DAHA ÇABUK DÖNÜYOR.BURDA DA TAKLACI BESLEYENLER BELLİ Bİ SÜRE UÇURDUKTAN SONRA KUYRUĞUNU KESİP UÇURMAYA DEVAM EDİYORLAR

Kuyruğunun yarısını makaslıcaksın Ahmet .

ya bu kadar sallanmaz yok kusun kuyrugunu makasla oyunu soker yok kusun kuyruguna paralastigi ile baglayin kus SIKtakladan cabuk cikar bos isler bunlar baska seyleri arastirin kuslar hakkinda kusuruma bakmayin

osmansirin' Alıntı:
ya bu kadar sallanmaz yok kusun kuyrugunu makasla oyunu soker yok kusun kuyruguna paralastigi ile baglayin kus SIKtakladan cabuk cikar bos isler bunlar baska seyleri arastirin kuslar hakkinda kusuruma bakmayin

deneyip yanılmayla sayısını bilmedikleri kadar kuşu bu şekilde söken üstadlar senin kadar bilemiyorlar hocam kusurlarına bakma :tamam:

osmansirin' Alıntı:

Deneyip gördüğümüz için bunları söylüyoruz. Belkide sen kuş uçurmayıpta salmada öylesine tutuyorsan , tabi doğal olarak bilemezsin. Bilmediğin için Kusurunada bakmıyorum sevgili büyüğüm...

benim bildiğim kuşun kuyruğuna makas vurmak kuşun dengesini bozar. ama sık takladan çıkarmak için kuşun kuyruğunun makaslanması fikrine katılıyorum.

bygecce ilk once sana cevap vereyim mantikla hareket etmedi isterim ve hayal gemisi ben kuslarimi yawru iken ucururum ve sonra o yawrulasrdan yawru aldiktan sonra ucururum sonra karar veririm sizler gibi sagdan soldan kus alipta damizlik yapmiyorum ayrica hayal gemisi senin damizlöik dediklerini ben kumesi birak bahceme adim attirmiyorum

Bence Tamamen Şehir efsanesi...Tam aksine Ahmet Beyinde söylediği gibi kuşun dengesini olumsuz yönde etkiler.Kuşların kanadını,kuyruğunu makaslayanları anlamıyorum.Allah onları öyle yaratmış ve emin olun bir telek kanadın çekilmesi bile kuşun uçuş performansını etkiler.Daha fazla efor sarfedetmesine neden olur.Damızlık besleyenler genelde yapıyor.Bakıyorum kanadını kuyruğunu makaslamışlar eee tavuktan ne farkı var o hayvanın uçurmak istemiyorsan kaldırmadığın sürece problem olmaz.Bu arada genel konuştuğumu belirteyim,kimseyi kırmak istemem sadece ben bu tarz şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorum.Fazla da uzatmaya gerek yok abilerimiz bu işleri daha iyi bilir

Osman abicim ben damızlıkçı değilim , kuşu üremesi için beslemiyorum . Keyif vermesi açısından besliyorum hatırlatırım. Şöyle bir durum daha var , tabi doğrudur sağdan soldan kuş alıp onları sökmesini sağlıyorum. Şuan elimde olan kuşların hepsi yavru kızması ve onları söktürmek benim işim. Oyun yapmasını sağlamak konusunda biraz iyi olduğumda kesindir. Kümesim ve çatım çevremdeki arkadaşlara göre iyidir , bundan dolayı çevremdeki kuşçular bana getirir kuşlarını ve kuşunun sökmesini İstemektedir. Umarım anlatabilmişimdir.

ben seni anliyorum ama benim ordaki yorumum baska konularda kuslar hakkinda arastirlma yapilmasidir o konular bos isler bak arkadasim ben ise bu isi ciddiye alarak yapmaya calisan biriyimdir ve ben bu isi severek yapiyorum bende kuslarimin resimlerini buraya koydum istersen baka bilirsin ismi (bunlarda benden almanya)

Nese herkezin kenine göre tecrübesi vardır diyelim...

Geri