Kuyruktan Yaralanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan şşahin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

şşahin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
şeref şahin
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kediler
Selam abiler kardesler.. bugun bir dişi süt beyaz yakaladım.. fakat kanatları ve kuyrugu çekilmişti yanlız koyruk bölumunde yara oluşmuş yem yiyebiliyor..bu yarayi gidermem için ne yapmam lazım yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim..

Re: KOYRUKTAN YARALAMA

ok şimdi resim şimdi resim atiyorum tsk ederim :)

TERAMİSİN MERHEM YARALARA İYİ GELİR ANTİBİYOTİK ÖZELLİĞİ VAR AMA YARA DİE TABİR EDİLEN UR DEİLDİR UMARIM.

sanirim ur degil dir resim koyacam da nerden yukleniıyor yardim edermisinz resimlerini yolım

Yarayı temizle '' batikon'' veya başka bir Antiseptikle , bu işlemi gün aşırı tekrarla, günde en az iki defa , yara kapanmaya başlayınca , günde birdefa da yeterli olur ..
Yarayı temiz tut .
Yaranın büyüklüğüne göre gerekiyorsa dikiş attır.
Kuşu daha besleyici yemle besle ortamını imkan varsa ılıklaştır ..
Kümesiniz kalabalıksa, kuşa diğer kuşlarda zarar verir, kuşu tecrit etmende gereke bilir .
Temiz ve ılık su ver .. İlk birkaç gün suyuna çok az şeker koyabilirsin , enerji verir, bu işi sürekli yapma uzun vadede şeker kuşlar için zararlıdır .
Birkaç gün 1/ 4 oranında'' Gambamiks '' hap yuttur, bu hap vücudun zayıflığından istifade ile vücutta oluşa bilecek diğer bakteriyel enfeksiyonları önleyecektir ..
Birkaç gün- imkan varsa bir hafta balık yağı ver günde bir tablet yeterli olur .. Balıkyağı kuşun direncini artırır , enerji verir , ve daha çabuk toparlanmasını sağlar .. Marka olarak '' Marinkap '' markayı daha ziyade öneririm ..
İkl etapta bun ları sıralayabilirim size .. selamlarŞEREF

ehvalh abim bunları denicem yanliz guvercin diri duruyor halsiz falan degil iyide yem yiyiyor.

şeref' Alıntı:
Yarayı temizle '' batikon'' veya başka bir Antiseptikle , bu işlemi gün aşırı tekrarla, günde en az iki defa , yara kapanmaya başlayınca , günde birdefa da yeterli olur ..
Yarayı temiz tut .
Yaranın büyüklüğüne göre gerekiyorsa dikiş attır.
Kuşu daha besleyici yemle besle ortamını imkan varsa ılıklaştır ..
Kümesiniz kalabalıksa, kuşa diğer kuşlarda zarar verir, kuşu tecrit etmende gereke bilir .
Temiz ve ılık su ver .. İlk birkaç gün suyuna çok az şeker koyabilirsin , enerji verir, bu işi sürekli yapma uzun vadede şeker kuşlar için zararlıdır .
Birkaç gün 1/ 4 oranında'' Gambamiks '' hap yuttur, bu hap vücudun zayıflığından istifade ile vücutta oluşa bilecek diğer bakteriyel enfeksiyonları önleyecektir ..
Birkaç gün- imkan varsa bir hafta balık yağı ver günde bir tablet yeterli olur .. Balıkyağı kuşun direncini artırır , enerji verir , ve daha çabuk toparlanmasını sağlar .. Marka olarak '' Marinkap '' markayı daha ziyade öneririm ..
İkl etapta bun ları sıralayabilirim size .. selamlarŞEREF

Profosyonel bir açıklama :heyo: değerlendirmeni tavsiye ederim.

arkadaşlar resim nasıl yukeniyor soylermisiniz

Ekli dosyalar

• Görüntü0062.webp
    Görüntü0062.webp
    99.1 KB · Görüntüleme: 1,353
  • Görüntü0063.jpg
    Görüntü0063.jpg
    313.4 KB · Görüntüleme: 1,342

kuşu görüyoruz ama yarasını göremedik hala xD yaralı olan bölgeyi çekip koysan daha güzel olurr xD

arkadsım yara tuylerinin içinde odugu için fazla gözukmuyor.

kuyruğun üzerinde sivilce vardır sanırım yarası bölgede yada yakın bi yerde ve ellediğinde misket yada daha küçük bi sertlik geliyorsa eline ur çıkartmıştır genelde o bölgede nadirende olsa çıkabiliyo ve anlattığım rahatsızlığı olan bir arap akkuyruğum var şuan yarasıda baya büyük ur çıkmış ve kuruyo belindeki ur gayet sağlıklı ama biraz beli kırık duruyo ben tedavisi için genta 80 isimli bir ilaç kullanıyorum 1.25 kuruş eczanelerde insülin iğnesiyle büyükse 0.5 küçükse 0.3 mm iğneye çekip eline gelen misket yada merimek tanesi artık varsa ve anlattığım gibiyse onun içine batırıp enjekte edebilirsin kurutmasına yardımcı olacaktır...

yardımcı olan herkeze teşekkürler...

serseri06

BU İLACI AYAĞINDA UR OLAN BİR KUŞA UYGULASAK FAYDA EDER Mİ ACABA?

Geri