Gürkan kardeş sanırım beni imtihan ediyor.. :evet: Üstad bu bahsettiğiniz konu hakkında sayfalarca yazılar yazılmış.Herkesin kafasında farklı profiller var siz bunu benden çok daha iyi biliyosunuzdur eminim.Genede benim kuşlarımın özelliklerinden bahsedeyim size.Öncelikle gagaları uzun,Ayakları yüksek,gözleri cam gibi beyaz,renkleri parlak ve duruşları asil.Eğer birileri bu kuşlar yerli olamaz derse tek dayanakları sanırım muazzamma yakın tepe şekilleri.;( :hmm: Hakikaten tepeleri maşallah muazzama yakın gösterişliler.Bende bu tepeler yerlide olmaz diyenlere şöyle diyorum;illa yerlinin tepesi küçük ve çirkinmi olacak(çirkinden kasıt gösterişten uzak göze hitap etmeyen,yoksa yaradılanın hangine ÇİRKİN deme hakkına sahibizki??) Şuna da belirteyimki tepesiz kırmızalarım var mesela,inanın heryerini saklayıp sadece baş ve gagayı görseniz bunlar bursa olmalı dersiniz.Yada sadece ayak bacak yapısını görseniz işte yerli budur dersiniz.Bunları şunun için yazıyorum yerliden bihaber biri değilim yani :asla: .Güzel görünümlü tepeli kuşları çok seviyorum.Küllü-siyah-sarı-kırmızı tepelilerim var. tepesiz olarak tek renk kırmızı onlarda ŞAMPİYONLAR(Tekirdağ da 2.-lüleburgazda 1.)Hürmetler efendim..