KUYUCUKLUNUN GÜVERCİNLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuyucuklu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 40
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

kuyucuklu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa yılmaz
Meslek
çiftçi
İlgi Alanı
ARKADAŞLAR TEKİRDAĞDAN HEPİNİZE SELAM VE SAYGILAR...TEPELİ IRKIN ÜSTÜN ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYAN AYNI ZAMANDA GAGA-GÖZ-TEPE ŞEKLİ-RENK-AYAK VE BACAK YAPISI BAKIMINDAN TRAKYA YERLİSİ ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYAN GÜVERCİNLERİN RESİMLERİNİ SERGİLİYORUM ŞİMDİDEN YORUMLARINIZA TEŞEKKÜRLER...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 001.webp
    GÜVERCİNLER 001.webp
    958.6 KB · Görüntüleme: 1,733
FARKLI TEPELİLERDEN ÖRNEKLER

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 004.webp
    GÜVERCİNLER 004.webp
    971.9 KB · Görüntüleme: 1,894
KÜMESİMDEN....

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 002.webp
    GÜVERCİNLER 002.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,864
KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 054.webp
    GÜVERCİNLER 054.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,855
KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 052.webp
    GÜVERCİNLER 052.webp
    1,002.4 KB · Görüntüleme: 1,848
kümesimden...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 053.webp
    GÜVERCİNLER 053.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,856
KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 104.webp
    GÜVERCİNLER 104.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,840
kümesimden...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 096.webp
    GÜVERCİNLER 096.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,865
kümesimden....

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 105.webp
    GÜVERCİNLER 105.webp
    951.7 KB · Görüntüleme: 1,169
kümesimden...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 093.webp
    GÜVERCİNLER 093.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,155
KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 099.webp
    GÜVERCİNLER 099.webp
    1.4 MB · Görüntüleme: 1,167
KÜMESİMDEN...

Ekli dosyalar

• GÜVERCİNLER 087.webp
    GÜVERCİNLER 087.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,108
Maşallah abim süper kuşlar özellikle mavini çook beğendim.Allah nazardan saklasın.

selamlar .estetik olarak göz gaga olarak çok güzeller.fakat performanslarından ve diğer ayrıntılardan bahsedermisiniz.uçuş stilleri diğer makaracılara göre nasıldır.bağlılıkları iyimidir.uçuş süreleri nedir.yavru bakımları nasıldır.hastalıklara dirençleri v.s.tanıtım tam olmalı bence.teşekkürler ve sağlıklı kümesler dilerim.

masallah cok guzel ve saglıklı duruyolar.tbrkler

MUSTAFA KUŞLARIN İNSANIN YÜREĞİNİ OKŞUYO ÇOK GÜZEL TRAKYA TEPELİLERİN BOL YAVRULAR ALLAH HERKESİN GÖNLÜNE GÖRE VERSİN.HAYRABOLUDAN SELAMLAR.

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum..Bayram abi her alanda verdiğin destek ve moral den dolayıda sana ayriyetten teşekkür ediyorum sağ ol var ol..Kuşların özelliklerinin anlatımı istenmiş hay,hay,memnuniyetle...
Tepeli siyahlar üzerinde yaklaşık 15 yılı aşkın bir çalışmanın sonucudur.tarkya güvercininin güzel görünümde(tepe-gaga-göz-renk uyumunda)en üstün vasıflarını yansıtırlar.Bunun yanı sıra deneme uçuşları yaptırılan yavrularda iyi makaracı özelliği olanlara sıkça rastlanmıştır.Tepesiz kırmızılar dallarında bir çok ödül almış harika vucut yapılarının yanı sıra uzun uçuş ve mükemmel makaraya sahiptirler.Tepeli kırmızı ve tepeli küllü lerin uçuş ve dönüleri ise henüz deneme aşamasında olup gerekli bilgi paylaşımı ileride yapılacaktır.Yavru besleme özellikleri ve dayanıklılık özelliği ırkının ortalamalarındadır.daha fazla detay için telefonla görüşülebilinir.Saygılarımlala...

Hepsi Birbirlerinden Güzeller Hayrını Gör... Bol Yavrular Alman Dileğimle Mustafa Bey ve Ayrıca Şunu Söylemeden Geçemeyeceğim Hepsi Muhteşemler ve Hepsini MAŞALLAH' ı Var.. Allah Nazarlardan Saklasın ...

Nazar Duası

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْ

çok teşekkür ediyorum güzel kardeşim...Nazar duanız için se ayriyetten teşekkür...allah razı olsun. :tamam:

maşallah çok güzel TEPELİ SİYAHLAR. bu arada trakya yerlisinin standardı nedir? ırkının en iyilerinden oldugundan bahsetmişsiniz.

Gürkan kardeş sanırım beni imtihan ediyor.. :evet: Üstad bu bahsettiğiniz konu hakkında sayfalarca yazılar yazılmış.Herkesin kafasında farklı profiller var siz bunu benden çok daha iyi biliyosunuzdur eminim.Genede benim kuşlarımın özelliklerinden bahsedeyim size.Öncelikle gagaları uzun,Ayakları yüksek,gözleri cam gibi beyaz,renkleri parlak ve duruşları asil.Eğer birileri bu kuşlar yerli olamaz derse tek dayanakları sanırım muazzamma yakın tepe şekilleri.;( :hmm: Hakikaten tepeleri maşallah muazzama yakın gösterişliler.Bende bu tepeler yerlide olmaz diyenlere şöyle diyorum;illa yerlinin tepesi küçük ve çirkinmi olacak(çirkinden kasıt gösterişten uzak göze hitap etmeyen,yoksa yaradılanın hangine ÇİRKİN deme hakkına sahibizki??) Şuna da belirteyimki tepesiz kırmızalarım var mesela,inanın heryerini saklayıp sadece baş ve gagayı görseniz bunlar bursa olmalı dersiniz.Yada sadece ayak bacak yapısını görseniz işte yerli budur dersiniz.Bunları şunun için yazıyorum yerliden bihaber biri değilim yani :asla: .Güzel görünümlü tepeli kuşları çok seviyorum.Küllü-siyah-sarı-kırmızı tepelilerim var. tepesiz olarak tek renk kırmızı onlarda ŞAMPİYONLAR(Tekirdağ da 2.-lüleburgazda 1.)Hürmetler efendim..

estağfurullah, imtihan da ne haddime.
çok güzel olmuşlar, tepe-fizik olarak. elinize sağlık. emeklerinizin karşılığını almışsınız. bende tepeli kuş hastasıyım, farkı kısa gagalı olması.

saygılar.

fotoları varmı sitede?

maşallah tepeli yerlileriniz on numara kuşlar . özenle yetiştirildikleri bes belli . yalnız bir şey merak ettim .tepeli arapların engin abinin araplarla bir ilgisi varmı . ben onda görmüştüm daha önce böyle güzel tepelileri engin abinin kümesinde .? .

Geri